Reklama

Reklama

Řezník

(festivalový název)
Jižní Korea, 2007, 75 min

Režie:

Jin-won Kim

Scénář:

Jin-won Kim

Hrají:

You Dong-hun

Obsahy(1)

Příběh začíná pohledem na mladý pár, který se ocitl na jatkách (či v chlívku) a my pozorujeme jejich psychické utrpení. Dvojice musí sledovat mlácení a následně postupné zabíjení okolních unesených postav. Děje se tak až do té doby, kdy mají přijít na řadu. V tuto chvílí muž přemlouvá únosce, aby zabránil mučení své ženy. Jeho prosba bude vyslyšena, ovšem za splnění jedné důležité podmínky a to, že se musí podrobit tělesnému týrání, které bude trvat 10 minut. Zachrání muž svou ženu?

Tento poměrně náročný film zachycuje mučení a následnou smrt člověka („snuff“). Celkový dojem a napětí upevňuje použitá technika s kamerami na hlavě (podobný „first-person“ efekt byl použit v DOOMU (2005)). (soldiersn)

(více)

Recenze (58)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úvod mě docela zděsil a říkal jsem si, co to sleduji za sračku. Úvodních 20 minut tam skučí Korejci a veškeré mučení se odehrávalo mimo kameru, což bylo divácké utrpení. Naštěstí záhy přišlo na řadu i naše manželské duo, které si vzal do parády pan prase a připravil jim vcelku hezké životní vzpomínky. Všichni zúčastnění Korejci mi byli extrémně nesympatičtí, takže mi bylo úplně jedno, jak film skončí. Jen jsem si přál vidět hodně krve a mučení, čehož se mi dostalo. Došlo i na velmi milé přihřáté znásilnění od pana prasete, takže hezký bonus. Velmi přátelská byla i hodně nekorejská krátká stopáž. Pokud ovšem tohle byla režisérova prvotina, tak se úplně nemá za co stydět. Samotné snuff pasáže zde vypadaly hodně slušně. Bohužel, v celkovém součtu se určitě nejednalo o film, na který bych dlouho dokázal s láskou vzpomínat a pravděpodobně se mi vykouří z hlavy hodně rychle. [30 %] ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film sem vlastnil ještě dlouho před tím ,než se objevil na csfd v databázi a imdb (k datu 10.11.09 tam ještě myslím není ...). Měl sem za to, že se jedná o něco fakt hodně hodně drsnýho a hustýho, ale shodou okolností jsem před jeho shlédnutí shlídl řadu fakt hodně "hardcore-exploiterů" ... No na tohle jsem se chystal až časem, až to vejde víc do povědomí ... a stalo se ... A já k "Butcherovi" usedl ... Áááách ... jaká to zbytečná reklama nad něčím , co tu možná už několikrát bylo a co v mých očích "zas tak strašný nebylo" ... Nechci vypadat jako úchylák, jsem hodně emotivní člověk a tyhle filmy na mě výrazně působěj, natož tyhle ... ale TOHLE?? Nízkorozpočtová záležitost, při které máte pocit, že vás někdo unesl a natáčí s vámi snuff a to proto, protože vám dal kameru na hlavu a všechno co vám dělá a dělá ostatním, vidíte z vlastního, tzv. 1.sth person view ... No není to úplně ono, protože se docela klepete a zdrháte a dostáváte na držku, hlava vám lítá sem a tam a občas něco zahlídnete nechutnýho ... Každopádně je to HODNĚ, hodně drsný!! Odehrává se to v prasečáu a čtveřice "snuff-úchylů" s "váma" natáčí snuff ... A taky s vaší manželkou. Týrá "vás" nejen fyzicky, ale psychicky a je zde jedna scéna, která je fakt "OVER THE TOP, BEYOND THE LIMIT" a každej se u ní asi docela pozastaví a řekne si "No ty woe to snad ne??!" dobrej nápad, nikdy sem nic takovýho neviděl ... Ale jinak je to rádoby "torture-exploitation" bez hlavy a paty, s nulovým scénářem a možná i rozpočtem ... Každopádně vřískání obětí je nervydrásající a budete ho slyšet ještě po nocích několik dnů, takže fakt bacha, žádná sranda tento film opravdu není!!!!! Ale taky nic extra, dělá se z toho víc, než to je ... ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ma to takú surovú zvrátenosť.Z dialógov si film veľkú hlavu nerobí.Je to natočené takou divnou primitívnou formou.A prekvapilo ma že mordovačky boli mimo záber.Film sa zameriaval viac na konverzácie ako na vraždenie.Úchylná hra i úchylne podaná.Kamera bola neskutočne zlá a nič dôležité neukázala a ešte aj bola roztrasená.Všade prítomná špina,humus a zvratky no proste Mega nechutnosť.Ale bola by aspoň pozeratelná,keby bola lepšie natočená.Tak toto bol veľmi nepodarený pokus o snuff.V tom roku bol natočený aj snuff 102 a ten bol oveľa lepší. ()

lamps

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou, dá se říci neplánovaně a v afektu, zabrouzdal do nevyzpytatelných vod hororového extrémismu, ale ani tahle osobitá brutální řezničina mi nijak nepomohla k tomu, abych si vytvořil k danému filmovému odvětví ucelené názorové stanovisko. A tím odvětvím mám na mysli právě snuff či gore snímky (nemusí se zároveň povinně jednat o found footage), které se snaží evokovat jisté emoce a docílit zpodobnění určité myšlenky na základě mučení a detailně znázorňovaného fyzického trýznění. Důležité je to slovo "snaží", neboť jsem prozatím nenarazil na jediný podobně brutální horor, který by se skrze krev, zvratky a vnitřnosti dokázal dokopat i k nějakému smysluplnému poselství a jehož následná interpretace kamarádovi by se rozšířila i někam mimo prvoplánové pojmy jako "masakr", "hnus" nebo "jatka". A takový je i Řezník, bezcitná přehlídka nepochopitelné lidské krutosti, která se zdá být jediným důležitým motivem filmu, a také asijské hororové exploitation školy, která odkopává nějaký příběh do outu a snaží se dosáhnout věhlasu jen pomocí šokujícího, bohužel skutečně prvoplánového násilí. Hodnotit nebudu, protože podobným věcem, barbarsky prosazujícím pro mnohé nestravitelné obrazové tabu, se zkrátka nedá jen tak přisoudit pár hvězd za účelem vystižení filmařské kvality, ale abych byl upřímný, všem otrlým divákům mohu tohle dílo částečně doporučit. Přeci jenom, každý má trochu jiné filmové buňky, o žaludku ani nemluvě.. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě špatné, spíš je škoda, že na to byl fakt malý rozpočet. Na začátku se nic moc neděje, teprve až tak v půlce filmu, kdy je hra o čas, tak už je to hustý. Přímo atmosféricky parádní, na chvíli jsem se fakt cítil v kůži toho týpka. Jenomže ve výsledku je to stejně jenom máchání kamerou a cákání krve. Chybí v tom strašně moc brutality, většina se odehrává za kamerou. Ale jedna nebo dvě scénky tam přece jen byly výborně natočený. Jinak je to celkově fajn, maska prasátka taky neurazila. Pak už to jenom dopatlal konec, který byl naprosto zbytečně natahovaný. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama