Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královstvím se vznáší zlá kletba vévody Rozmariána (J. Přeučil), která nutí tři královské dcery (V. Freimanová, I. Andrlová a S. Vrbická) trávit proti své vůli noc co noc tancem a hýřením. Jediný, kdo může kletbu zlomit, je chudý pasáček Michal (K. Greif), který se přihlásil na královském zámku do služby jako zahradnický učeň. Marně se všichni z celého království snaží rozluštit tajemství prošlapaných střevíčků, které mají každé ráno princezny v pokojíku u svých postelí. Jen Michal se s tajemstvím pustí do boje… (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Příběh o třech mejdanumilných courách, kterým Přeučil každý večer podává v krabicáku éčko, aby mohly pařit až do rána, ač jim zahradník nabízí vhodnější alternativu, přírodní THC místo syntetické drogy. A propos, Přeučil, při pohledu na něj se mi chodidlo kroutí v pěst, nic platné, i přestože ze všech stran celá léta slýchám, jaký je to skvělý divadelní herec, to máte jak s Baruškou Hrzánovic, té bych ho taky nepůjčil ani za úplatu a prý je to hérečka par excellence, no, brrr... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Až mne překvapilo, že scénář psal Miloň Čepelka. Je to bez vtipu, strojené, mladý Greif až moc chlapec k nakousnutí a z princezen si neomylně vybere vybledlou vychrtlou bloncku. Proč holky chodí v noci tančit, co za divného čaroděje je Přeučil, to se zde nedozvíte, přečtěte si pohádku v knížce nebo koukněte na Deváté srdce. Takové ty chyby skriptu, logické nesmysly, to už snad ani nemá smysl řešit, kolik jich bylo. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Že by se tedy na princeznách a jejich stavu nějak projevovala protančená (a jinak prohýřená) noc, to jsem nezaznamenal. Co je cílem toho nočního rejdění tu také není nijak rozumně vysvětleno, stejně tak to, proč vlastně potřebují zachraňovat, když minimálně dvě ze tří jsou se stavem věcí spokojené. I kdybych vynechal Deváté srdce, myslím, že bych našel lepší variace tohoto příběhu. Bez zahradníků, kteří jak známo jsou v každé pořádné detektivce vrazi, nikoli zachránci princezen. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jan Přeučil byl dokonalý. Od něho se ani nedá očekávat nic jiného. Podzemní říše, kam princezny chodily po nocích prošlapávat střevíčky, byla strašidelná. Budí ve mě hrůzu ještě teď a to už dávno nejsem malé dítě. Všechno to dolaďovala ta děsivá hudba a masky tanečníhů. Pohádka má tak krátkou stopáž, že ani nudit nemůže. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Uniká mi, proč je u filmařů tahle pohádka tak oblíbená. Tři princezny (či jiný, třemi dělitelný počet) mají z nějakého důvodu vnucenu nespavost a noční tancovačky. Nikdo netuší, kam se v noci ztrácejí a proč mají ráno protančené střevíčky. Boty, které nevydrží ani jednu noc, jsou především špatnou vizitkou ševce. Houby dovolená, pracovat by měl začít. A minimálně dvěma nesnesitelným princeznám udělat botky španělské. Taky je pěkné, že krom toho, že v téhle verzi ani není vysvětleno, proč ty zatracené princezny tedy v noci tančí, je i v takhle krátké pohádce tolik chyb. Nejen, že každého, kdo kdy měl dlouhé vlasy, praští do očí účes princezny Dany - ve dne v noci stejný, pochybuju, že by to takhle nedotčené zůstalo po byť jen pár hodinách spánku, tak to, že princezny měly být buzené, ale byla to právě hyperaktivní Dana, která sestry vždy bez vnějšího podnětu lámala z postelí, tak to, že poslední noc se princezny uložily oblečené, aby se za chvilku na bál probudily v tom epochálním spodním prádle. Asi by tam celkově všichni udělali lépe, kdyby šli pěstovat salát. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama