Reklama

Reklama

VOD (1)

V sedmdesátých letech zpívali Louis s Floydem se slavnou soulovou skupinou Marcus Hook and the Real Deal. Zatímco se hlavní zpěvák rozhodl vydat na sólovou dráhu a stal se mezinárodní hvězdou, Floyd s Louisem vydali jedno společné album a pak se stáhli. O mnoho let později, když Marcus náhle umírá, se téměř zapomenutí a zestárlí zpěváci s nevolí dají znovu dohromady. Společně se vydávají napříč celou zemí, aby zazpívali na Marcusově smutečním obřadu. Snímek Duše muže je od začátku až do konce nabitý skvělými melodiemi a kandiduje na nejvtipnější road movie roku! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno, já moc přes ty hudební žánry nejsem, ale když je to s prvky komedie, rád to zkusím. A na tento snímek jsem čistě náhodně narazil v televizi na Film + a musím říct, že tohle to se jako samotná komedie povedlo. Jsou tam dobré hlášky i některé legrační situace, až mě to doopravdy překvapilo. ()

Jan00 odpad!

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se zase nechal nachytat americkou ptákovinou, ale jen proto, že k hudbě mám blízko a věřil jsem, že, když film byl označen jako hudební + drama (drama to bylo, ale jen co se týče vydržet sledovat film do konce), bude to film hudební a na úrovni. Místo toho jsem sledoval americké obscénní vtípky, kterým se může smát jen puberťák! Chtěl jsem dát jednu hvězdičku za poslední skladbu (na koncertě), která sice už byla na hranici soulu a funky, ale při rekapitulaci filmu jsem to nedokázal. Nakonec ještě musím podotknout, že se dramaturg z HBO ( podotýkám placený kanál ) za ptákovinu, kterou odvysílali, napsal toto hodnocení, cituji: "Duše muže je od začátku, až do konce nabitý skvělými melodiemi a kandiduje na nejvtipnější road movie roku!". Já jsem je ve filmu (skvělé melodie ) nenašel, až na tu poslední, což jsem již uvedl výše. Sorry réjžo.a dramaturgu z HBO!!! Tento film bude vždy jen kandidovat na ocenění "Zlaté maliny"... ()

Reklama

Lennyanka 

všechny recenze uživatele

Toho českého rádoby překladatele, který "Soul Men" přeložil jako "Duše muže", bych nejradši praštila po hlavě anglickým výkladovým slovníkem, neřkuli i něčím těžším. Naše velmi nízká úroveň překladů filmů mě dokáže vážně vytočit. Dívat se na dabing nebo číst některé české titulky mě občas, jako studentku anglistiky, vážně psychicky deptá. ()

honeybunn2 

všechny recenze uživatele

Vôbec neobľubujem černošské filmy, lebo mám dojem že ich humoru nerozumiem. Ale tento filmík bol pre mňa prekvapujúco príjemne vtipný. Príbeh bol vlastne celkom nezaujímavý, ale niektoré humorné konverzácie medzi Samuelom a Berniem ma dostali. Celkovo je tento film priemerný, ale ako černošská komédia ma prekvapil. 3 hviezdy ()

ZdenC 

všechny recenze uživatele

Nejprve bych chtěl říct, že je mi ctí být prvním komentujícím tohoto díla. Nikdy předtím jsem neměl tu čest. Ale teď k věci... Od tohoto filmu jsem si nic moc extra nesliboval, protože takovýchto filmů se tu mihly desítky a nikdo si je nepamatuje. Tento si pamatovat budu. Už kvůli dlouhovlasému Samuelu L. Jacksonovi, svkělému Bernie Macovi, ale taky kvůli skvělé hudbě, která mě chvílemi zvedala ze židle. Věřte, že nejsem nějakým ortodoxním vyznavačem soulu, ale toto se mi líbilo... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Herci Issac Hayes a Bernie Mac zemřeli za záhadných okolností v srpnu roku 2008. Režisér Malcolm D. Lee se proto rozhodl z dramatického filmu k poctě obou herců udělat komedii. (Terva)
  • Slovo "fuck" nebo jeho variace ve filmu zazní 151krát, což činí průměr 1,46 za minutu. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Reklama

Reklama