Reklama

Reklama

VOD (1)

Biografické drama z produkce HBO inspirované stejnojmenným dokumentem z roku 1975 vypráví životní příběh „Velké Eddie“ a „Malé Eddie“ Bealeoých, blízkých příbuzných Jacqueliny Kennedyové. Dvojici podivínek hrají Jessica Langeová a Drew Barrymoreová.  Biografické drama z produkce HBO je inspirováno stejnojmenným stominutovým dokumentem bratří Mayslesových z roku 1975, který zblízka nahlédl do osudu matky a dcery Bealeových. Ženy, úzce spřízněné s bývalou první dámou Ameriky Jacqueline Kennedyovou (byly to její teta a sestřenice), se uzavřely do naprosté izolace a žily v rozpadajícím se domě o 28 místnostech v East Hampton. Po pětatřiceti letech se pozoruhodného námětu ujal scenárista a režisér Michael Sucsy a podrobně vylíčil osud dvou excentrických podivínek, jež k sobě váže až příliš úzké pouto. Říkaly si „Velká Eddie“ a „Malá Eddie“ a herecky je ztvárnily Jessica Langeová a Drew Barrymoreová. Ve vedlejších rolích uvidíme Jeanne Triplehornovou, Daniela Baldwina, Kena Howarda ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Od filmu Grey Gardens som necakala vela... Prvych pat minut som mala pocit,ze som opat raz narazila na psycho film, ktory mi zatazi zaludok a myslienky. Nestalo sa. Miesto toho som sledovala zaujimavy pribeh , uzasne herecke vykony, dojimave sceny, ktore prirodzene vhanali slzy do oci…Drew Barrymore a Jessica Lange boli na nerozoznanie od ich skutocnych predstaviteliek a celucky pribeh opisujuci vynimocny, zvlasny vztah dcery a matky sa ma, ci som chcela, ci nie, velmi dotkol. Nemozem sa dockat. kedy si pozriem original dokument Grey Gardens (1975) s “Little a Big Edie” 10/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Nečekaně silné drama s dvěmi hodně zajímavými postavami. Začátek filmu je trochu bez náboje, ale neštěstí netrvá dlouho a příběh nabere své tempo. Celý film neuvěřitelně táhne sobecká a manipulativní matka Jessica Lange a křehká dcera Drew Barrymore. Ta ve své roli podává životní výkon. HBO si může připsat další velmi dobrý film. ()

Reklama

marvan 

všechny recenze uživatele

Matka a dcera uzavřené v osamělém domě mají jedno společné: obě se zklamaly ve svých vztazích k mužům a uzavřely se před mužským světem do svého vlastního ženského mikrosvěta. Pohled do tohoto mikrosvěta je smutný i fascinující zároveň: obě ženy po ztrátě partnerů upadají do dětinskosti a dlouho není jasné, nakolik je jejich vztah obohacující nebo destruktivní. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa dosť zbytočný film, aj keď o zaujímavom skutočnom príbehu dvoch žien, ktoré boli veľmi blízkou rodinou niekdajšej slávnej prvej ženy USA - Jacqueline Kennedy. Film bol zameraný najmä na tvorbu dokumentu z roku 1975, no okrem toho pekne načrtli aj to, čo bolo predtým a čo bolo potom. Ale inak trochu zbytočné obliekať starý úspešný dokument do nového šatu, aj keď Drew Barrymore sa zmocnila svojej role Malej Eddie veľmi dobre. No vzhľadom na tie hodnotenia a toľké chvály som očakával určite pútavejšie spracovanie. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější film pod sluncem - jak obecně životopisné filmy nesnáším, tak u tohoto jsem obzvlášť nechápal, proč vůbec vzniknul - koho zajímá život nějakých bláznivých ženských? - kdyby nebyly příbuzné Jackie, neštěkl by po nich pes - btw. za sebe nemám problém i napsat, koho zajímá nějaká Jackie? - tuhle posedlost slavnejma lidma odjakživa nechápu, je mi protivná, a je to jeden z hlavních zdrojů mé averze k životopisným snímkům, protože nestojím o to nahlížet někomu do soukromí a nezajímá mě osobní život lidí, které osobně neznám a nemám k nim žádný vztah. Grey Gardens mě navíc unavoval svým do očí bijícím nízkorozpočtovým lookem a nudným dějem, a k postavě matky jsem cítil strašnou averzi - nechápal jsem, proč ten barák nemohla prostě prodat, a proč ho nechala tak zpustnout, a vlastně ani proč zkazila život svojí dceři. Svým způsobem mě tam bavila jen ta retrospektivní linka, ve které byla Drew Barrymore neuvěřitelně oslňující a nádherná jak v žádné jiné roli z těch, ve kterých jsem ji kdy viděl. Jinak za mě dojem zcela promarněného času - tahle ušmudlaná televizní produkce by uspala i mrtvýho. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Drew Barrymore prohlásila v mnoha rozhovorech, že se snažila být co nejblíže své postavě a během natáčení trávila spoustu času sama odříznuta od okolního světa a přátel. (..Lucas..)
  • O skutočných postavách (Edith "Big Edie" Ewing Bouvier Beale a Edith "Little Edie" Bouvier Beale) bol v roku 1975 natočený dokumentárny film Grey Gardens režírovaný Albertom Mayslesom a Ellenom Hovdom a v roku 2008 aj broadwayský muzikál. (elanius)
  • Malá Eddie dom predala po smrti svojej matky v roku 1979 za 220 000 dolárov. Noví majitelia sa vyjadrili, že dom je v skutočnosti ešte v horšom stave, než ako vyzeral v dokumentárnom filme. (elanius)

Reklama

Reklama