Reklama

Reklama

Kdybyste měli tu možnost, změnili byste svůj život? Třicátník Mike O'Donnell v jediném magickém okamžiku takovou šanci dostane... Když bylo Mikeovi O'Donnellovi sedmnáct, byl školní hvězdou se skvělými vyhlídkami na sportovní stipendium některé prestižní univerzity. O dvacet let později je z něj životní ztroskotanec, se kterým se manželka Scarlet rozvádí, děti Alex a Maggie se s ním nebaví a v práci místo něj povyšují mladší kolegyně. Zklamaný svým životem věří, že vše zavinilo jeho rozhodnutí v sedmnácti letech, kdy dal před basketbalem přednost své těhotné přítelkyni Scarlett a místo vysoké školy se s ní oženil. Když se ho při návštěvě školy starý školník zeptá, zda by chtěl znovu prožít školní léta, věří Mike, že kdyby se tehdy rozhodl jinak, změnilo by to celý jeho život. Když pak jede večer v bouřce domů, spatří školníka, jak se chystá skočit z mostu, a pokusí se ho zadržet. Sám však přitom spadne do řeky a poté, co špinavý a mokrý dorazí ke svému nejlepšímu příteli Nedovi, je v šoku, když při pohledu do zrcadla zjistí, že vypadá znovu na sedmnáct. Rozhodne se vrátit na střední školu, získat stipendium a zařídit si život, po jakém vždycky toužil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (576)

kingik 

všechny recenze uživatele

Poměrně sympatická komedie s energií sršícím Zacem Efronem, kterému to jde stejně dobře v tanečních číslech i v kreacích s basketbalovým míčem. Ovšem mohlo být ještě líp kdyby si to tahle komedie sama nekazila svým častým moralizováním o rodinných hodnotách a trapnou předvídatelností jak to celé dopadne. A přitom v některých nemorálních momentech je tenhle film skvělý, ale pak se to hned pokazí nějakou nehodící se scénou, která dost narušuje jinak plynulý chod událostí. Týká se to hlavně scén s Mikeovým kámošem (otravný Thomas Lennon ) ve kterých se různými metodami snaží sbalit atraktivní ředitelku místní střední školy. Tyto scény jsou nejen trapné a nevtipné ale hlavně sem vůbec nazapadaly a nevím koho napadlo je sem zakomponovat. Jinak má ale film slušný spád, Efron je výborný tahoun a dá se říct, že svým výkonem všechny zastínil včetně Matthewa Perryho, který hraje jeho starší verzi životem zklamaného muže, který ovšem nakonec zjistí, že má skvělou rodinu jen si to předtím neuvědomoval, jeho žena stáhne žádost o rozvod, rodinné vztahy se urovnají a pohádky, pardon komedie, je konec. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Obsazení Zaca Efrona v tomto případě neznamená, že se musí jednat o film určený výhradně pro mladé obecenstvo. 17 again je příjemná a poměrně zábavná komedie, která nemůže urazit. Z počátku jsem si myslel, že tvůrci použili nějaké vystřižené scény z HSM, ale to je jediná větší výtka. Několik by se jich ještě našlo, například klasická teenage klišé, ale po příběhové stránce nemůžu být nespokojen. Jak jsem již řekl, oddychová komedie plní účel a o hloupou komedii se nejedná. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Když to šlo do kin, tak jsem na to musela hnedka jít po tom, co jsem viděla upoutávky. Z kina jsem ale odcházela docela zklamaná, protože jsem měla opět přehnaný očekávání. A teď po skoro třech letech, co jsem to viděla znova se mi to líbilo mnohem víc a zvýšila jsem svoje hodnocení z původních 60% na 80%. To je prostě jeden z těch filmů, co časem musejí uzrát. I když to mívám spíš obráceně, že se mi nejdřív film líbí hned a po pár letech to upadá. Jako oddychovku to určitě doporučuju. A soundtrack taky nemá chybu. Je škoda, že nikdy nevyšel druhý soundtrack score, byl by mnohem lepší. Hlavně, když se o filmovou hudbu postaral Rolfe Kent. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Vcelku dost velká hovadina na který mě bohužel nejvíc zaujal souboj světelnými meči. Přišlo mi že nic nebylo dotažený do konce, nebo do ňákýho extrému, což by tenhle film asi potřeboval. Proměna Efrona hopera na Efrona úzkokalhotáře byla hodně nijaká, jakož i jeho vztahy s lidma ve škole, a nakonec i jeho vztah s manželkou. Slabý, možná tam měli dát víc Hvězdnejch Válek :). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Vsadím se, že bys to rád vrátil!?......“ Nad Mikeovým osudem by jeden uronil slzu. Kde jen mohl být, kdyby…. Nemůžu si pomoct. Přestože vím, že je to děsně pitomej, několiksetkrát vohranej příběh, mě to bavilo! Intelektuálové prominou, ale taky občas potřebuju, aby mi Anděl strážnej ukázal správnou cestu. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Užírá mě dosavadní život. 2.) Chodím na kurzy Elfštiny. 3.) Nemohu si vzpomenout na svá nejlepší rozhodnutí. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, v níž se Maggie (Michelle Trachtenberg) snaží svést svého "omlazeného" otce Mika (Zac Efron) je odkaz na podobný motiv ve filmu Návrat do budoucnosti (1985), kde ale šlo o mladší matku a syna, který k ní přicestoval časem. Že jde o přiznaný úmysl je zřejmé hlavně díky téměř shodné scéně, v níž se hlavní hrdina probudí z bezvědomí a říká své dceři/matce, že měl hrozný sen. (Sidarius)
  • Facky, ktoré Zac Efron (Mike O'Donnell) vo filme dostal, boli skutočné. (ČSFD)
  • Film je plný přímých i nepřímých odkazů na slavné sci-fi a fantasy filmy. Nejvíce pak na série Star Wars a Pán prstenů. (Sidarius)

Reklama

Reklama