Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

gumli 

všechny recenze uživatele

Priemerná americká dráma s dobrým výkonom Tommy Lee Jonesa.Filmová adaptácia románu od Jamesa Lee Burkeho-In The Electric Mist Of The Confederate Dead.Väčšinou má film pomalé tempo,je uvoľnený a nikám sa neponáhľa.Dej je situovaný do močaristej južnej Louisiany.Bez nejakých väčších akcií,aj násilia je pomerne málo.Aj napriek pomalosti film nie je nudný a dialógy majú zmysel.Len Tommy Lee Jones bol celý film akýsi smutný,bez výrazu.A už je vidieť na ňom aj vek.Je to dráma ale zároveň aj detektívka. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Forma prevyšuje obsah, až do tej miery, že po týždni mám problém spomenúť si aké všetky dejové línie tam boli a ako sa vyriešili. Zato si dobre pamätám atmosféru dusných močarísk, nadprirodzené motívy s vojskom a iné "mysterióznosti" (ktoré mi napodiv absolútne neprekážali, naopak - do filmu, do krajiny a k postave Tommyho Lee perfektne zapadli) a aj útržky scén, príbehov a obrázky ľudí, ktoré dokázali zaujať. Zvláštny hypnotický druh filmového rozprávačstva, ktorý fungoval a vyliezal z televízora, i keď som popri nepozornom sledovaní chodila okolo a robila rôzne domáce práce. 3,5* ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Poněkud mdle a nezáživně podaná mysteriózní detektivka, které nechybí správná jižanská atmosféra, ale na druhou stranu jí dost nadbývají duchové z občanské války, jejichž výskyt byl smysluplný asi jako ochlupení na ženské hrudi. Vyžilého ksichta Tommy Lee Jonese v roli drsňáka vždycky ráda vidím, bohužel mě tentokrát vytrvale mlátil přes uši nosovým skřehotem Jiřího Heřmánka. Který za tohle audiozvěrstvo odpovědný chuj neví, že TLJ má dvorního dabéra Pavla Rímského? Horší volbu hlasu jsem zažila jen jednou na TV H@vna, když šerifa Gerarda kvičel Michal Pavlata. Dabing stál celkově za hovny pasírovaný kočičí pšouk a dost mi curvil zážitek, s bídou a soucitem proto udělím 50% (v původním znění možná i kousek přes 60%). ()

predators 

všechny recenze uživatele

Mohlo jít o vynikající krimi, kdyby nám bylo nabídnuto více. Nepopíratelné kvality můžeme zhlédnout u T. Lee Jonese, ale všechno ostatní už je o dost slabší. Plitký děj, ve kterém se toho hodně odehrává, ale moc z toho si nezapamatujete. Vraždy, vyšetřování a i rozuzlení byli nevýrazné a tak nic neříkajíc. Jen ten starý dobrý Tommy za něco stál :-) 45% ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Zvláštní příběh se stárnoucím Tommy Lee Jones v hlavní roli, který se prakticky po celou dobu nehne z plátna. Při jeho vnitřních monolozích, které doprovázejí celý film, jsem si připadala jako bych četla román a myslím si, že celý příběh by v románu vyzněl taky docela líp. Bylo to hodně roztříštěné, žádná postava nevzbuzovala moc sympatií ani antipatií a v podstatě mi bylo jedno, kdo vraždil...také celá vedlejší linie s vidinami vojáků z občanské války se mi zdála úplně zbytečná. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama