Reklama

Reklama

Ip Man

  • Hongkong Ye Wen (více)
Trailer

Čína, rok 1935. Kluby bojových umění v městě Foshan nabírají na popularitě a Ip Man (DONNIE YEN) je nezpochybnitelným vládcem umění wing chun, čím dál populárnější verze kung fu. Klidný život jeho rodiny a přátel však převrátí vzhůru nohama japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je přinucen bojovat o své vlastní přežití v sérii výzev, jež vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským bojovníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (780)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lepší 3* pro Donnieho Yena a jeho konkurenci Jetově Fearless. Mistr kung fu Ip Man a jeho cesta za pravdou a ukázkou síly ducha obyčejného Číňana. Akce je bez diskuzí velmi kvalitní, ale mohlo by ji být více. Příběh samotný není tak rozvleklý a "naoko komplikovaný" jako u Fearless, ale osobně jsem čekal více. Formálně se těžko dá něco vytknout, ale jako pouhý nezasvěcený divák stále čekám na něco víc a nic nedostávám. Možná více akce, možná zajímavější příběh. Celkově je Ip man dobrým filmem, který mohl být mnohem lepší a z mých uvažovaných 4* jsem nakonec přešel k lepším 3*, které lépe reflektují mé pocity a dojmy(mimo to je průměr 87% prostě moc...). Donnie Yen pro mě osobně trochu pokulhává za svým potenciálem... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zásah, zásah, zásah ... všechno to byly zásahy." Uznávám, že moje bojové umění není tím nejlepším na světě, neboť po třetím saltu se dvěma vruty vzad spontánně ztrácím přehled o postavení podlahy vůči obloze. To takový strýček Ip sice nemá žádnou školu bojových umění a své wing chun si doma syslí pro vlastní potěchu, ale pokud ho okolnosti donutí, tak skutečně není potřeba příliš dlouho pokorně dumat nad tím, čí petelice přelomí nejvíc kostí. Je to nekompromisně zábavné a pokud někdo potřebuje jednoduchý návod na složení deseti bojovníků, tak ať se na kulometnou palbu strýčkových pěstí klidně mrkne. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemny prekvapeni. O nejakym Ip uciteli Bruce Leeho jsem v zivote neslysel, coz ale nastesti k pochopeni filmu absolutne nevadi. Ten je totiz pribehove znacne jednoduchej a krome neco malo zbytecnejch vtipku to je fajnovy historicky drama se soubojema, ktery nastesti zabiraj vetsi cast filmu. Cimz nechci rict, ze by ty nebojovy pasaze byly spatny nebo nudily, to rozhodne ne, film je totiz moc pekne natocenej a jelikoz se vetsina odehrava za valky, i kdyz se zrovna nebojuje, je porad na co koukat, i kdyz to je fakt misty az moc jednoduchy. Ja to ale beru tak, ze ta vata okolo pripravuje pudu pro jednotlivy souboje, ktery jsou naprosta spicka. Sice je v kazdym sebemensim chvatu slyset svisteni mokryho hadru, ale to muzu klidne prejit, protoze choreografie je absolutne bezchybna a Donnie Yen je ultra borec, kterej vsechny s ledovym klidem rube a je naprosto neporazitelnej, jeho komba jsou spolu s Tonym Jaa asi to nejlepsi, co jsem v poslednich letech videl. Ale zase abych jen nechvalil, Donnie neni buhvijakej herec, takze ma neustale jeden stejnej vyraz, at se deje cokoliv. No a film nezabira celej Ipho zivot, takze byla jen otazka casu, kdy se zacne natacet pokracovani, ktery ale uz podle me tak dobry nebude. Sice s lehce odrenejma usima, ale 5*. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Geniálne spracovaný príbeh majstra bojového umenia Wing Tsun. Film je poznačený čínskou ideológiu... poukazuje na súdržnosť, hrdosť, rovnosť a nezlomnosť obyčajných ľudí, v ktorých sa skrýva sila národa, zdôrazňuje význam rodiny... Výborná hudba a obstojné grafické spracovanie sa postarali o parádnu atmosféru, vďaka čomu som sa dobre bavil :) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ip Mana jsem si musel oblíbit ze stejného důvodu, jako westerny Serigia Leoneho. Dokonale vykreslené heroické charaktery a do jediného souboje muž proti muži vklíněná osudovost je tu vystavěna na stejném principu. Ip Man funguje jako pohádka pro kluky všeho věku o boji dobra proti zlu a i když trochu tomu ubírá někdy až moc důrazná sentimentalita, stále je to velmi slušné. Vidět to, když mi bylo deset, nejspíš by mi to přirostlo k srdci mnohem víc. Tím nechci naznačit, že by šlo o dětinský film, jen tu vyhraněnost a černobílost nejde na 100% ocenit. Na 80%/90% ale určitě. Někdy se holt je možné nechat strhnout i tak jednoduchým filmem. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Wing Chun je najmladší štýl Kung-Fu. (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčení filmu se zúčastnil jako konzultant nejstarší Ip Manův syn Ip Chun. (MiCM)
  • Hiroyuki Ikeuchi, ktorý stvárnil postavu generála Miuru, ovláda iný bojový štýl ako jeho postava. Kým generál je expert na karate, Hiroyuki trénoval hlavne džudo, v ktorom má čierny pás. Preto musel pred natáčaním podstúpiť tvrdý tréning, aby jeho bojové scény vyzerali dôveryhodne. (ywo666)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama