Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatěžkávací zkouška pro rodinné vztahy je, když se sejdou pod jednou střechou dvě budoucí tchyně. Film se odehrává o Vánocích. Rebecca, která pochází z vyšší třídy z L.A., a Henry, který má kořeny na středozápadě, se velice milují. Naplánují rodinné setkání a vánoční dovolenou. Rodina se sejde těsně před Vánocemi v Madisonu ve Wisconsinu. Je to divoká jízda vidět, jak dvě rozdílné rodiny se marně snaží respektovat tradice druhých... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (17)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je jakási zajímavá vánoční variace na film "Jeho fotr, to je lotr". Henry a Rebeka se zanoubí a na Vánoce odjíždějí za Henryho rodiči, kam mají namířeno i rodiče Rebeky. A nepotrvá dlouho než si divák uvědomí, že tohle asi nebude fungovat, protože ty rozdíly jsou přece jen velké. Zatímco Henryho rodina vyznává tradiční Vánoce se spoustou světýlek a výraznou vánoční výzdobou domu, tak Rebeka pochází z židovské rodiny a je tak jasné, že ona ani její rodiče neslaví Vánoce, nýbrž chanuku. Do toho se vmísí neshody i mezi Henryho a Rebeku a na pořádný malér, který může skončit i rozchodem, je zaděláno. Tohle je film pro předvánoční období naprosto ideální, dokáže perfektně naladit na Vánoce a zároveň místy i pobavit ("Co když mi ten sob skočil pod auto schválně? Co když mu vadilo, že je starej a chtěl spáchat sebevraždu?"). Samotní herečtí aktéři jsou nesmírně sympatičtí a obzvláště představitel Henryho mě dokázal velice zaujmout. Celkově byl tento film úžasnou zábavou na jedno nedělní adventní odpoledne a tvůrci přišli s vynikajícím nápadem, který dokázal nadchnout a nenudit, a to rozhodně oceňuji. Tohle je další parádní vánoční komedie, kterou jsem určitě neviděl naposledy, těžko to mohlo dopadnout lépe, a tak uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

wayne99 

všechny recenze uživatele

Především v první polovině filmu zábavná komedie s vynikajícící Cynthií Stevenson, která zde hraje v podstatě stejnou roli jako v seriálu Muži na stromech (poručice Celie), také zde je matkou syna, který se chystá požádat svojí snoubenku Rebeku o ruku. Ale hlavně mě naprosto okouzlila Kanadská herečka Vikki Krinsky, kterou jsem nikdy předtím v žádném filmu neviděl a tady jí to až neskutečně sluší, bohužel nikde ani zmínka o dalších filmech ve kterých by tato mladá herečka hrála. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie založená na konfrontaci mírně bláznivých Američanů s jejich blikajícím domem versus seriózní židovská rodina slavící chanuku místo Štědrého dne. Hollywoodský námět zabalený do příjemného televizního zpracování - ideální pro navození předvánoční atmosféry. Pro wayne99: na VIKKY KRINSKOU lze narazit v seriálu Divoká karta. ()

viax 

všechny recenze uživatele

Film předkládá problém nekompatibilních rodin a pro větší srandu jej zasazuje do času Vánoc. Snad by se mohlo zdát, že nejlepší je vzít si sirotka, případně polosirotka. Někdy ano, člověk by si ušetřil spoustu starostí. Pokud by v něm stále nestrašila myšlenka, jaký byl ten chybějící rodič? To po něm má můj milovaný/milovaná ty skvělé názory? Zatímco když jeho/její rodiče znáte, víte, kolik příšerných názorů a zvyků nepřevzal/nepřevzala a kolik jich, bohužel, převzal/převzala a drží se jich jako klíště. Teď tedy víte proč. Film dává jednu cennou radu pro manželství a já říkám: držte se jí! Počkejte, až vám řekne, za co se omluvit, a pak se omluvte. A rozhodněte se, zda chcete mít v manželství pravdu nebo být šťastní. Protože Ona má vždycky pravdu. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Je mi naproso u prdele, že je to kýčovitá vánoční sračka, která se nehodí ani k vaječnímu koňaku. Jsou vánoce a je to vánoční příběh a mě se to líbilo a je to super romantická komedie. Nebudu hodnotit jednou hvězdou i když to je fakt hrozný. Na vánoce se to prostě hodí a splnilo to to co mělo a tečka. Sežerte mně ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama