Reklama

Reklama

Prokletí Midasovy skříňky

  • Velká Británie The Adventurer: The Curse of the Midas Box (více)
Trailer

Rodiče a bratr sedmnáctiletého Mariaha Mundiho (Aneurin Barnard) byli uneseni neznámým zlosynem a jemu nezbývá jiná možnost, než se spojit s tajemným Willem Charitem (Michael Sheen). Oba se spolu vydávají po stopách ztracené Mariahovy rodiny a ty je zavedou až do tajemného honosného hotelu Princ Regent. Nejenže se tento hotel nachází na malém odlehlém ostrovu, je navíc velmi podivný a plný záhad. Mariah s Willovou pomocí musí rozluštit tajemství ostrova, nejen proto, aby zjistil pravdu o zmizení své rodiny, ale také musí zabránit tomu, aby zlověstná mystická Midasova skříňka nepadla do nesprávných rukou. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

xzajox 

všechny recenze uživatele

Mierne nadpriemerný dobrodružák na štýl mladého Indianu Jonesa. Aj efekty sú zhruba na rovnakej úrovni. Celkový dojem mi úplne pokazil hlavný hrdina. Nielen že má divné ženské meno, ešte ho hrá herec - niečo medzi Harry Potterom a Frodom, ktorý sa mi tam vôbec nehodil. Vytvoriť mierne mystickú atmosféru sa im tu však celkom podarilo. M.Sheen hrá celkom dobre, nezaostáva ani Lena a Sam Neil to tentokrát nekazí. Vcelku príjemný kuk možno aj s deťmi. Uvidíme, čo prinesie pokračovanie, ak bude. 52% - 3* ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Filmy s podobnou tématikou mám velice rád, tady se hlavní záporák snaží získat magickou Midasovu skříňku a mladý Mariaha mu v tom má zabránit. Bylo to celkem slušně natočeno, scénář také ušel, ale byl to spíš takový průměr. Nebylo to špatné, ale ani to nebylo vynikajicí. Režisér a scénáristi se snažili ve filmu o několik překvapivých momentů, to jim ale nevyšlo, já jsem vždy věděl co bude následovat. Překvapení se jim povedlo až v závěrečné scéně po titulcích. Jinak Lena Headey v princeznovských šatičkách mi tam vůbec nesedla, ona je prostě akční hrdinka a né aby na sobě nosila takové šaty. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh respektuje tradici, tudíž zachovává klasické schéma převážné většiny dobrodružství, jejichž hrdinové pátrají po libovolných cenných či magických artefaktech. Disponuje poměrně zdařilou vizuální stránkou a stejně tak i poměrně zdařilou prezentací ... v rámci svých poněkud omezených možností - přesto cosi zásadního postrádá. Možná opravdový zápal pro věc ... nebo adekvátní dávku nadhledu ... či snad správně načasovaný moment překvapení - cokoli, co by mě přimělo sledovat osudy jeho protagonistů s větším zaujetím. Slabé 3* ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Boha jeho kdo dal hlavni postave tak kurevsky jmeno? Ze je mi na bliti z toho to jen vyslovit? Uuprimne seru na jestli tu nekdo prekrucuje legendy a vymysli nesmyslny blaboly... ale tolik klise v jednom filmu jsem uz dloho nevidel. Navic postavene na tak chatrne dejove kostre ze by i sam velky Bolek zasnul... do toho vseho jeste soundtrack ktery az nezkutecne misty prehrava.., kdy z variace na Dobrodružství Hakkyberiho Finna dela temer epickou zalezitost.. presto ze se na platne praktivky nic nedeje. Proste ztrata casu... zaverecne vyvrcholeni uz je spise jen ke vsteku, no a co ten otevreny konec? To jako vazne? Zkutecne koouzelny zážitek. Primo nezkutecnej. Předpokládám ze ta pivovina mela nejspis i svou knizni predlohu ktere se autor musel proste drzet. Jinak si nejak nedokážu predstavit jak mohl někdo az tak vymrdat z takovim potencionálem. Jako by tu bylo snad kurva tezky vymyslet lepsi a poutavejsi dej. Ani se uz nedivim proc to u nas ani neslo do kina. A seru na tojak jsem byl natesenej, tak jsem ted nasranej... davam proste odpad! Smitec ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná rodinná fantasy, která, dá se říct, nenudila. Největším trnem v oku byl pro mě hlavní hrdina Aneurin Barnard, nesympatický je slabé slovo. Po jeho boku však hrály dobré herecké adresy v čele s Sheenem, Headey či Neillem. Děj byl trochu povrchní a trošičku laxní, se zdálo. Tak či tak, já se nenudil, nebylo to špatné, ale ani dobré. Prostě průměr, 50%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Bristol a Bath nebo v přístavu Charlestown. (Terva)

Reklama

Reklama