Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 292)

Matty 

všechny recenze uživatele

A co děti, mají si kde hrát? V navozování bezvýchodné atmosféry naprosto nekompromisní horor, který činí oběti i ze svých diváků. To řezání, bodání, noření do neskutečně odporných sraček (a myslím tím opravdu neskutečně odporných) je podáváno tak sugestivně, že jsem se cítil jako přímý aktér veškerého dění. Ohrožován partou pubertálních výrostků s nulovým, nebo příliš tvrdým rodinným zázemím. Film usiluje o určitou věrohodnost také z hlediska sociologického a neopomíjí poukázat na vliv násilných snímků (Tony Montana, Bonnie a Clyde), případně na potřebu vše zaznamenat. Co není natočeno, nikdy se nestalo, z kteréhož předpokladu vychází sadisticky neuspokojivý závěr. Je špatné, že lidi jsou hovada, je dobré, že filmaři mají odvahu natáčet o tom čím dál méně příjemné filmy. Tento nelze sledovat s tím, že se vás ani trochu netýká. Bude. 85% Zajímavé komentáře: Rogue, Nick Tow ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Britská verze, obsahující v menší či větší míře spoustu populárních amerických klišé, a směs všech těch road psychotických hororových thrillerů. Aneb jeden z příkladů, jak se může ve svém volném čase bavit zhovadilá a zkažená mládež, zde v podobě bandy pubertálních hovad. Zvláště pokud jsou poblíž rozlehlé lesy a jeden pár, který se zkrátka ocitl ve špatný čas na špatném místě, netuše, že se jim zakrátko tato idylická dovolená promění v noční můru. Příběh o tom, jak krutě, zběsile a zvráceně se taková zábava může zvrhnout. Kelly Reilly, která byla ve výměnném studijním programu Erasmus pilnou studentkou, se u Jezera smrti stává zoufalou, prchající dívkou, schopnou pro záchranu svého života čehokoliv. Dynamická a efektivní podívaná, která s postupujícím dějem nabírá na intenzitě a místy občas lehce sklouzne k hranici nesmyslnosti. Závěr filmu mi připomínal Texaský masakr - rodina, která vytvoří poněkud špatný druhý dojem, po zjištění jistého nepříjemného faktu, jemuž bude muset hlavní hrdinka čelit. Při takových filmech mě vždy napadá ta stejná otázka a myšlenka. Pokud by člověk prožil něco tak šíleného, dokázala by se s tím jeho mysl vyrovnat? Byl by schopen se opět zařadit do běžného života? Nejspíš není ani možné, aby člověk něco takového prožil, a nezůstalo něco z toho v něm. Něco z těch šíleností a nemyslitelných hrůz se v něm usídlí, aniž by si to sám uvědomoval. Jiní jsou si toho možná, třeba jen z části, vědomi, a je to o to horší, že ví či tuší, že všechny ty myšlenky a události mají ve své hlavě a budou se rozpínat, dokud zcela nepohltí zbytek zdravého rozumu. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Velmi silně deprimující thriller. Zběsilost, strach v útěku v lese s Kelly Reilly, která zahrála výborně a táhne celý film s mladým Jackem O'Connellem (vůdce teenegerů) - bohužel jen dvě dobré postavy. Zběsilý útěk, kdy se divák otáčí za své záda a se silným závěrem (Kelly jsem to opravdu nepřál), kdy se EDEN LAKE stává hororem roku. Rok 2008 byl hororově slabší a tohle mělo "nejsilnější látku" ze všech hororů, proto zvedám na 4 hvězdičky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prej zabili půlku štábu....bastardi. A víte co? Já bych se tomu ani nedivil, ty kluci byli ještě něco víc než na vodstřel, a věřím, že si to neříkám jenom já, ale tohle bylo fakt hodně přehnaný, ale popravdě taky dost realistický. Možná hodně o náhodě, jenže taky o smůle, protože co se mi během filmu dělo, to nedokážu ani já sám popsat. Tak cca od půlky filmu jsem čekal na závěr jak na smilování, proč? Protože to bylo hodně přehnané. Hodně v ději sehrála náhoda, která takhle po hromadě se nestane snad nikomu, ale budiž, měl jsem toho docela plný zuby, jestli něco je hrozný, může být ještě horší, a přesně to je cíl tohoto filmu, horší může být ještě horší a to ještě horší, a tak dále. Nedokážu popsat atmosféru filmu, ta mi zas tak zázračná nepřišla, ale samotné role mi přišli hodně děsivé, čekal jsem cokoliv, ale tohle skutečně ne. Až do samotné chvíle, kdy se to opravdu rozjelo jsem čekal cokoliv, ale tohle? Krom toho, že tenhle horor je především hodně přehnanej, nerealistickej ukrývá v sobě jednu velkou pravdu a upozornění, čímž vlastně ukazuje možné i když právě nereálné dopady. No, i když možné je opravdu cokoliv. Po tomhle filmu opravdu jo. Řekl bych, že jako horor si svůj účel splnil, sice ho splnil jinak, než bych očekával, ale přece ho splnil. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

They are just children... they are just children. Nádhera! Proč ´sem to jen tak dlouho odkládal? Fantastický survival, který nedá nevzpomenout na nic menšího než geniální boormanovku Deliverance. Hutná atmosféra, nadmíru sympatické postavy, pusobiví hajzlíci, fantastická kamera, výtečný David Julyan a neskutečně dravá a provokující poslední čtvrtina filmu. Malý zázrak na poli buranského filmu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Tržby z celosvětových kin byly 4 miliony amerických dolarů. (NIRO)
  • Počas záverečných tituliek sa objaví ešte jedna scéna. (Jozef.Payfen)

Reklama

Reklama