Reklama

Reklama

Smrt z podzemí

(TV film)
  • Kanada Something Beneath (více)

Na stavbě konferenčního centra Cedrová brána sáhne Dutch, jeden z dělníků, na podivnou hmotu, která je na poskládaných trubkách. A stane se cosi neuvěřitelného. Z půdy do něj nohama začne prosakovat jakýsi prapodivný sliz a táhnout ho pod zem. Muž prchá, ale vtom se na něj vyřítí bagr. Dutch si myslí, že ho chce prohnat kolega Bob, kterému chodí za ženou. Vtom však monstrum  spustí lžíci a usekne Dutchovi hlavu. Za Kentem, šéfem projektu Cedrová brána, přijde ekobiolog doktor Connely. Upozorňuje ho na náhlý velký úhyn zvěře a úbytek vody v okolí stavby a žádá, aby byly práce zastaveny a vše řádně prozkoumáno. Kent ho vyhodí. O rok později se v Cedrové bráně koná první konference. Je ekologická a jmenuje se Za čistou planetu. Jako hlavní řečník má vystoupit astmatický Eugene Herman. Když si venku zkouší svou řeč, opře se o strom a na ruku se mu přichytí tmavá hmota. Jakýsi prapodivný sliz… (TV Prima)

(více)

Recenze (22)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Mrazící krev v žilách, film s prvky sci-fi, představující děsivou ekologickou katastrofu. Přes námitky skvělého vědce dr.Connellyho, byl na znečištěném terénu postaven hotel, který je vyznačen pro konference a bussines mítinky. Během slavnostního otevření budovy, je i setkání se spoustou lidí a s heslem "Za čistou planetu". Konferenci přeruší náhle smrt jednoho účastníka. Na místě události se objevuje mazlavá hmota neznámého původu. Zanedlouho si začínají stěžovat hosti na různé potíže. V pokojích, na chodbách, v odpadních rourách a na celém terénu hotelu se objevuje černá hmota. Účastnící konference pociťují halucinace a hrozí jim velké nebezpečí. Situace se horší z minuty na minutu. Ukáže se, že oné halucinace mají spojení s černou mazlavou hmotou. Nastává panika.......Mrazící krev v žilách? Distributor si zřejmě dělá srandu. Ačkoliv šlo o jednoduchou mazlavou hmotu a podle mne to není těžké někam to máslo naplácat a udělat nějaké efekty, v tomto filmu je však nenajdeme. Opravdu až neskutečné stupidní hovadina a já se nedivím TVP2, že film odvysílala v 01:55 hod., protože za tohle by diváci přestali platit koncesionářské poplatky :-) Bohužel, já blbec se nechal nalákat a film jsem si nahrál. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Smrtící atak fekálií z odpadních trubek? Tak to tu ještě vskutku nebylo a dokonce ve stejném járu, jako další autorovo opus magnum Black Swarm. Holt, plodný rok.. Občas si u podobných filmů milerád pročistím hlavu, ale tohle Winningovo eko-zvěrstvo jako by počítalo s předpokladem, že má divák už dávno kompletně vysátý mozek agresivní mimozemskou entitou s dlouhým brčkem. Chápu, že to je natočeno za málo peněz, ale to je mohli zrovna spálit nebo věnovat na volební kampaň libovolné české politické strany. A Sorbent Kevin s kolárkem kolem krku? Ten tímto porušil jedenácté přikázání "Nezesměšníš sebe sama ještě více".. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Zárukou kvalitní a geniální zábavy je v první řadě plejáda známých herců, namátkou Tamten, Tahle, Ten za ní, Tři vedle a Kevin Hercules, pokud ve vás už tohle samo o sobě vyvolalo euforii a uměleckou nirvánu, pak snad raději ani dál nehleďte, protože příběh o smrtícím černém spermatu je snad ještě víc sofistikovaný a kůůůl, než zmiňovaný herecký ansábl a mohl by nenapravitelně poškodit svou náročností vaší šedou můru kostkovou zlenivělou Bergmany a Tarkovským a uvést vás do věčné strnulosti s nevěřícím výrazem ve tváři. Kurva, krásný Céčko, Phobie ,tak kde jsi, má přítelkyně :) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Digitální sajrajt útočí z kanálů a proti němu Herkules který tak trochu zestárnul. Je to celkem průjem ale dalo se na to poměrně slušně koukat, a konec byl správně béčkovej, ale na druhou stranu ono těch negativ je tolik že se hodnocení nedivám. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Máme zde další přírůstek do plodné leč nepříliš kvalitní scifi hororové Maneater film series. Tentokrát zde na nás nebudou útočit žádná zmutovaná monstra či agresivní zvířata, ale mazlavá černá hmota (sliz) a fekálie to rozhodně nejsou. I když to samé se nedá říci o samotném filmu, který je k nim mnohými přirovnáván. Smrt z podzemí není vyloženě katastrofou, zvláště pokud máte rádi céčkové filmy, ale znám ještě mnoho horších braků, než je tohle. To však neznamená, že by zde šlo o bůhvíjak zajímavou a kvalitní podívanou – to rozhodně ne! Nicméně samotný tvůrčí nápad si každopádně získal mou pozornost. Mazlavá hmota, která ve vás po kontaktu s ní vyvolá děsivé halucinace (vaše nejhorší noční můry) nevypadala zpočátku zas tak hrozně. Díky tomu každá oběť prožívala různorodé vidiny a boj o přežití, někdy i za doprovodu alespoň trošku zajímavé atmosféry. Navíc počet mrtvých tu byl slušný, ale problém nastal ve chvíli, kdy se ke konci filmu, přesuneme hlavně do stok. Tady se dočkáme řady nepřehledných situací, narůstající hmota se proměnila v digitální slizkou hráz, chaotický střih a špatné podsvícení tomu taky zrovna moc nepomohli a já se stále více těšil, až nastane konec. Herecké výkony některých jedinců taky nebyli vyloženě špatné. Představitel seriálového Herkula Kevin Sorbo sice nikdy nepatřil mezi nějak zvlášť dobré herce, ale tady odvedl vcelku obstojný výkon. Natalie Brown a Peter MacNeill odvedli svůj standart, no a ostatní tu byli víceméně dopočtu. Bohužel jako celek to prostě nefungovalo, zvláště když tu byl citelně znát mrzký rozpočet a sami tvůrci si házeli imaginární klacky pod nohy svou nemohoucností. První polovina filmu byla lepší než ta druhá. Alespoň z mého pohledu. 30% ()

SallyZen odpad!

všechny recenze uživatele

Sice jsem to nedokoukal celé, ale tak to, co jsem shlédl mluví za vše. Pokusím se to ještě někde dokoukat, abych viděl jestli se třeba náhodou kvalita na konci filmu nezvedla s čímž, ale nepočítám. Už jen ty přiblblé dialogy stačilo slyšet. No nic zatím nechám odpad, protože to bylo moc špatné. ()

1860 

všechny recenze uživatele

"Posvátnou motlitbou jste uznala existenci tí bytosti a ta nám pak odpustila.." Celý tenhle film je stejně absurdní jako tahle vše shrnující závěrečná věta.. I když některé záběry jsou celkem zajímavé, celý příběh (dá-li se to tak nazvat) postrádá logiku.. Kevin Sorbo jenom vzpomíná na zlatýho Hecula :-) ()

Laca1313 odpad!

všechny recenze uživatele

zoufale nudná ptákovina s dementním koncem a příšerným obsazením a hereckými výkony. někdy si říkám,jestli mám tohle za potřebí :D :D ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Od začátku mi bylo jasné, že vraždící černá hmota bude pořádný nášup. Už samotný nápad je naprosto absurdní, k tomu to prazvláštní napojení na ekologii a nekonečné srdceryvné dialogy, které působí akorát tak trapně. Herecky je to čistá katastrofa, prakticky zde není ani jeden herec, jehož výkon by se dal alespoň nějak zhodnotit. Efekty nezaujmou, děj je extrémně nudný, závěr působí vyloženě stupidně. Logiku jsem po celou dobu hledal marně, vlastně ani nechápu, proč měl David Winning potřebu něco takového točit. Smrt z podzemí je srovnatelný s intenzivním 90 minutovým mučením, děs a hrůza. 0/10. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Spousta hluchých míst, občas se objeví černá hmota, popř. nějaké vidiny. Až potud budiž, ale jinak jde prostě o nudnou ptakárnu. Něco málo dám za atmosféru a záběry ve stokách, něco málo za nápad, ale to snímek jako takový bohužel neutáhne. Dále pak dobře trikově zvládnutý závěr. Budiž jedna hvězda. Víc si to nezaslouží. CI 20112010 8350bt ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

Totálně odfláklý scénář, efekty stojí za velký hovno! Škoda ten nápad není špatnej, ale špatně odvedenej. 20% ()

brasek 

všechny recenze uživatele

V podstate ako celovečerný film o Herkulesovi by tento snímok prešiel kritikou a nikto by ho za nezmysel nepokladal. Lenže Kevin Sorbo nie je v tomto snímku Herkules a divák vidí biedny sci-fi príbeh či čo to malo vlastne byť, ()

Ajfist odpad!

všechny recenze uživatele

Kevin Sorbo hraje v béčkách,ale tohle je na konci abecedy.Kevine běž raději dělat reklamy.Ty jsou většinou taky blbé,ale trvaj jen chvilku a vyděláš to samé. ()

Reklama

Reklama