Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Terva 

všechny recenze uživatele

Teda prvních dvacet minut jsem se šíleně nudil. Každý každého jen pomlouvá a je to deprimující. Čekal jsem snímek z hasičského prostředí a ne náboženskou telenovelu o rodinných starostech. V jednom ohni není jen o požárech. Nehledě na to, že pár hasičů tam má docela slušnou nadváhu a nechápu jak tohle zaměstnání můžou dělat. CITÁT - Ty to připisuješ Bohu ?......... Rychle poslouchej, pomalu mluv a pomalu se rozlob Jakob 1:19. Náboženský podtext obsažený v celém snímku mě vadil. Naopak je docela zajímavá ta kniha, nebo spíš deník o čtyřiceti dnech manželství. To co udělal Caleb (Kirk Cameron) okolo 74 minuty ve scéně "počítač", to už silně zavánělo fanatismem. Od šedesáté minuty je příběh už velmi předvídatelný a to co dříve neměl už ztratil úplně. Tedy náboj, akci a reakci. CITÁT - Bůh mě (ho) podržel........ ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Geniální film, kterému nic nechybí k dokonalosti a který si mě připoutal a nepustil. Takhle nějak má vypadat originální a zajímavý film. Ač je film o hasičovi, tak jeho profese netvoří hlavní děj filmu, jak by se mohlo i podle českého názvu zdát, Caleba uvidíme v akci jen dvakrát, ale pokaždé je to nasnímáno atraktivním způsobem a opravdu jsem samým napětím ani nedýchal. Tohle je jedna z věcí, která se tvůrcům povedla, akce zde nebylo moc, ale když už nějaká byla, tak s plnou parádou a stálo to za to. No a ten zbytek filmu je o Calebově soukromém životě a především o jeho až příliš chladném vztahu ke své manželce, která tak nakonec zvolí rozvod. Ale naštěstí je po ruce otec, který Calebovi poradí vyzkoušet čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jistě, ty řeči a proslovy o Bohu si mohli tvůrci odpustit, to bylo to jediné, co mi na tomhle filmu vadilo, ale naštěstí to nezabíralo příliš velkou část filmu. Nakonec však snaha přináší úspěchy a co se na začátku zdálo nemyslitelné, totiž že hlavní hrdina, který se ke své manželce chová bez jakékoliv úcty a lásky, se dokáže změnit, se skutečně povede a film tak graduje do zajímavého a hlavně příjemného konce. Já jsem si to opravdu užil, tomuhle filmu až na to plkání o Bohu nemám co vytknout, jedná se totiž o originální a neotřelý příběh, který mě opravdu zaujal a který se mi velmi líbil. Herecké výkony byly taktéž výborné, takže tomuto filmu rád a po zásluze udělím pět hvězd. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zvláštní film. U kterého mě udivuje, jak hodnotící diváci soudí podle toho, jestli v něm jsou, nebo nejsou "náboženské kecy". VŽDYŤ TO JE SNAD JEDNO, NE? Přece taky nikdo nenadává na film o eutanazii, že mu někdo cpe do hlavy kecy o eutanazii, ale hodnotí film jako film, ne? A mně tenhle film zaujal. Herecky to občas skřípe, ale kamera i režie jsou slušné, střihu mohlo být víc, zajímavé je však ono drama nejen hlavních hrdinů. Náboženský pohled je jen určitým osvěžením příběhu - podobné věci se v jiných filmech řeší pomocí psychoanalýzy, pobytu na rajském ostrově, tak proč ne doprčic metodou víry? Důležité je, že to šlape, jak má. ()

jjpkohoutek 

všechny recenze uživatele

Na pozadí standardního schématu nefungujícího manželství, které je nakonec zachráněno, stojí rada, jak z toho ven. Film docela neotřele dělá reklamu knize, ale předně ukazuje, že i "ztracené" se dá zachránit. Chce to jen skutečně milovat a něco tomu obětovat. Jen Bůh je do filmu trochu uměle včleněn, až to může působit trochu rušivě, tak navíc. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Tento filmu tu má hodně rozporuplné hodnocení i komentáře. Já se přidávám k jeho příznivcům, ale v mnohém chápu i jeho odpůrce. Líbilo se mi hlavní téma: pokus o záchranu vlastního manželství - souhlasím, že toto téma (ač si myslím, že v realitě se přeci jen ještě poměrně časté) se ve filmech příliš nevyskytuje. (Nemáme už odvahu o těchto věcech přemýšlet?) Velice šťastné bylo také spojení tohoto tématu s profesí hlavního hrdiny - film tak dostal i potřebnou akci i realističnost v tom, že se nelze na vlastní manželství soustředit 24 hodin denně :-) Vadila mi jistá naivita snímku i lehkost, s kterou pojednává o věcech víry. Pro mě věřit není tak lehké, jak je to předkládáno tady, stejně jako mluvit o své víře s dalšími. Na druhou stranu souhlasím s honajzem: Dnešní filmy nemají už žádné tabu, tak proč by tím tabu měla být víra hlavních hrdinů? Jestliže uvěřili, proč by to nemohlo měnit jejich život a životní postoje? Zmíněná "naivita" filmu působí místy komediálně, místy pohádkově (např. rozhovor, který zmiňuje heyda), ale obojí může být i příjemné, pokud takto chcete film přijmout. Mám-li uvést souvislost s jiným filmem, pak vřele doporučuji všem, které nepotěšilo zoufalství "Nouzového východu" - zde hrdinové našli jiný "nouzový východ", ať už si o něm myslíte cokoliv. Pro mě bylo nejpřínosnější zamyslet se nad vlastním manželstvím a usilovat o jeho obnovu, kterou potřebujeme stále (ale teď obzvlášť) - ať už na základě ve filmu zmíněné knihy "Výzva lásky" nebo jinak. Tento osobní impulz k zamyšlení považuji za nejsilnější a vzhledem k němu považuji "chyby na kráse" tohoto filmu nakonec za nepodstatné. Zajímavé komentáře: yakoob, Hedka, KrestanFilms, T2, freddy, AGAMEMNON, heyda. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Vzhledem k tomu, že je Kirk Cameron zapálený křesťan, v závěrečné scéně, kde líbá svou filmovou manželku, zaskakovala za herečku Cameronova skutečná žena. Pár je v daném okamžiku zabírán z dálky. (jarvis)
  • Alex Kendrick film napsal, režíroval, produkoval a navíc si i zahrál jednu z hlavních rolí. (Amper01)
  • Knihu, o kterou se celý film opírá, v roce 2008 pod názvem „Výzva lásky“ vydali režisér Alex Kendrick a jeho bratr Stephen Kendrick. (KrestanFilms)

Reklama

Reklama