Reklama

Reklama

Wyvern

(TV film)

Obsahy(1)

Televizní film natočený pro kanál SCI-FI. Jake Suttner bydlí v malém městečku na Aljašce, které, jak tvrdí, bylo napadeno velkou nestvůrou, připomínající draka. Tento drak byl známý v mytologii jako Wyvern, který se probudil kvůli globálnímu oteplování z rozpouštějících ledovců Aljašky. Nyní se budou muset všichni obyvatelé městečka postavit této krvelačné bestii. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (62)

verbal 

všechny recenze uživatele

Co taky čekat od "filmu", když už jeho název připomíná citoslovce dávení? Takže: Za humny nějaké aljašské prdele je drak! A každý je pro něj princezna. Žere výhradně mezi desíti metry čtverečními papundeklových kulis a na padesáti metrech okresky z Wykuřmingu do Wylišpepsee. Je vidět, že všechno ostatní je na draka! Ten místy vypadá, že tak tak přežil Putování s dinosaury, místy Cestu do pravěku. Jeden místní vidlák, jehož otec byl v Oslu, tedy chci říct z Osla, no zkrátka Nor, má vynikající historku, že ho tam poslal Odin! Na Aljašku!!! Asi, aby mu nesral do fjordu... Nebo aby to mohlo být v Americe! Tak jako tak, místním nesežraným dojde trpělivost a utvoří úderné komando ve složení: drsný trucker s traumatem + vymaštěná servírka = VLPP, vysloužilá guma na důchodě, vesnický idiot (pateticky sežrán v 82. minutě) a nějaká bruneta vyloženě pro ozdobu. Ti chytnou draka za vejce a když jej to vytočí, nesmírně dramaticky ho přejedou autem, které posléze vybuchne v nádherném oblaku ručně malovaného kouře! Paráda! ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Je to bestie, jsme ztracení, to je boží hněv.“ Ztracený je především divák, který musí sledovat mordy mimo kameru, protože jinak by to už asi bylo nad možnosti tvůrců. Jedna z děr Aljašky tu musí vzdorovat o něco ostřejšímu drakovi, než kterého přichystal léta páně 1982 režisér Radim Cvrček ve své pohádce, postavy jsou otravné, ty ženské jsou pak vyloženě na parádu. Ztráta času, přitom je snad úplně jedno, že má technické parametry televizního filmu, ne? Nesnaží se tu totiž vůbec nikdo.. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další slabota od MenEater series(potažmo Syfy). Já se na film těšil po tom co jsem viděl poměrně slušný Sand serpents, ale zase je to od Monroe kterej zas takovou prakci nemá. Co na tenhle film říct? Snad jen že má solidní monstrum který vypadá poměrně dobře, až mě to překvapilo, strašně slabý herce kteří se tváří jako kdyby se musely jít vysrat. Jinak je to podprůměrné béčko pro televizi, viděl jsem daleko lepší. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Standartní televizní béčko seskládané z obvyklých propriet, které ničím nepřekvapí a uprutně lpí na obvyklých chybách podobných filmů. Přesto se však dá v případě volných devadesáti minut shlédnout aniž by člověk příliš trpěl. Byť by tím jen uctil památku Dona S. Davise, nezapomenutelného majora Briggse z Twin Peaks. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film je toto celkom dobrý. Hlavné pri takomto druhu filmov je, aby bolo monštrum zobrazené realisticky. Tu sa to podľa mňa podarilo. Monštrum sa mi veľmi páčilo. Niečo ako drak a k tomu hladné po ľuďoch. Škoda že už neostalo dosť peňazí na gore efekty. Tie tam dosť chýbali. Príbeh nie je nijako výnimočný, ako v každom druhom americkom Béčku - predvídateľný. Ale film ma bavil a tešil som sa na každý záber s wyvernou, takže kľudne dávam 70%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Příběh samotný je samozřejmě hodně úsměvný – zvláště co se scénáristovy fantasie o mytologii týče. Samotná Wyverna ale nebyla úplně nejhorší. Čekal jsem mnohem horší digitální zpracování a tenhle létající tvor rozpoutá v aljašském zapadákově docela krvavá jatka. Mrtvých je tu opravdu dost (bohužel většinou klasicky mimo záběr kamery) – nesmí chybět ani nechtěné komické prvky (scény), které měly zřejmě dopomoci navodit tu správnou atmosféru, místo toho si nejeden divák bude hlavně klepat na čelo nad stupiditou scénáře či daných momentů. O dost horší už to bylo se samotnou charakteristikou postav. V jednom městě se sešla pěkná sbírka totálně vypatlaných lidí a nejrůznějších zjevů. Možná jim harašilo v bedně z absence nocí tam na severu, ale přehlídku větších exotů jsem už dlouho neviděl. Hlavním lákadlem byl samozřejmě Don S. Davis z Hvězdné brány, ale jasným tahounem celého filmu byl kupodivu Nick Chinlund, který si nevedl zas až tak špatně. Dvě jakžtakž pohledné děvčata tu byly hlavně pro okrasu a vzbuzování emocí, no a zbytek jaksi do počtu. Asi nejvíc jsem se pousmál nad osudem doktora – zatímco ostatní byli sežráni nebo zabiti hned, on i s utrhnutou rukou žil tak dlouho, aby všem mohl povědět o velkém tajemství Wyverny. Celý film je ale nabitý hromadou „klišé“ (stupidních momentů) – to ale není taky nic neobvyklého. No a korunu tomu samozřejmě museli nastavit digitální helikoptéra a finální obláček (pardon výbuch). No prostě jde o další céčkovou záležitost, kterou si vychutnají snad jen milovníci podobných braků. Nicméně je potřeba říci, že úplná tragédie to není. Já tenhle film samozřejmě řadím mezi podprůměrné kousky, ale znám celou řadu horších a to nejen co se Maneater Series týče. 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hovadina na entou, ale vyloženě debilní chování postav jsem si občas i užíval. Stejně jako konec rozvzteklenýho ještěra. A propós co se draka týče, tak jeho vizualizace zase nebyla tak špatná vzhledem k tomu, že se jedná o televizní záležitost. Těch 10% si to zaslouží. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Myslím, že slyším hlasy !!" - "Už zase ??" - "Ne, ty troubo !! Myslím, že slyším hlasy támhle z vysílačky.." ;) Že Boží mlýny melou pomalu, ví nejspíš každé malé dítě.. Pokud však chcete vidět v akci mlýny Bobří, pak bude nejspíš tahle tradičně nablble zábavná - A to překvapivě nezřídka i cíleně !! - (s)hitůvka ze SyFy stáje, kde všechny hříšné sežere CGI dráček, aby mu ve finále režisér Stevie Monroe naplival na jeho hrob, tím pravým !! A tak se nakonec divák přesvědčí, že kamiony zkrátka nelítaj, spolu s věčnou vojenskou šajbou Donem Davisem !! ;) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,POKIAĽ JE JEHO AUTO TAM, TAK ČO ROBÍ JEHO RUKA TU?" __ Severskú mytológiu mám rád, no o Wyvernovi som pred pozretím filmu počul prvý krát. Čakalo ma celkom milé prekvapenie. Predovšetkým nato, že by sa vlastne malo jednať o TV céčko, film má až neuveriteľne vydarené triky, ktoré by neostali v zahanbení pri hociktorej ,,slabšej" hollywoodskej produkcii. Škoda však, že ako dobre sú na tom efekty, horšie je to s napätím a akčnými scénami. A Hammond z Texasu (ponášal sa na môjho deda; a ja zase naňho :-)) je tu fajnovo akčný. Bohužiaľ jeho posledný film... (21. hodnotenie, 7. komentár k filmu) ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jasně že je to blbost na entou, ale na nic si to nehraje a docela to i pobaví. Dráček Mráček lítá sem a tam, občas někoho zhltne a ani to nemusí být zrovna princezna, takže bod pro něj, že není vybíravej. Lidem se to, ale nelíbí takže se rozhodnou dráčka sejmout a začíná taková malá mela kde se ukáže, kdo z koho. PS : Fandil jsem drakovi, hrál nejlíp. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Digitalna pocitacova priserka /"drak"/ je lovena miestnym buranom, akymi vidlakom, co mu hnoj so slamou trci aj z topanok, akousi kozatou pipkou a miestnou prechytralou tlchubou. A to kdesi v akejsi zimnej prasivej riti na Aljaske, ci kde presne to bolo! Logicke nezmysly sa v tomto filme kopia na seba ako hnoj v mastali, ktory 2 mesiace nikto nevyvazal. 5 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

To se docela nechalo, potvora se probudila a dala si jako zákusek městečko na Aljašce a naodpor se jí postaví dva obtloustlý plešatý dědkové i tak se to dá popsat. Bylo to i místy vtipný a krvavý, i těhle filmů dobrá kombinace. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Hlavní monstrum je po trikové stránce na poměry Sy Fy slušně povedené, avšak kde to skřípe, je scénář (obvyklé) a postavy (méně obvyklé), kteréžto oboje tedy zavánělo těžkým průměrem. Klišé nad klišé, nápadů málo (docela dobrý byl ten s nalezenou rukou) a bohužel žádné zajímavé postavy, ani alespoň minimálně zajímavé herecké výkony (trošku to přece jen zachraňoval George Hammond z SG1). Nic moc... ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Hele kluci pamatujete na tu hru Magic. Ty jo byl tam drak. Hele pojďme si to zahrát. vymyslíme tradičně debilní příběh no a budeme si hrát na herce. Jo hele a možná se to i natočí ...jen tak mimochodem. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Blbost s ještěrem, kde nejde o nic složitého a je to béčko jak vyšité. Pravda ale je, že není se kdy u filmu nudit a docela jsem se bavil. Pokud od toho nečekáte zázrak a pustíte si to jako oddychovku, tak bez problémů to jde skousnout. 40% ()

A.Beech odpad!

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to skôr trápne, ako nejaký horor. Gigantický lietajúci chrúst, alebo dinosaurus (ťažko to identifikovať – možno to bol drak) na mňa zrejme vôbec nezapôsobil. ()

Reklama

Reklama