Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Romantické drama s náboženským podtextem... no, a právě důležitost podtextu, jenž si musel uzurpovat většinu času, způsobila uspěchanost prologu, kdy důvody manželského rozkolu působily značně zkratkovitě, uměle, téměř dětsky (vyštěkávání stále stejných výčitek bez jakéhokoliv úvodu, rozuměj - například pozdravu, což je u snímku americké provenience, kde na sebe blafnou "ahoj" co pět minut, minimálně nepřirozené). Neobratným manévrem se ukázal být už titulkový rozhovor matky s dítětem, po kterém jsem následně zhruba do poloviny projekce neúspěšně slídila, než mně doklaplo, že je součástí pointy... to už jsem byla trošičku vzteklá. K osobám a obsazení - sympatie pro Caleba, jednoznačně. Trochu nerv, jinak pohodář s příjemným hlasem, který svou ženu nikdy nepřestal milovat, což protějšek nevykazoval ani náznakem - chladný, úřednický typ v uhlazeném kostýmku, co do domova nakráčí jak z jiného světa, co koupí, to sama zfutruje a úsměv snad nezná jiný, než profesionální... a navíc nemá vkus, proto se vtírá otázka, zda za ni vůbec stojí bojovat. A Erin Bethea, vzhledem k obsazení ansámblu rodinnými příslušníky režiséra, jakož i sebou samým, měla být patrně za hvězdu... nóó, tak špatně, a zrovna se může chytit za ruce s Harrisem Malcomem, hercem z leknutí, jehož ušlechtilý mentoring by se v reálu nemohl ujmout. Zbylé křoví nevykazovalo žádnou užitnou hodnotu, proto je bezpředmětné jej komentovat. Takže snímek jako takový určitě žádný klenot, uchýlil se k návodu, byť zajímavému a motivačnímu, jenže mu chybí duše nebo tah na bránu, chcete-li. Ale pozor, pro rozjímavé vytahuje z rukávu nejedno téma s nejistým vyústěním trefných přirovnání i prozření (třeba to o stálém odmítání a nezájmu na jedné straně a permanentně otevřené náruči na straně druhé, ano, myslím ono "over and over and over") i zavádějících mínění o nás samých... jsme dobří - v práci, odvádíme daně, splácíme hypotéku, staráme se o rodinu - proč bychom jako měli skončit v pekle? Protože tak plníme jen přednastavené, zvenčí viditelné a průkazné společenské funkce, když selžeme, následuje trest v různých formách, s Božím zákonem se to má podobně, jen si ty skryté přečiny, které rády metastázují do zjevných, musíme vydolovat z nitra, pojmenovat, zkrotit a především vytrvat, protože ta dlouhá čekací doba je záludná a Bůh je akurátní - když tě zastaví v překročené rychlosti, nebude ho zrovna zajímat, žes celý rok jezdil předpisově... Podstatné je, že nabízí prevenci - tomu, kdo ji chce přijmout. Tak ale v našem případě konec dobrý, všechno dobré. Akorát... nechci vyrypovat (a kazit jim radost), ale podle mě veselka neplatí - kněz nějaký sprostý civil, nebeská báň místo kostela a pochybný ceremoniál... Jinak jsem se dnes komentátorsky vyřádila, jak už dlouho ne :-). ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Tento film si pamtuju i z důvodu, že mě rozbrečel. Sice to nebylo tím filmem, ale tím, že jsem si málem vypíchl ok, tak mi to uvízlo v paměti. Bohužel v negativním smyslu, že když člověk neví co dělat, začně věřit a najednou ááááááááá všechno se mu vydaří, manželka se vrátí. Ale tak to doprdele nefunguje! ()

Reklama

HDeer 

všechny recenze uživatele

I keď sa kresťanstva dotkli len nepatrne, vo filme získava dostatočnú podporu. Ten akýsi moment zlomu v Calebovom snažení bol hlavne moment, kedy si uvedomil že do toho nedával srdce. Bolo by ale vzácne nájsť muža ktorý by zachoval stanovisko ako náš hlavný hrdina. A tento love story má ešte jeden zádrheľ - už od začiatku nám bolo prezradené ako sa skončí, preto prekvapenia môžeme odložiť stranou, mnoho ich tu nenájdeme. Aj napriek tomu, že náš príbeh pôsobí zázračne, nájde sa pár pekných momentov a samozrejme hudba je radostná a empatická, tak prečo nie. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně natahovaná vizualice křesťanské příručky, která poselství natlouká do diváka hasičskou vyprošťovací sekerou, může bodovat snad jedině na nějakém festivalu křesťanské mládeže. Nikdo neumře (i když slizký doktor by zasloužil baseballovou pálkou přes makovici), dva se znovuzroděj, ale pochybuji, že pod přívalem návodných scének (vede hasič s hlavou v dlaních pod dřevěným křížem a veškeré hovory hrdiny s otcem) někdo opravdu uvěří v Ježíše. A výplatní listina na konci je delší než u animáku od Pixaru. ()

grogodil odpad!

všechny recenze uživatele

Ak sa plánujete brať v kostole, tak v rámci povinného brainwash kurzu, vás možno budú tiež terorizovať aj touto vysokooktánovou sračkou. Môžem povedať, že nikdy som v kinosále takto ešte netrpel, ako pri tejto trapnej a naivnej náboženskej telenovele. Jdu blejt velebnosti. A najdesivejšie bolo, že väčšine účastníkom sa to páčilo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Alex Kendrick film napsal, režíroval, produkoval a navíc si i zahrál jednu z hlavních rolí. (Amper01)
  • Knihu, o kterou se celý film opírá, v roce 2008 pod názvem „Výzva lásky“ vydali režisér Alex Kendrick a jeho bratr Stephen Kendrick. (KrestanFilms)
  • Vzhledem k tomu, že je Kirk Cameron zapálený křesťan, v závěrečné scéně, kde líbá svou filmovou manželku, zaskakovala za herečku Cameronova skutečná žena. Pár je v daném okamžiku zabírán z dálky. (jarvis)

Reklama

Reklama