Reklama

Reklama

VOD (1)

V sedmdesátých letech zpívali Louis s Floydem se slavnou soulovou skupinou Marcus Hook and the Real Deal. Zatímco se hlavní zpěvák rozhodl vydat na sólovou dráhu a stal se mezinárodní hvězdou, Floyd s Louisem vydali jedno společné album a pak se stáhli. O mnoho let později, když Marcus náhle umírá, se téměř zapomenutí a zestárlí zpěváci s nevolí dají znovu dohromady. Společně se vydávají napříč celou zemí, aby zazpívali na Marcusově smutečním obřadu. Snímek Duše muže je od začátku až do konce nabitý skvělými melodiemi a kandiduje na nejvtipnější road movie roku! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

masino 

všechny recenze uživatele

Top komedia. Zachvaty smiechu z neuveritelnych vzajomnych "odjebov" hlavnych protagonistov vas sprevadzaju celym filmom. Chytlave pesnicky, uzasni herci, pribeh. Vsetko je tak vyborne nakombinovane, ze tento film si u mna zasluzil miesto v mojej top 10-ke filmov. Ked chcete mat dobru naladu, pozrite si tento film. Spravi vam este lepsiu ako ocakavate. Five stars. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

V prvních třiceti minutách velice milé překvapení. Samuel L. Jackson v roli přestárlého rebela neuvěřitelně hláškuje, Barnie Mac se vtipně "pitvoří" - no dohromady tahle komedionální stránka funguje moc dobře. Škoda druhé poloviny, kdy po opravdu vtipné půlce, přijde na řadu vážnost a celá lehkost se rázem vytratí. What kinda lifestyle, man? You filthy motherfucker! You got a pantry full of dogfood, but I don't see no dog! ()

Reklama

Jan00 odpad!

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se zase nechal nachytat americkou ptákovinou, ale jen proto, že k hudbě mám blízko a věřil jsem, že, když film byl označen jako hudební + drama (drama to bylo, ale jen co se týče vydržet sledovat film do konce), bude to film hudební a na úrovni. Místo toho jsem sledoval americké obscénní vtípky, kterým se může smát jen puberťák! Chtěl jsem dát jednu hvězdičku za poslední skladbu (na koncertě), která sice už byla na hranici soulu a funky, ale při rekapitulaci filmu jsem to nedokázal. Nakonec ještě musím podotknout, že se dramaturg z HBO ( podotýkám placený kanál ) za ptákovinu, kterou odvysílali, napsal toto hodnocení, cituji: "Duše muže je od začátku, až do konce nabitý skvělými melodiemi a kandiduje na nejvtipnější road movie roku!". Já jsem je ve filmu (skvělé melodie ) nenašel, až na tu poslední, což jsem již uvedl výše. Sorry réjžo.a dramaturgu z HBO!!! Tento film bude vždy jen kandidovat na ocenění "Zlaté maliny"... ()

Lennyanka 

všechny recenze uživatele

Toho českého rádoby překladatele, který "Soul Men" přeložil jako "Duše muže", bych nejradši praštila po hlavě anglickým výkladovým slovníkem, neřkuli i něčím těžším. Naše velmi nízká úroveň překladů filmů mě dokáže vážně vytočit. Dívat se na dabing nebo číst některé české titulky mě občas, jako studentku anglistiky, vážně psychicky deptá. ()

honeybunn2 

všechny recenze uživatele

Vôbec neobľubujem černošské filmy, lebo mám dojem že ich humoru nerozumiem. Ale tento filmík bol pre mňa prekvapujúco príjemne vtipný. Príbeh bol vlastne celkom nezaujímavý, ale niektoré humorné konverzácie medzi Samuelom a Berniem ma dostali. Celkovo je tento film priemerný, ale ako černošská komédia ma prekvapil. 3 hviezdy ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Herci Issac Hayes a Bernie Mac zemřeli za záhadných okolností v srpnu roku 2008. Režisér Malcolm D. Lee se proto rozhodl z dramatického filmu k poctě obou herců udělat komedii. (Terva)
  • Slovo "fuck" nebo jeho variace ve filmu zazní 151krát, což činí průměr 1,46 za minutu. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Reklama

Reklama