Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

HEED 

všechny recenze uživatele

Film, který si získal mou pozornost i když na začátku jsem byl skeptický. Je zde ukázán poměrně klasický příběh o rozpadajícím se manželství, avšak už ne s typickým koncem - rozvodem. Je to příběh , který ukazuje, že partnerské krize se dají řešit i jiným způsobem než rozvodem. Velmi mě zaujal styl jakým je to natočené, čekal jsem, že to bude nuda, tak jako to u podobných filmů bývá. Ale opak je pravdou, zaujal mě už od prvních okamžiků a udržel si mou pozornost až do konce. Mohu doporučit všem, kteří nemají problém dívat se na filmy s duchovním podtextem. ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Jednomu hasičovi se začne hroutit manželství a jeho stará se s nim chce rozvádět. Hasič má ovšem fotra náboženskýho fanatika, kterej mu vysvětlí, že když začne věřit v boha, tak mu to manželství zachrání. Nejlepší je, že mu nakonec stará všechno odpustí, protože pro její ochrnutou matku koupil kryplkáru za 24 tisíc dolarů. Takže žádnej bůh, ale prachy :-) Jinak mě velmi zaujali ty hasiči ve filmu. Skoro všichni jsou neskutečně obézní a sotva se hejbou a k autonehodě posílaj žebřík :-) ()

Reklama

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Doteď si většina lidí myslela, že jsou hasiči tvrdí chlapi, kteří žijí svojí prací. Po shlédnutí tohohle filmu si asi většina lidí bude myslet, že jsou hasiči banda přiteplených hošanů, co se v posilce baví o tom, jak jim to doma neklape. Ještě, že tady máme všemocnou Boží knížku se 40ti body, jak udělat ženu šťastnou a při tom (ne)přijít o všechnu soudnost(a genitálie). Čekal jsem něco víc o hasičích a jejich práci, takže mě tahle přeslazená sračka se stupidními dialogy vůbec nepřesvědčila. Neodsuzuji lidi, kvůli jejich víře, ale mě jako ateistovi to nic nepřineslo, Bohužel... 30% ()

grogodil odpad!

všechny recenze uživatele

Ak sa plánujete brať v kostole, tak v rámci povinného brainwash kurzu, vás možno budú tiež terorizovať aj touto vysokooktánovou sračkou. Môžem povedať, že nikdy som v kinosále takto ešte netrpel, ako pri tejto trapnej a naivnej náboženskej telenovele. Jdu blejt velebnosti. A najdesivejšie bolo, že väčšine účastníkom sa to páčilo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Teda prvních dvacet minut jsem se šíleně nudil. Každý každého jen pomlouvá a je to deprimující. Čekal jsem snímek z hasičského prostředí a ne náboženskou telenovelu o rodinných starostech. V jednom ohni není jen o požárech. Nehledě na to, že pár hasičů tam má docela slušnou nadváhu a nechápu jak tohle zaměstnání můžou dělat. CITÁT - Ty to připisuješ Bohu ?......... Rychle poslouchej, pomalu mluv a pomalu se rozlob Jakob 1:19. Náboženský podtext obsažený v celém snímku mě vadil. Naopak je docela zajímavá ta kniha, nebo spíš deník o čtyřiceti dnech manželství. To co udělal Caleb (Kirk Cameron) okolo 74 minuty ve scéně "počítač", to už silně zavánělo fanatismem. Od šedesáté minuty je příběh už velmi předvídatelný a to co dříve neměl už ztratil úplně. Tedy náboj, akci a reakci. CITÁT - Bůh mě (ho) podržel........ ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Knihu, o kterou se celý film opírá, v roce 2008 pod názvem „Výzva lásky“ vydali režisér Alex Kendrick a jeho bratr Stephen Kendrick. (KrestanFilms)
  • Alex Kendrick film napsal, režíroval, produkoval a navíc si i zahrál jednu z hlavních rolí. (Amper01)
  • Vzhledem k tomu, že je Kirk Cameron zapálený křesťan, v závěrečné scéně, kde líbá svou filmovou manželku, zaskakovala za herečku Cameronova skutečná žena. Pár je v daném okamžiku zabírán z dálky. (jarvis)

Reklama

Reklama