Reklama

Reklama

Bohové smrti

(seriál)
  • Japonsko Soul Eater (více)
Trailer
Japonsko, (2008–2009), 20 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Acuši Ókubo (komiks)

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Čiaki Omigawa, Akeno Watanabe, Hóko Kuwašima, Džunko Noda, Maaja Sakamoto, Takehito Kojasu, Ken'iči Suzumura, Kendžiró Cuda, Šin'ičiró Miki, Šózó Iizuka (více)
(další profese)

Epizody(51)

Obsahy(1)

Soul Eater pojednává o uživatelích, kteří využívají různé bojové techniky, a jejich zbraních, které mají dvě formy, lidskou formu a formu zbraně. Hlavní postavy, Maka a jeho Soul, Black Star a jeho Tsubaki, Death the Kid a jeho Liz s Paty jsou studenty Šibusenu, který byl založen Šinigamim pro ochranu světa před Kišiny, kteří uvrhují svět do šílenství. Aby se tomu tak nestalo, mají studenti za úkol zničit každého, kdo se živí dušemi nevinných, tedy potencionální Kišiny. (Devillka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Už na začátku daleko vtipnější, akčnější, zajímavější a celkově dívatelnější než jistý jiný overhypovaný shounen (*coughFMAcough*), ovšem ani tady se nevyhneme nevyhnutelnému úpadku kvality na úkor přehnaného počtu epizod, který postihne každou dlouhou sérii, a konec je tak nemožně tupý, že se nejde nesmát. Moc se mi líbila originální animace a skvělý první opening, i postavy jsou hodně fajn (Maka!) a překvapivě mi tady nevadilo ani všudypřítomné fanservice, i když třeba taková Blair je tam úplně zbytečně a spíš otravuje než aby bavila. 7/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou je pro mě těžší zkousnout začátky. Tenhle byl taky tvrdým oříškem. Na první pohled - viděla jsem slunce, měsíc, bože, co to je? říkala jsem si. To nedám, to je děs. A taky ty jejich šílený nosy... tak taková jsem byla na začátku seriálu. Ale teď? Pohoda, klidně si to dám ještě jednou. Velký klad je, že tady nejsou takové ty dlouhé zdržovací scény, kdy se promítne celá minulost těch, co si čelí, a tím jejich boj trvá několik set dílů. Děj tu hezky plyne, udržuje napětí, dovolí se vám zasmát, předpovídat, pochybovat. Je to krásně zběsilý, BUM BUM rány, ze začátku taky tak trochu ecchi (dá-li se tak říct), ale naštěstí ničí kalhotky vidět nebyly :-D Každá postava má svou malou úchylku, svou jedinečnou osobnost. Třeba Kid je úplně skvělej, vždycky uprostřed boje... no, uvidíte/viděli jste. Jo, všech 51 dílů mě bavilo, jen ty první tři trochu míň, člověk se prostě musí trochu přizpůsobit - nebo aspoň já musim. Safra, málem jsem zapomněla zmínit Excalibra, ten by mě hnal - takže: "Baaka!". Akorát jsem děsně chtěla vidět Maky mamku a ono nic. Asi se vrhnu na mangu a budu mít třeba větší štěstí. To mi připomíná, že se musím zmínit o tom, že podle mé maličkosti, byl první opening prostě dokonalej :-D Prostě mě uchvátil, celej - hudba, ukázky, krásně to ladilo. ()

Reklama

Kri-kri odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně hnusná animace, na ty postavy s hranatými ksichty se vůbec nedá koukat. Děj, tedy pokud se to vůbec dá nazvat dějem, je absolutně nesmyslný, ani po několikerém přečtení popisu a shlédnutí celého jednoho dílu jsem nepochopil, o čem to vlastně je. Scénáristé této sračky museli být pod vlivem narkotik, jinak si to nedovedu vysvětlit. Něco tak odpudivého mohla stěží stvořit střízlivá osoba. Další důkaz, že Anime vzniklé po roce 2000 a prvoplánově určené pro zdegenerovaný západní trh postrádají sebemenší náznak kvality. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

A nakonec to není tak špatné, jak jsem se po prvních několika málo dílech domníval. Jako jo, je tam dost infantilní humor, celé je to takové ukřičené a úchylnosti jako věčně se tlemící slunce a měsíc musel vymyslet buď někdo s velkým nadbytkem tvůrčí nálady, nebo prostě někdo dostatečně šílený na to, aby se uplatnil ve výrobě Soul Eatera. Název? Další jedno velké wtf, tentokrát na adresu české distribuce. Kdo to do psí prdele přeložil jako "Bohové smrti"? Co to je za blbost?! Větší nesmysl jsem slyšel snad jen při distribučním názvu Jonzeho Where the Wild Things Are, jehož překlad sem raději ani vypisovat nebudu. Ale zpět k věci: když si na tyhle výstřelky, tamní styl humoru a ještě pár dalších věcí zvyknete, pak se vám postavy celkem dostanou pod kůži a seriál si oblíbíte. Nečejte od toho nic víc než prostě takovou nenáročnou jednohubku, jako co to slouží více než uspokojivě a navíc má dvě stoprocentně vražedné postavy: Šinigami a Excalibur. Přesně tak crazy a ujetí, jak to mám rád. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Mrzi me predevsim ty vstupy uprostred jednotlivych dilu, z tech vsech me pobavily 4 mozna 6, zbytek me vylozene otravoval, ale na to si clovek casem docela zvykne..V temer kazdem dile je alespon jeden vylozene trapny moment a to nemluvim o dile 51.,ktery se klidne mohl celej vyskrtnout, protoze krom toho, ze se to opravdu ukonci(coz je asi 1 minuta) je to jedna velka blbost - na to uz si clovek nezvykne... No, konec me opravdu zklamal, jinak to byl skvely zaver.. Vlastne cely serial se da shrnout slovem skoda, skoda, skoda, coz neni oda na onu firmu, ale fakt, ze ta stylizace opravdu nesedna kazdemu, ze komedialni scenky take nejsou tahakem tototo serialu a celkove z toho materialu slo udelat vylozene pecku. P.S.: 3. ending je opravdu povedenej. Hodnoceni: 65% ()

Galerie (1 882)

Zajímavosti (7)

  • Hlavní hrdinové jsou v 26. epizodě posláni na misi do vesnice Loew, která se má nacházet v České republice. Tuto vesnici, která se zabývá výrobou golemů, pojmenovali tvůrci právě podle české legendy o Rabbi Löwovi, která jim byla inspirací. (Kenoth)
  • Přibližně uprostřed patnácté epizody si můžeme ve vzpomínkové scéně Liz a Patty všimnout, že mají na poznávací značce auta napsáno: I ♥ BONEZ. Je to samozřejmě narážka na studio Bones, které seriál vytvořilo. (Hromino)
  • Když Doctor Stein hledá ve 27. epizodě v knihovně informace o golemech, nachází se v policích několik knih, jejichž název je v českém jazyce. Na mapě zobrazující polohu vesnice Loew je pak označen Pelhřimov a řeka Sázava. (Kenoth)

Reklama

Reklama