Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

jafuska 

všechny recenze uživatele

škoda, že musím dát jen dvě hvězdičky, bohužel mě zase vadila ve filmu víra, jakoby tohle jediný mělo zachranovat lidi a manželství, to si určitě nemyslím, každý se musím snažit sám i bez víry, toto bylo pro mě velkým zklamáním, protože mám ráda romatické filmy, ale toto je chyba, hrozné klišé, a kýč. Fakt škoda ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Pěkný flim, s koncem, co se dal očékavat od začátku filmu, ale pro mě ve filmu je jedno velké proč.. Proč Caleb, jak obdržel knížku 40-ti dní od otce na usmíření vztahu (manželství) po nějakých 7 dnech, kdy viděl jak mu manželka řekla, že vše pěkné a milé pro ní dělá jen a jen pro peníze, tak proč místo věty na manželku: to si fakt myslíš? raději něřekl, miláčku, nedělám to pro peníze, ale čistě z lásky k tobě a chci, aby bylo vše jak předtím krásné, ale bez měho sobectví a egoismu, slibuju, že se zlepším, miluju tě, promiň.... Proč? V době, kdy už se o zachranění manželství nadmíru snažil, tak přece neřeknu jen (urážlivě) to si fakt myslíš, ale vše co v sobě cítil, že dělá ji oznámil a ne jen urážlivě odpověděl, bez snahy něco spravit... V době, kdy ji chtěl moc zpět a dělal proto vše by nervy na to určitě měl. Tak samo na začátku, když už se pustil do celé te hry pro manželku stačilo přijít a říct: miláčku, vím, že jsem byl sobecký, vím že jsem dělal chyby, ale zlepším se a odpusť. Odpověd by dle měho dostal kladnou a takovou, jakou by si přál... Ano po prvních dnech na to ještě neměl, jí říct, že je sobecký a že on má chybu, ale že to po 10 dnech najdenou cítil, bez něčí rady, (ta už byla před "knížečkou 40-ti dní" ) že chyba je v něm... Knížka mu to neřekla a náboženství a víra, ta byla až někdy kolem 20 dne, soudím.. Leč si přiznat, že vše bylo preférováno, k průběhu dění a významu filmů, a tak něco nedává logiku a "lidskost". Ale myslím si, že ne jen mě tohle napadlo a bylo to lehce přečitelné a nedávalo, jak jsem psal logiku postupu usmiřování ve vztahu, jak v našem reálném životě... -Ještě musím poukázat na velmi vtipnou scénku, jak Caleb se svým kámošem z práce, si dávají 2 čili omáčky, jako test, kdo dříve (a jestli vůbec) ji vypije. Caleb to zahrál perfektně jako herec, že dělal, jak čili omáčka pálí, a přitom to byl prostý kečup. Jeho kámoš si mohl s pravou čili omáčkou výpálit a zhořet pusu... Ano zhořet, vím, o čem mluvím, nedávno jsem si od bráchy sám od sebe zkusil sníst čili papričku a půl hoďky mi hořela pusa a bez mlíka bych asi nepřežil, síla!! Nedoporučuji:-) Celkové hodnocení filmu, leč jednoduché, velmi příjemné a zábavné dávám 4* ()

Reklama

Milodar 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že Kendrick nedokáže odhlédnout od své víry alespoň při filmování. No, už to tak bývá, zatímco ateisti o své pravdě nikoho nepřesvědčují, křesťané mají nutkání neustále "hlásat". Křesťanská laskavost je všudypřítomná. To však tento film špatným nedělá. Co se mi ale opravdu nelíbilo, je Kendrickova vize mezilidských vztahů. Proč bychom měli lézt někomu do prdele? Někomu, kdo o nás nestojí? Doufal jsem, že den 40. bude: Vyser se na ženskou, která o tebe nestojí, jsi chlap a hrdina, co zachraňuje životy, ne ukňouraná baba, to je život. Hm, tak snad někdy příště. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Táto kresťanská agitka má na CSFD 69% ???? Svet sa na kravskú riť obracia! Absolútne odpadový film, vhodný na premietanie v manželských poradniach, alebo na stretnutiach mladých kresťanov ako predpríprava na tento posvätný a hlavne CELOŽIVOTNÝ zväzok. To, že mladému požiarnikovi kibicuje do manželstva foter dôchodca a pre radu chodí za mamičkou už považujem len za zlý žart! Možno som sa v komentári až moc rozohnil, ale je to tým, že akúkoľvek agitku, nech už je pravicová, ľavicová, kresťanská, hare krišna, alebo hoci aj scientologicko - budhistická z tej duše nenávidím a filmy s jej nádychom z veľkej časti posielam do odpadu. Tam patrí aj táto silne naivná snímka. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Tento filmu tu má hodně rozporuplné hodnocení i komentáře. Já se přidávám k jeho příznivcům, ale v mnohém chápu i jeho odpůrce. Líbilo se mi hlavní téma: pokus o záchranu vlastního manželství - souhlasím, že toto téma (ač si myslím, že v realitě se přeci jen ještě poměrně časté) se ve filmech příliš nevyskytuje. (Nemáme už odvahu o těchto věcech přemýšlet?) Velice šťastné bylo také spojení tohoto tématu s profesí hlavního hrdiny - film tak dostal i potřebnou akci i realističnost v tom, že se nelze na vlastní manželství soustředit 24 hodin denně :-) Vadila mi jistá naivita snímku i lehkost, s kterou pojednává o věcech víry. Pro mě věřit není tak lehké, jak je to předkládáno tady, stejně jako mluvit o své víře s dalšími. Na druhou stranu souhlasím s honajzem: Dnešní filmy nemají už žádné tabu, tak proč by tím tabu měla být víra hlavních hrdinů? Jestliže uvěřili, proč by to nemohlo měnit jejich život a životní postoje? Zmíněná "naivita" filmu působí místy komediálně, místy pohádkově (např. rozhovor, který zmiňuje heyda), ale obojí může být i příjemné, pokud takto chcete film přijmout. Mám-li uvést souvislost s jiným filmem, pak vřele doporučuji všem, které nepotěšilo zoufalství "Nouzového východu" - zde hrdinové našli jiný "nouzový východ", ať už si o něm myslíte cokoliv. Pro mě bylo nejpřínosnější zamyslet se nad vlastním manželstvím a usilovat o jeho obnovu, kterou potřebujeme stále (ale teď obzvlášť) - ať už na základě ve filmu zmíněné knihy "Výzva lásky" nebo jinak. Tento osobní impulz k zamyšlení považuji za nejsilnější a vzhledem k němu považuji "chyby na kráse" tohoto filmu nakonec za nepodstatné. Zajímavé komentáře: yakoob, Hedka, KrestanFilms, T2, freddy, AGAMEMNON, heyda. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Knihu, o kterou se celý film opírá, v roce 2008 pod názvem „Výzva lásky“ vydali režisér Alex Kendrick a jeho bratr Stephen Kendrick. (KrestanFilms)
  • Alex Kendrick film napsal, režíroval, produkoval a navíc si i zahrál jednu z hlavních rolí. (Amper01)
  • Vzhledem k tomu, že je Kirk Cameron zapálený křesťan, v závěrečné scéně, kde líbá svou filmovou manželku, zaskakovala za herečku Cameronova skutečná žena. Pár je v daném okamžiku zabírán z dálky. (jarvis)

Reklama

Reklama