Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Val je velmi atraktivní a vzdělaná mladá dáma posedlá sexem. Je schopna milovat se s kýmkoliv, kdykoliv a kdekoliv. Permanentně loví nové muže a každé toto setkání jí přináší uspokojení. Její deník je svědkem všech milostných eskapád se spoustou pikantních detailů. Posedlost se stále zvyšuje a proto se vzdá lukrativního zaměstnání a stane se prostitutkou v luxusním privátním klubu. Postupně ale odhaluje i stinnou stránku tohoto „povolání“: násilí a drogy. Smrt její blízké přítelkyně ji přesvědčí, že je čas postavit se na vlastní nohy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Touha poznávat tělem omlouvá sexuální náruživost a směřuje k emancipaci žen... Nebo že bych poselství filmu špatně pochopil? Hrdinkou filmu je mladá žena, která má ráda sex, minimálněpětkrát za noc. Když ji opustí její přítel s jinou slečnou (to by mě zajímalo, proč asi?), začne si ženská hledat zaměstnání a vyjede po obou šéfech v obou firmách, kde se hlásí. Než se jí podaří některého z nich klofnout, postačí jí náhodné známosti v noci na opuštěné zastávce. Pak s jedním z těch šéfů začne milostný poměr (pravda, začátky nic moc, první sex trvá jen dvě minuty), jenže chlápek je žárlivý a tak si přivede prostitutku, což žena těžce nese, i stane se sama prostitukou... Všechna tahle dilemata ji těžce vyčerpávají, tedy fyzicky zdá se ne, avšak psychika je holt na štíru. Dokonce jednu chvíli přemýšlí o sebevraždě, považte! Sice znám jednu nymfomanku, ale ta si o svých rychlých známostech nejen nepíše deníček, ale ani o nich nepronáší hluboké myšlénky typu: "Při sexu se uvolňuje energie pro splynutí s vesmírem" nebo tak nějak...Trochu to celé připomíná Bestiář, naučíte se spoustu zajímavých pozic při sexu, jež bych stejně ve svém věku nemohl praktikovat bez nebezpečí natažení nějakého svalu. A celé je to tak nějak zbytečné, protože to lže o chudince nymfomance, lže to o jejích postojích, kterým nevěřím ani za mák, že jsou tak ušlechtilé, čisté a humánní, jak se mi snaží film vnutit, ta holka je mi z duše protivná, i když tvůrci filmu (a autorka předlohy) chtěli, abych ji litoval, chuděrku opuštěnou. Zaráží snad jen role babičky v podání Geraldine Chaplin, která snad nemá důvod hrát v takových blbostech. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento snímek bych zařadila do mé "pokladnice" nízce hodnocených filmů, které svým, mnohdy kontroverzním zpracováním a obsahem, vzbuzují zcela rozličné reakce, avšak mě se velmi zalíbily a považuji je za působivé, ač možná mnohdy lacině a prvoplánově vyhlížející kousky. Pro mě velmi zdařilý film se zajímavou Belén Fabra. Kdyby mu byla "poskytnuta" větší míra naléhavosti, intenzivity či autentičnosti, jednalo by se o ještě vybroušenější "Deník nymfomanky." ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pakárna... A teď kdo má pravdu, já nebo zbynekv?:) Kdo ví... _____ Pro zbynekv: "film...o svobodě a emancipaci" ? "feministickej názor" ? Cooože?:) nic takového (možná hodně vzdáleně), v tom filmu nebylo (teda já to tam neviděl.) Kde ty? Třeba když se Val sprchovala doma nahá?.) Proč tam ta scéna asi byla.... A jak moc feministický je tenhle plakát? Nebo ty myslíš monolog o tom, jak nymfomanii vymysleli muži? Nevím..pro film mám jen slova odsouzení, za nepovedenou psychologii postav a jejich schematičnost, celý scénář mi přišel jako sbírka klišé a nechápu, jak je možné, že ho napsala žena. (Prokázala svému pohlaví medvědí službu.) V tomhle filmu se o nymfomanii nedozví divák zhola nic, stejně jako o práci v bordelu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

V jednom momentě tento film připodobňuje nymfomanii k duševnímu otroctví, k závislosti na sexu bez schopnosti uspokojení, pro jejíž naplnění je člověk schopný zničit a pošlapat veškeré své citové i osobní vztahy a totálně se zruinovat, jako v každé závislosti se nezastaví před ničím, i kdyby jej to mělo stát cokoliv. V momentě dalším se z nymfomanie stane zábavná a příjemná činnost plná dobrodružství. A pak zase naopak. Tato nevyhraněnost je pro diváka matoucí. Navíc si nemyslím, že se v tomto případě jedná o nymfomanku. Spíše je to citově vyprahlá žena, již vychovávali frigidní konzervativní katolíci a její duševní vývin narušila ještě podobným způsobem poznamenaná babička (taky mohla být znásilněna řádovou sestrou v okolí lesní studánky ve věku asi sedmi let...) Nymfomanie je nemoc, ať už ji má muž nebo žena. Nemá to nic společného s normální sexuální touhou, která je dle mého názoru u mužů mnohem větší než u žen. Nymfomanie je závislost, což znamená podle poučky nekontrolovaný nutkání něco opakovaně dělat bez ohledu na následky. Tak mi přijde, že celý tento film je o závislostech - na dítěti, na partnerovi (žárlivost), hypersexualita... Tento film mi připomíná jednu knížku, co jsem nedávno četl. Jak si nahrabat jako pornohvězda, aneb Chcete větší dům? Lepší práci? Nemít dluhy? Dostat venerickou chorobu? Tohle je vaše velká šance. Nepotřebujete nic vědět ani umět. Prostě se jen držte pokynů obsažených v této neocenitelné příručce, která vás dovede k vykořisťování pasáky, udělá z vás společenského vyvrhele a přinutí vás nechat se osahávat oslizlými starci, kteří páchnou jako halda hnijících jablek. Není to úplně špatný film. Jen je nedodělaný, nedomyšlený a nedostatečně psychologicky propracovaný. Ona je v depresi a nadržená, on je žárlivý a sobecký, její kamarádka je osamělá a doufající, druhá kamarádka je zlomená a smířená, babička je hloupá a senilní a opakuje dávno známé fráze... Už Robert A. Heinlein kdysi napsal, že "Manželství je jen legalizovaná prostituce," a ani on to nevymyslel. Jistě, člověk by měl žít plný život, ale to se nejedná o to, že si bude jen do smrti užívat... To špatné je tu proto, abysme poznali to dobré... Jo a štětky si berou peníze vždycky předem. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Má povinnost před očekávaným snímkem Nymphomaniac od démonického režiséra Lars von Triera. Deník nymfomanky je televizní erotický film, nic víc. Ale co mě překvapilo, že posledních dvacet minut filmu je jiný, připadá mi, že to točil jiný režisér, daleko lepší záběry i chování postav. Deník nymfomanky je nefunkční porníčko. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • Valérie (Belén Fabra) říká, že panenství ztratila roku 1993 a později doplňuje, že od té doby uplynulo čtrnáct let. Avšak z náhrobku její ve filmu zemřelé babičky Marie Tasso (Geraldine Chaplin) vyplývá, že uplynulo pouze třináct let. [Zdroj: IMDb] (hellstruck)

Reklama

Reklama