Reklama

Reklama

V jednom ohni

  • USA Fireproof
všechny plakáty
Trailer

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už stojí na prahu rozvodu, otec ho požádá, aby vyzkoušel čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jenže aby uspěl, musí nejprve vyřešit svůj vztah k Bohu.  Hrdinou romantického dramatu s náboženským podtextem je kapitán Caleb Holt (Kirk Cameron), odvážný požárník, který neváhá riskovat svůj život pro záchranu ostatních. Své manželství s Catherinou (Erin Bethea) však zřejmě zachránit nedokáže. Po sedmi letech se dvojice ocitla na pokraji rozvodu, a když už se zdá, že rozchodu nemůže nic zabránit, vloží se mezi ně Calebův otec John (Harris Malcolm). Požádá syna, aby ještě vyzkoušel čtyřicetidenní experiment, v němž se bude snažit proniknout k srdci své ženy. Caleb se zpočátku nesetkává s úspěchem, ale nakonec pochopí, že nejprve si musí dát do pořádku svůj vztah k Bohu, aby pak mohl zachránit své manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $500,000Tržby USA $33,456,317Tržby Celosvetovo $33,473,297Tržby za predaj DVD v USA $53,880,351 //počet predaných kusov 4,204,731║ Kresťanstvo ešte nemalo lepšiu reklamu vo filme(a to som neotrasiteľne neveriaci), veľmi príjemný a osviežujúci film, kde je všetkého s mierou, vynikajúci príbeh s postupnou gradáciou a vo svojej podstate s vnútorným posolstvom súžitia, neznámi herci si počínali nanajvýš dobre, zručná réžia, dokonca miestami príde aj na nejaké vtipné odľahčenie, plusom je tiež hudba, nechýba dávka napätia, krásne vyvážený malý-veľký film. Pre mňa nečakane milé prekvapenie. /90%/ ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Jednomu hasičovi se začne hroutit manželství a jeho stará se s nim chce rozvádět. Hasič má ovšem fotra náboženskýho fanatika, kterej mu vysvětlí, že když začne věřit v boha, tak mu to manželství zachrání. Nejlepší je, že mu nakonec stará všechno odpustí, protože pro její ochrnutou matku koupil kryplkáru za 24 tisíc dolarů. Takže žádnej bůh, ale prachy :-) Jinak mě velmi zaujali ty hasiči ve filmu. Skoro všichni jsou neskutečně obézní a sotva se hejbou a k autonehodě posílaj žebřík :-) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Geniální film, kterému nic nechybí k dokonalosti a který si mě připoutal a nepustil. Takhle nějak má vypadat originální a zajímavý film. Ač je film o hasičovi, tak jeho profese netvoří hlavní děj filmu, jak by se mohlo i podle českého názvu zdát, Caleba uvidíme v akci jen dvakrát, ale pokaždé je to nasnímáno atraktivním způsobem a opravdu jsem samým napětím ani nedýchal. Tohle je jedna z věcí, která se tvůrcům povedla, akce zde nebylo moc, ale když už nějaká byla, tak s plnou parádou a stálo to za to. No a ten zbytek filmu je o Calebově soukromém životě a především o jeho až příliš chladném vztahu ke své manželce, která tak nakonec zvolí rozvod. Ale naštěstí je po ruce otec, který Calebovi poradí vyzkoušet čtyřicetidenní experiment na záchranu manželství. Jistě, ty řeči a proslovy o Bohu si mohli tvůrci odpustit, to bylo to jediné, co mi na tomhle filmu vadilo, ale naštěstí to nezabíralo příliš velkou část filmu. Nakonec však snaha přináší úspěchy a co se na začátku zdálo nemyslitelné, totiž že hlavní hrdina, který se ke své manželce chová bez jakékoliv úcty a lásky, se dokáže změnit, se skutečně povede a film tak graduje do zajímavého a hlavně příjemného konce. Já jsem si to opravdu užil, tomuhle filmu až na to plkání o Bohu nemám co vytknout, jedná se totiž o originální a neotřelý příběh, který mě opravdu zaujal a který se mi velmi líbil. Herecké výkony byly taktéž výborné, takže tomuto filmu rád a po zásluze udělím pět hvězd. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Telenovela z hasičského prostředí; něco co jste vždycky chtěli vidět... Keců to má víc, než Hosták s Antošem dohromady, zatímco zábavné a akční je to asi jako závěrečná disciplína moderního pětiboje. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarené svedectvo o sile Božej pomoci v živote človeka. Vynikajúci scenár (až na typickú, mierne gýčovú americkú záverečnú scénu v záhrade), výborná réžia, herecké výkony a svieže tempo dokážu diváka zaujať a vtiahnuť ho do príbehu tak, že je nútený premýšľať o svojich postojoch a prehodnocovať ich. Som milo prekvapená a trochu aj dojatá, že existuje tento film, a to práve v dobe, kedy je všeobecná kríza manželstva a rodiny. Z vlastnej niekoľkoročnej skúsenosti viem, že život v manželstve je občas veľmi ťažký, a žiadna kríza nie je jednoduchá, ale súhlasím s tvorcami - s Božou pomocou sa dá všetko zvládnuť. Som vďačná za tip na dobrý film a za povzbudenie vo viere. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Táto kresťanská agitka má na CSFD 69% ???? Svet sa na kravskú riť obracia! Absolútne odpadový film, vhodný na premietanie v manželských poradniach, alebo na stretnutiach mladých kresťanov ako predpríprava na tento posvätný a hlavne CELOŽIVOTNÝ zväzok. To, že mladému požiarnikovi kibicuje do manželstva foter dôchodca a pre radu chodí za mamičkou už považujem len za zlý žart! Možno som sa v komentári až moc rozohnil, ale je to tým, že akúkoľvek agitku, nech už je pravicová, ľavicová, kresťanská, hare krišna, alebo hoci aj scientologicko - budhistická z tej duše nenávidím a filmy s jej nádychom z veľkej časti posielam do odpadu. Tam patrí aj táto silne naivná snímka. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek plný citů, emocí, víry a porozumění. Opravdu mě to dostalo. I když si myslím, že nejsem věřící, tak je to vážně síla. Herci vykonali výborné výkony a předvedli, že do toho dali vše. Mohu pouze doporučit. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Pěkný flim, s koncem, co se dal očékavat od začátku filmu, ale pro mě ve filmu je jedno velké proč.. Proč Caleb, jak obdržel knížku 40-ti dní od otce na usmíření vztahu (manželství) po nějakých 7 dnech, kdy viděl jak mu manželka řekla, že vše pěkné a milé pro ní dělá jen a jen pro peníze, tak proč místo věty na manželku: to si fakt myslíš? raději něřekl, miláčku, nedělám to pro peníze, ale čistě z lásky k tobě a chci, aby bylo vše jak předtím krásné, ale bez měho sobectví a egoismu, slibuju, že se zlepším, miluju tě, promiň.... Proč? V době, kdy už se o zachranění manželství nadmíru snažil, tak přece neřeknu jen (urážlivě) to si fakt myslíš, ale vše co v sobě cítil, že dělá ji oznámil a ne jen urážlivě odpověděl, bez snahy něco spravit... V době, kdy ji chtěl moc zpět a dělal proto vše by nervy na to určitě měl. Tak samo na začátku, když už se pustil do celé te hry pro manželku stačilo přijít a říct: miláčku, vím, že jsem byl sobecký, vím že jsem dělal chyby, ale zlepším se a odpusť. Odpověd by dle měho dostal kladnou a takovou, jakou by si přál... Ano po prvních dnech na to ještě neměl, jí říct, že je sobecký a že on má chybu, ale že to po 10 dnech najdenou cítil, bez něčí rady, (ta už byla před "knížečkou 40-ti dní" ) že chyba je v něm... Knížka mu to neřekla a náboženství a víra, ta byla až někdy kolem 20 dne, soudím.. Leč si přiznat, že vše bylo preférováno, k průběhu dění a významu filmů, a tak něco nedává logiku a "lidskost". Ale myslím si, že ne jen mě tohle napadlo a bylo to lehce přečitelné a nedávalo, jak jsem psal logiku postupu usmiřování ve vztahu, jak v našem reálném životě... -Ještě musím poukázat na velmi vtipnou scénku, jak Caleb se svým kámošem z práce, si dávají 2 čili omáčky, jako test, kdo dříve (a jestli vůbec) ji vypije. Caleb to zahrál perfektně jako herec, že dělal, jak čili omáčka pálí, a přitom to byl prostý kečup. Jeho kámoš si mohl s pravou čili omáčkou výpálit a zhořet pusu... Ano zhořet, vím, o čem mluvím, nedávno jsem si od bráchy sám od sebe zkusil sníst čili papričku a půl hoďky mi hořela pusa a bez mlíka bych asi nepřežil, síla!! Nedoporučuji:-) Celkové hodnocení filmu, leč jednoduché, velmi příjemné a zábavné dávám 4* ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Kendrickův křesťanský opus, druhý, po včera zhlédnutém Vzepřít se obrům. Je mi jasné, že v naší zarytě ateistické společnosti jeho snaha asi nebude příliš vítána. Je škoda, že právě z tohoto důvodu spousta lidí film odsoudí. Nejvíc za pozornost stojí ze života odkoukané manželské dialogy, vtipné špičkování kolegů a neskutečně sympatičtí sousedé. Ano film je sice prokřesťanský, přesto se nejedná o nějakou hysterickou fanatickou agitku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Silně katolická ale mnoha myšlenkami působivé drama, o hasiči, který bojuje s ohněm i záchranou svého manželství. