Genius Party

Animovaný

Japonsko, 2007, 105 min

Ben Watkins

Genius Party - Fauna a flóra cizích planet může být roztodivná, zvláště má-li srdce. Silné *** Doorbell - I mně se jeden chlapík snaží ukrást moje místo ve světě. Ale jen když se napiju. Slabé **** Shanghai Dragon - Splněný dětský sen, divákův ale ne. Slabé *** Happy Machine - Se nedivím, že tak děcka tak řvou, když žijí v tak děsivě bizarním světě. ** Baby Blue - Výbušná, vzdorovitě rezignující a prskající tečka za společným mládím. Silné ***. Deathtic - Zachraňovat život prdem život mezi zombies zní někomu jako příslib veselé taškařice s originálním poselstvím, ale já vidím slaboduchou flatulentní levně na city hrající bizarnost. **. Limit cycle - Divoce namixovaná směs obrazů, míchající alchymii, ezoteriku, vědu a technologii podmalovávající voiceoverem servírovanou (post)moderní teologii, která asociačním stylem vrší těžko dekódovatelné poselství, jež je nakonec nejspíš dosti prázdné. **.Celkem: slabé ***.(8.6.2009)

Antológia animovaných filmov štúdia "Studio 4°C" je vcelku zaujímavá. Každá časť má vlastný príbeh a väčšina z nich stojí za pozornosť. Ak to nie je šialená animácia, pri ktorej len pozorujete objekty, alebo sa zažeriete do nevšedného príbehu. Akoby ich vážne spracovali géniovia. Party na ktorej netreba chýbať.(15.1.2009)

Některé příběhy jsou buď tak hlubokomyslné, že to nejde pochopit, nebo naopak tak nezajímavé (obyčejné), že to tady vůbec nemuselo být. Teď to vypadá, že Genius Party je sračka, ale opak je pravdou. Jde o přehlídku nejlepší a nejpropracovanější techniky asijské animace - ať už 2D, nebo 3D. U mě vede techno-fantaskní Shanghai Dragon, paranoický Doorbell a úžasná atmosféra v Genius Party.(14.10.2011)