Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Smok 

všechny recenze uživatele

Podľa námetu a miesta deja film pre mňa vyzeral zaujímavo, no nakoniec z toho vzišla len detektívka, ktorá splašene poskakuje medzi dvoma dejovými líniami a nevie si vybrať, ktorej sa chce vlastne venovať. Korunu tomu nasadil Tommy Lee, ktorý ako predrsnelý obstarožný policista všetky vraždy vyšetruje a s nikým sa nesere a nemá problém veci vybaviť s hocikým aj ručne. Či toho bitkára už vychrtlému dôchodcovi niekto uverí, to je iná vec. Tým pádom mi tu TLJ, ktorý mal celý film ťahať, nemá čo ponúknuť, a porovnávanie Tommyho s Clintom mi tiež zrovna vhodné nepríde, lebo Clint hrať vie. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Priemerná americká dráma s dobrým výkonom Tommy Lee Jonesa.Filmová adaptácia románu od Jamesa Lee Burkeho-In The Electric Mist Of The Confederate Dead.Väčšinou má film pomalé tempo,je uvoľnený a nikám sa neponáhľa.Dej je situovaný do močaristej južnej Louisiany.Bez nejakých väčších akcií,aj násilia je pomerne málo.Aj napriek pomalosti film nie je nudný a dialógy majú zmysel.Len Tommy Lee Jones bol celý film akýsi smutný,bez výrazu.A už je vidieť na ňom aj vek.Je to dráma ale zároveň aj detektívka. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší film Tommyho Lee Jonese. Srovnávám především s veleúspěšným No country for old men a Three Burials of Melquiades Estrada, o Men in black ani nemluvě. Zajímavá zápletka, mystický (ale neškodný) nádech tajemna a odkazu na slavnou konfederační historii, "atraktivní" prostředí močálů, pasující country hudba. Snad jen Tommy by se nemusel za každou cenu pressovat do kalhot takového tvrďáka, přinejmenším scéna v baru po odtažení limuzíny "Baby Feeta" je zbytečně přehraná. Jinak ovšem pohodová detektivka, i když spíše thriller než drama. Na tohle se do kina jít dá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další akční jízdu s Tommy Lee Jonesem, ale místo toho jsem se dočkal celkem nudné a hlavně nezáživné mysteriózní detektivky, která nám nabídla tak zamotaný scénář, že se v něm zřejmě nevyznal ani sám režisér, který nám absolutně nezodpoví řadu otázek, ke kterým nás vedlo několik indicií již od prvních minut. Dokázal bych překousnout tu blbost s duchem konfederace i totálně zpackaný závěr, jenže těch PROČ v mé hlavě zůstala spousta a tudíž tomu nedám ani průměrné hodnocení. Velká škoda, nevyužitého potenciálu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nekonečné vodní plochy slepých ramen řeky Mississippi, mangrovníkové porosty, bažiny, komáři, černoši, tradice a špatné svědomí z kostlivců ve skříni. Snímek se snaživě a celkem zdařile pokouší o navození typicky jižanské atmosféry, bohužel potápí ho naprosto nezvládnutá a dalo by se říct impotentní mysteriozní linie, která působí rušivě a úsměvně místo toho, aby příběh rozvíjela. Tommy Lee Jones je zkušený matador americké kinematografie a jeho tvrďáci mají nezastupitelné místo v žánru krimithrilleru. Bohužel celkový dojem je matný, a to nejen kvůli halucinogenním představám o vojácích z občanské války. Schází tomu drajf, skutečné napětí, prostě přidaná hodnota. Stopáž bezmála dvou hodin se dala úspěšně sestříhat nejméně o 15 minut. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama