Reklama

Reklama

Druhý muž

  • USA The Other Man (více)
Trailer

Obsahy(1)

Podvedený manžel může mít pro svého soka jen jediný trest... Šéf britské softwarové firmy Peter (Liam Neeson) žije ve šťastném manželství s návrhářkou módní obuvi Lisou (Laura Linneyová). Po její předčasné smrti na rakovinu však zděšený Peter náhodou zjistí, že žena měla milence jménem Ralph. Od té chvíle je posedlý myšlenkou na to, jak záhadného muže vypátrat a zabít. Podaří se mu podle odesílaných e-mailů odhalit jeho celé jméno a adresu. Ralph (Antonio Banderas) je uhrančivý španělský elegán, který pobývá v Itálii. Peter se s ním začne inkognito setkávat v šachové kavárně a během „přátelských" rozhovorů vyslechne všechny detaily o Lisině nevěře. Zjistí i něco navíc, totiž že Ralph oblouznil Lisu s pomocí lží. Vystupuje sice jako zcestovalý boháč, avšak ve skutečnosti je to obyčejný uklízeč, který se může pochlubit jen dluhy a kriminálem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson je skvely herec a da sa mu zozrat skutocne vsetko. Pribeh o muzovi, ktory po smrti svojej manzelky zistuje, ze tato viedla "druhy" zivot, je sice zaujimavy, avsak spracovanie v tomto pripade daleko zaostava za hereckymi kvalitami dajme tomu ustredneho dua. Problem je predovsetkym v scenari, ktory Neesona nuti robit veci, ktore by clovek v obdobnej situacii len ztazka vykryval, pricom zlom prichadza niekde okolo prvej sachovej partie, kde realnost ustupuje do pozadia a vynaraju sa len zbytocne otazky...skoda, potencial tu bol velky, vysledok je viac nez rozpracity. 2,5/5* ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Teď nevím, zdali Neeson tento film natočil před smrtí, nebo po smrti své ženy (která v roce 2008 tragicky zemřela na lyžích). Každopádně s touto informací jsem přistoupil k filmu a hvězdičku navíc dávám za (nechtěl bych, aby to vyznělo jako černý humor) přesvědčivého Neesona, kterému poloha vdovce prostě sedla. The Other Man se dá "sežrat" zhruba do poloviny (pozn. Neeson se dostává do zamčeného činžáku totožným stylem jako v 96 hodinách, je zhruba i stejně rozezlen). Film se láme v okamžiku, kdy začne šachová partie. Nechápal jsem Banderasovu ochotu vyprávět detaily ze svého života a moc jsem nebral ani Neesonovu touhu po dotažení "plánu pomsty". Předloha byla asi nahuštěnější, co se rozvoje motivací a postav jako takových týče. S úctou k režisérovi i k hercům - 50%. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se ke mě dostal hlavně z důvodu Liama Neesona.Toho mám rád.Pochybnosti jsem měl naopak ze jména režiséra,to je neskutečnej nudař.A taky že jo.Nuda,nuda,nuda,a ještě k tomu komorní příběh.Muž pátrá po smrti manželky po jejím milenci(slabej Banderas) a já si kousal nehty.Dám 40%,a asi budu brát zřetel i na to,kterej blb to točí. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

V provom rade musim pochvalit tempo. Na zaciatku nam reziser Eyre ani neda poriadnu sancu zoznamit sa s postavami a uz je vsetko inak. Neskor sa tempo zvolni, co vsak skvelo koresponduje s naladou hlavneho aktera. Dalej pochvalim sposob rozpravania. Vacsina dolezitych zmien je dlho nenapadne naznacovana, cim dostava divak sancu premyslat, kym mu nasledne nie je vsetko jasne ozrejmene. Tato forma komunikacie s potencionalnymi sledovacmi je v dnesnej dobe polopatistickeho a pre istotu 2-3 krat opakovaneho, velmi ojedinela. A mna velmi tesila. Este mi neda reagovat na niektore komentare. Takze nikto sa s nikym neskamaratil (bassator) a ziadna rodinna selanka sa nekonala (tolko k honajzovi a jeho oku skusenho divaka). ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy dám. Nebylo to zlé. Zajímavý námět, akorát to bylo zahrané bez jakýchkoliv emocí či náznaku napětí. Délka filmu 80 minut taky není nikterak závratná. Myslim si taky, že pokud je film, ve kterém hrajou taková esa jako Banderas, Neeson a Linneyová, tak to musí být pecka. Což tento film rozhodně nebyl. 55% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Londýne (Hounslow), Ely (Anglicko, Veľká Británia) a v Miláne a pri jazere Como (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama