Reklama

Reklama

České hlavy

(pořad)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Objevy a nápady českých vědců a techniků.

Unikátní vědecké projekty a zajímavé osobnosti české vědy představí nový seriál, čítající téměř dvě stovky dvouminutových spotů, který začíná Česká televize vysílat 4. dubna 2005 na ČT1 a má v programu stálé místo na začátku hlavního vysílacího času krátce před 18 hodinou, a to denně od pondělí do pátku.

Nový projekt veřejnoprávní televize chce představit zajímavé výsledky práce českých vědců, o nichž mnohdy veřejnost nemá ani tušení, např. že čeští programátoři naučili počítač okamžitě rozpoznat obličej, že čeští chemici umí vyrobit miniaturního robota, který cestuje krví, anebo že český objev pomáhá chránit doklady proti padělkům v desítkách zemí světa.

Téměř dvě stě dílů dá prostor novým lékům, technologiím, vynálezům, ale také mladým vědcům a základnímu výzkumu. Seriálem bude provázet Vladimír Kořen, který v České televizi vystupoval řadu let jako moderátor a redaktor zpravodajství.

Seriál vzniká ve spolupráci s projektem na podporu vědecké a technické inteligence Česká hlava. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

hippyman 

všechny recenze uživatele

rozhodně jeden z nejzajímavějších minipořadů, od kterého se, když už na něj náhodou narazím, neodtrhnu... občas se přistihnu, že mám otevřenou hubu údivem. fakt dobrý. pro zájemce spoustu dílů na webu ČT. 90% ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaný, umně podaný a hlavně potěší, když zjistim, že Češi vynalezli i něco fakt zajímavýho. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Vladimíru Kořenovi skutečně sedí tyto vědátorské pořady. Je vidět, že se v tomto prostředí pohybuje už řadu let a neplácá nesmysly. Navíc by mu měli čeští vědci líbat ruce nohy, protože řadu jejich objevů či úspěchů proslavil právě on. ()

TMaR 

všechny recenze uživatele

Když se vás fyzikář ve "Fyzice - praktikách", kdy je velké nebezpečí, že se budete hodinu a půl zabývat měřením šuplerou, zeptá:"A nechcete se radši dívat na České hlavy?", tak si tento "seriál" zamilujete;D ()

Reklama

Reklama