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Romantické drama s náboženským podtextem... no, a právě důležitost podtextu, jenž si musel uzurpovat většinu času, způsobila uspěchanost prologu, kdy důvody manželského rozkolu působily značně zkratkovitě, uměle, téměř dětsky (vyštěkávání stále stejných výčitek bez jakéhokoliv úvodu, rozuměj - například pozdravu, což je u snímku americké provenience, kde na sebe blafnou "ahoj" co pět minut, minimálně nepřirozené). Neobratným manévrem se ukázal být už titulkový rozhovor matky s dítětem, po kterém jsem následně zhruba do poloviny projekce neúspěšně slídila, než mně doklaplo, že je součástí pointy... to už jsem byla trošičku vzteklá. K osobám a obsazení - sympatie pro Caleba, jednoznačně. Trochu nerv, jinak pohodář s příjemným hlasem, který svou ženu nikdy nepřestal milovat, což protějšek nevykazoval ani náznakem - chladný, úřednický typ v uhlazeném kostýmku, co do domova nakráčí jak z jiného světa, co koupí, to sama zfutruje a úsměv snad nezná jiný, než profesionální... a navíc nemá vkus, proto se vtírá otázka, zda za ni vůbec stojí bojovat. A Erin Bethea, vzhledem k obsazení ansámblu rodinnými příslušníky režiséra, jakož i sebou samým, měla být patrně za hvězdu... nóó, tak špatně, a zrovna se může chytit za ruce s Harrisem Malcomem, hercem z leknutí, jehož ušlechtilý mentoring by se v reálu nemohl ujmout. Zbylé křoví nevykazovalo žádnou užitnou hodnotu, proto je bezpředmětné jej komentovat. Takže snímek jako takový určitě žádný klenot, uchýlil se k návodu, byť zajímavému a motivačnímu, jenže mu chybí duše nebo tah na bránu, chcete-li. Ale pozor, pro rozjímavé vytahuje z rukávu nejedno téma s nejistým vyústěním trefných přirovnání i prozření (třeba to o stálém odmítání a nezájmu na jedné straně a permanentně otevřené náruči na straně druhé, ano, myslím ono "over and over and over") i zavádějících mínění o nás samých... jsme dobří - v práci, odvádíme daně, splácíme hypotéku, staráme se o rodinu - proč bychom jako měli skončit v pekle? Protože tak plníme jen přednastavené, zvenčí viditelné a průkazné společenské funkce, když selžeme, následuje trest v různých formách, s Božím zákonem se to má podobně, jen si ty skryté přečiny, které rády metastázují do zjevných, musíme vydolovat z nitra, pojmenovat, zkrotit a především vytrvat, protože ta dlouhá čekací doba je záludná a Bůh je akurátní - když tě zastaví v překročené rychlosti, nebude ho zrovna zajímat, žes celý rok jezdil předpisově... Podstatné je, že nabízí prevenci - tomu, kdo ji chce přijmout. Tak ale v našem případě konec dobrý, všechno dobré. Akorát... nechci vyrypovat (a kazit jim radost), ale podle mě veselka neplatí - kněz nějaký sprostý civil, nebeská báň místo kostela a pochybný ceremoniál... Jinak jsem se dnes komentátorsky vyřádila, jak už dlouho ne :-). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Úryvek z filmu: OSOBA A: ´´Rád bych si s tebou promluvil, o tvé víře´´____OSOBA B: ´´mé víře?´´____A: ´´ano´´_____B: ´´co je s ní?´´_____A: ´´no, věřím´´_____B: ´´ty věříš?´´_____A: ´´ano, věřím´´_____B: ´´vážně věříš? protože nemůžeš věřit napůl a myslet si, že věříš!´´_____A: ´´opravdu věřím´´_____B: ´´supeer, nemůžu tomu uvěřit, teď jsi můj bratr, od jiné matky, ale máme stejného otce´´_____A: ´´cože???