Na starém zámku v Shoscombe (TV film)
Casebook of Sherlock Holmes, The: Shoscombe Old Place
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, 1991, 51 min
Patrick LauHrají:
Jeremy Brett, Edward Hardwicke, Rosalie Williams, Jude LawObsah
Přestože vypadá zámek v Shoscombe velmi noblesně, topí se v dluzích a siru Robertovi každodenně ztrpčují život četní věřitelé. Nejzuřivější z nich je Samuel Brewer, který Robertovi právě způsobil trapnou scénu před služebnictvem i majitelkou zámku lady Beatrice, jeho sestrou. Sir Robert si slibuje zlepšení finanční situace po předpokládaném vítězství svého koně Prince v blížících se mistrovských dostizích. Je ale zajímavé, že Brewerovy jindy četné útoky najednou ustaly, protože Brewer záhadně zmizel. V téže době najde zámecký topič v popelníku kotle ohořelou lidskou kost. Správce zámku Mason upozorní Sherlocka Holmese. (oficiální text distributora)
liquido26
Povídka, podle které vznikl tento díl, je spíš průměrná, ale i tak patří ve sbírce The Casebook of S. H. k tomu nejlepšímu. Tento díl je více méně věrnou adaptací, bylo tam pár momentů, co si z povídky nevybavuju, ale to je spíš asi tím, že jsem to už zapomněl :-) Úplně nejvíc mě dostávaly záběry ze staré kaple, hlavně ten ze psího pohledu, jak tam "přebíháte" přes ty náhrobky, napůl zanesené listím, to byla dokonalost. No a potom taky nemá chybu Sherlockův výkřik úplně na konci, když zjistil, že si paní Hudsonová vsadila na dostihy :-)(23.9.2010)
Yoss
Nielenže klasický, ale bravúrny Sherlock Holmes. :-)(15.7.2010)
Arach.No
Velmi povedená adaptace povídky, kterou se mi jako jednu z mála povedlo skoro zapomenout, tak jsem rád, že jsem si ji tímto způsobem připomenul. A schválně, kolik z vás poznalo mladého Jude Law než si přečetli jeho jméno v titulcích? Já teda ne.(11.1.2012)
swiss
Klasický Sherlock Holmes(9.2.2009)
Homer.p
Já jsem Juda Law poznal hned.(16.1.2012)
Nut
Jeden z nejlepších dílů(12.9.2010)
filmmovier
Zatím nejlepší díl z této série SH. Povídku jsem četl, a stejně jako Liquidu 26 si myslím, že je dost průměrná ale přesto patří k těm lepším. A tahle adaptace jí dost překonává. Ty záběry z kaple a hřbitova jsou naprosto dokonalé a na célé epizodě nejlepší. Díl se opět odehrává v krásné venkovské krajině. Epizoda má opět i dost vtipných míst, hlavně úplně na konci... Jsem opravdu velmi spokojený. Takovýto výkon jsem vážně nečekal.(7.1.2012)
Emik87
"Naštěstí byla ložnice v přízemí :D"(23.2.2012)
| Na DVD od: | 08.08.2008 Amercom |
|---|