Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $500,000Tržby USA $33,456,317Tržby Celosvetovo $33,473,297Tržby za predaj DVD v USA $53,880,351 //počet predaných kusov 4,204,731║ Kresťanstvo ešte nemalo lepšiu reklamu vo filme(a to som neotrasiteľne neveriaci), veľmi príjemný a osviežujúci film, kde je všetkého s mierou, vynikajúci príbeh s postupnou gradáciou a vo svojej podstate s vnútorným posolstvom súžitia, neznámi herci si počínali nanajvýš dobre, zručná réžia, dokonca miestami príde aj na nejaké vtipné odľahčenie, plusom je tiež hudba, nechýba dávka napätia, krásne vyvážený malý-veľký film. Pre mňa nečakane milé prekvapenie. /90%/ ()

Pepeto 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to nie je o mužovi, ktorý sa zázrakom obrátil a odrazu len vďaka nejakej knihe od otca našiel vieru v Boha, pričom takisto objavil cestu k vlastnej žene...je to skor o mužovi, ktorý v to všetko niekedy veril, len pod vplyvom každodenného žitia v modernom svete znecitlivel k sebe samému a takisto i svojím najbližším...jeho otec a kniha už len boli prostriedkom, aby to všetko oprášil a urobil si v živote jasno...film je veľmi reálny, poučný, napriek kliše scénam a celkovému jednoduchému dojmu je určite hodnotnejší, ako mnoho veľkolepých amerických projektov, ktoré som poslednú dobu videl... ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Geniální film, kterému nic nechybí k dokonalosti a který si mě připoutal a nepustil. Takhle nějak má vypadat originální a zajímavý film. Ač je film o hasičovi, tak jeho profese netvoří hlavní děj filmu, jak by se mohlo i podle českého názvu zdát, Caleba uvidíme v akci jen dvakrát, ale pokaždé je to nasnímáno atraktivním způsobem a opravdu jsem samým napětím ani nedýchal. Tohle je jedna z věcí, která se tvůrcům povedla, akce zde nebylo moc, ale když už nějaká byla, tak s plnou parádou a stálo to za to. No a ten zbytek filmu je o Calebově soukromém životě a především o jeho až příliš chladném vztahu ke své manželce, která tak nakonec zvolí rozvod. Ale naštěstí je po ruce otec, který Calebovi poradí vyzkoušet čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jistě, ty řeči a proslovy o Bohu si mohli tvůrci odpustit, to bylo to jediné, co mi na tomhle filmu vadilo, ale naštěstí to nezabíralo příliš velkou část filmu. Nakonec však snaha přináší úspěchy a co se na začátku zdálo nemyslitelné, totiž že hlavní hrdina, který se ke své manželce chová bez jakékoliv úcty a lásky, se dokáže změnit, se skutečně povede a film tak graduje do zajímavého a hlavně příjemného konce. Já jsem si to opravdu užil, tomuhle filmu až na to plkání o Bohu nemám co vytknout, jedná se totiž o originální a neotřelý příběh, který mě opravdu zaujal a který se mi velmi líbil. Herecké výkony byly taktéž výborné, takže tomuto filmu rád a po zásluze udělím pět hvězd. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Kendrickův křesťanský opus, druhý, po včera zhlédnutém Vzepřít se obrům. Je mi jasné, že v naší zarytě ateistické společnosti jeho snaha asi nebude příliš vítána. Je škoda, že právě z tohoto důvodu spousta lidí film odsoudí. Nejvíc za pozornost stojí ze života odkoukané manželské dialogy, vtipné špičkování kolegů a neskutečně sympatičtí sousedé. Ano film je sice prokřesťanský, přesto se nejedná o nějakou hysterickou fanatickou agitku. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Hlavně se nenechte zmást názvem filmu - nejde o akční drama z prostředí mužů bojujících s „červeným kohoutem“, ale o přihlouplý příběh o krachujícím manželství jako z pera Rosamunde Pilcherové. Jedna věc je ještě horší než naprostý amatérismus čpějící z úplně všech složek filmu a to nevhodně všudypřítomné náboženské téma. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Alex Kendrick film napsal, režíroval, produkoval a navíc si i zahrál jednu z hlavních rolí. (Amper01)
  • Knihu, o kterou se celý film opírá, v roce 2008 pod názvem „Výzva lásky“ vydali režisér Alex Kendrick a jeho bratr Stephen Kendrick. (KrestanFilms)
  • Vzhledem k tomu, že je Kirk Cameron zapálený křesťan, v závěrečné scéně, kde líbá svou filmovou manželku, zaskakovala za herečku Cameronova skutečná žena. Pár je v daném okamžiku zabírán z dálky. (jarvis)

Reklama

Reklama