´´..........:-)............Každému ateistovi doporučuji na pobavení. Ale k samotnému filmu: dramatické scény jsou natočeny výborně a hudba si zaslouží jenom superlativy. Pro romantiky je tu i hezký emotivní konec, ale pořád je to film plný paradoxů a věřte mi, že se jich tam dá napočítat docela hodně, ale nechci tu spoilovat, jen se koukněte sami. Hodit tenhle film do odpadu mi přijde příliš laciné, stejně jako nemůžu přehlížet jeho naivitu, kýčovitost a to, že film moralizuje prostřednictvím náboženství, přitom na to, abych se choval hezky k druhým lidem, naslouchal jim a odpouštěl, nepotřebuju žádný Boha, ale slušné vychování. 60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zvláštní film. U kterého mě udivuje, jak hodnotící diváci soudí podle toho, jestli v něm jsou, nebo nejsou "náboženské kecy". VŽDYŤ TO JE SNAD JEDNO, NE? Přece taky nikdo nenadává na film o eutanazii, že mu někdo cpe do hlavy kecy o eutanazii, ale hodnotí film jako film, ne? A mně tenhle film zaujal. Herecky to občas skřípe, ale kamera i režie jsou slušné, střihu mohlo být víc, zajímavé je však ono drama nejen hlavních hrdinů. Náboženský pohled je jen určitým osvěžením příběhu - podobné věci se v jiných filmech řeší pomocí psychoanalýzy, pobytu na rajském ostrově, tak proč ne doprčic metodou víry? Důležité je, že to šlape, jak má. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle emotivní drama snímky ale tady jsem se nudil, nic nebylo super nic ve mě nevyvolalo pocit jakýkoliv je škoda zahodit možnost ohnivého příběhu, ono i herci moc nedodaly prostě škoda. Je tam pár světlých momentu ale film to nezachrání. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Teda prvních dvacet minut jsem se šíleně nudil. Každý každého jen pomlouvá a je to deprimující. Čekal jsem snímek z hasičského prostředí a ne náboženskou telenovelu o rodinných starostech. V jednom ohni není jen o požárech. Nehledě na to, že pár hasičů tam má docela slušnou nadváhu a nechápu jak tohle zaměstnání můžou dělat. CITÁT - Ty to připisuješ Bohu ?......... Rychle poslouchej, pomalu mluv a pomalu se rozlob Jakob 1:19. Náboženský podtext obsažený v celém snímku mě vadil. Naopak je docela zajímavá ta kniha, nebo spíš deník o čtyřiceti dnech manželství. To co udělal Caleb (Kirk Cameron) okolo 74 minuty ve scéně "počítač", to už silně zavánělo fanatismem. Od šedesáté minuty je příběh už velmi předvídatelný a to co dříve neměl už ztratil úplně. Tedy náboj, akci a reakci. CITÁT - Bůh mě (ho) podržel........ ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Film ako stvoreny pre moju matku. Ta by bola stastim bez seba. Na jedno pozretie sa to da zvladnut ale znova by som tuto vyumelkovanu krestansku propagandu bez ujmy na zdravi podstupit nedokazal. 60% ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Vymyšlený příběh, ale obsahem natolik pravdivý, že jsem mu věřil...Není to žádný velkofilm, to uznávám...Na druhou stranu je velmi realistický...Podobné situace zažívají milióny manželství na celém světě...Zatím jsem neviděl jediný film, kde by se manželství zachránilo...Ostatní příběhy vždycky končí rozvodem a opětovném naléznutí nové lásky...To že je východisko??!!! Ne, jenom lidská ješitnost...Jsem rád, že režisér i scénarista Alex Kendrick ukázal opravdový způsob záchrany rozpadajícího se manželství...Bůh vytvořil manželství a já mu věřím, že chce pro nás to nejlepší..."Nemůžeš ji milovat, protože ji nemůžeš dát, co nemáš"...Pokud nemáš Boží lásku, nemáš své manželce ani lidem opravdu co dát...Oddal jsem se Boží lásce a funguje to...Prožívám opravdu láskou naplněný vztah...Vždy dávám pět hvězdiček filmu, který mne svým blízkým příběhem dostane na kolena, abych děkoval Bohu za jeho LÁSKU... ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Krásny príklad toho, ako sa dá zachrániť aj to, čo pokladáme za stratené. Je to inšpiratívne hlavne pre manželské páry, ktoré sa v dnešnej dobe veľmi ľahko vzdávajú a rozvádzajú bez toho, aby sa pokúsili o nápravu. Ovšem bez uvedomenia si Božej lásky to nejde. A človek musí túto lásku cítiť a chcieť bojovať za to, čo je správne. Príbeh je síce miestami trošku prehnaný, ale o to silnejší je výsledný dojem a dojatie. ()

Reklama

Reklama