Reklama

Reklama

Táta šampión

  • USA World's Greatest Dad (více)
Trailer

Učitel poezie a otec samoživitel zjišťuje, že věc, po které v životě nejvíce prahne, nakonec nemusí být to, co ho učiní skutečně šťastným. V této černé komedii zazářil v hlavní roli skvělý Robin Williams.  Robin Williams coby Lance Clayton, vždy snil o tom, že se stane slavným a bohatým spisovatelem. Jenže namísto toho pracuje jako učitel poezie na střední škole a jeho jediný syn Kyle (Daryl Sabara) je nesnesitelný puberťák. Lance chodí s rozkošnou učitelkou umění Claire (Alexie Gilmore), jenže ta nechce o vážném vztahu ani slyšet, natož snad veřejně přiznat, že se s Lancem schází. Jednoho dne se Lancemu přihodí podivná nehoda, která se na jednu stranu pro něj jeví jako velká tragédie, ale na stranu druhou jako životní příležitost. Náhle má na dosah všechnu slávu a bohatství, o které vždy snil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (127)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Robin Williams je fajn herec. Mám ho rád. Ale musím říct, že v divnějším filmu jsem ho ještě neviděl. Každopádně v životě se děje hodně věcí a některé jsou i tak trošku neortodoxní. A i ty by se ve filmu mohli ukázat, protože jinak je to nicméně stále dokola. Díky tomu je pak film velice originální a člověk vlastně neví, co se v příštích pěti minutách stane, protože stát se může vážně cokoliv a závěrečná scéna mě třeba zcela šokovala :-) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Vyborna tragikomicka zalezitost, ktora je sice uletena a priserne postavena na hlavu, ale rozhodne sa nebudete nudit. Robin Williams nam zostarol, ale jeho herecke umenie sa nastastie nevytratilo s pribudajucimi sedinami. Tento film je hlavne o tom, ze zijeme vo svete, v ktorom zazivame uspechy, ale i pady a aky velky tlak je na nas vyvijany, aby sme sa vtesnali do nejakeho stereotypu a urcitej sablony, podla ktorej sa vsetci spravame. Ale hlaska "My dad is a fucking idiot" je bohuzial odrazom dnesnej doby a nepocujeme ju len vo filmoch. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jmenuji se Lance Clayton. Nejvíc se bojím toho, že skončím sám...... Nemá to lehký tenhle spisovatel, kterýmu nic nevydali. Radost mu nedělá ani synáček, se kterým si nerozumí ani (nebo právě proto), když probírají ranní masturbaci. 50 minut sleduji životního ,,loosera“ Williamse a poslouchám jeho úchylnýho syna. Nejsem škodolibej, ale za některý věci si lidi můžou sami. A přestože sled událostí příštích nabírá zajímavý směr, mám o tomto zvrhlém příběhu, který má s komedií společného tolik, jako smrt s energetickým nápojem (naprosto) jasno. Místo zábavy jsem se vnitřně užíral. JE HRŮZA VĚDĚT, O ČEM JE TENHLE SVĚT. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci důkaz, že masturbace je nebezpečná. 2.) Zjistím, kde v Evropě letěj sračky v ,,P“. 3.) Vzrušuje mě nahé tělo R.Williamse. 4.) Slovní spojení jako například ,,tvrdej pták, odřená ….“ jsou ozdobou každého filmu. 5.) Mám syna idiota a chci vědět, co mě (jeho) čeká. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Snaha odhalit povrchnost (americké) společnosti tak okatá a hrubá, až sama sklouzává k povrchnosti. Může to být nadsázka, může to být i promyšlený krok, vítězství nad divákem, který se ve své mysli na 99 minut stává tím, kdo pokrytectví společnosti odhalil, pochopil a vysmál se mu, ačkoliv je film vlastně o něm... Možná autoři o takového diváka nestojí. Nevím. Ale pokud tomu tak je, přijde mi to nečestné a nečisté... a jestli to tak není, pak je film levnou kritikou svého vlastního přístupu, aniž by si to uvědomoval. Zjednodušujícím fimem o určitém druhu lidské jednoduchosti. Slabé ***. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Bláznivej Zed z Policejní akademie zasednul na režisérskou stoličku a natočil zábavnou černou komedii. Robin Williams je výbornej, ať už jako bezelstnej trouba, tak i jako vychcanej lhář, kterej využije smrti (hodně bizarní smrti) svýho syna, aby z toho pro sebe získal slávu. Jinak ten syn je totální úchylák a magor a ty jeho hlášky mi občas připomínaly Cartmana ze South parku. "Filmy jsou pro buzny a socky. Hudba je pro buzny. Všichni muzikanti jsou buzny." Trochu divnej je konec. Nahýho Robina Williamse fakt vidět nemusim. Ale doufám, že Bob Goldthwait bude točit další filmy. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Pěkné ponožky. Divný film. Takový jakože divný, ale natočený a podávaný celkem mainstreamově, což mě dost mate. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film. Z obsahu jsem věděla asi tolik, že prim bude tentokrát hrát Robin Williams v roli otce-učitele, který se dá dohromady se svou kolegyní; v rámci zachování co největšího momentu překvapení jsem totiž často spoilerující obsahy filmů na ČSFD před zavítáním do kina přestala číst. Čekala jsem tedy nějaký rodinně komediální film? Asi ano. Hned v počátku tedy přišel šok nad tím, co má Robin Williams vlastně za syna, a ještě než se z něj stačila pořádně probrat, následoval mega šok v zlomovém bodu příběhu. A k tomu všemu ten podivný konec s Robinem odhazujícím postupně veškerý oděv (je hezké, že se místy najde slavný herec s odvahou ukázat se v záběru nahý). Tohle popsat nejde, tohle se musí vidět. Vlastně ani nevím, jestli to byla parodie, či drama a jestli to se všemi těmi nelogickými zvraty je geniální, nebo odpadové. Ale bavila jsem se, a když na tento film za pár let narazím náhodou znovu, zlobit se nebudu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pokud mám nějaké drobné filmové přání, tak je to návrat Robina Williamse k charakterním seriózním rolím. Třeba na doby profesora Seana Maguira moc rád a často vzpomínám. Mantinely továrny na sny jsou v tomto případě jednoznačně cítit, tentokrát ale přeci jen vnímáme snahu se trochu svézt na nezávislé vlně. Navíc se slušně satirickým nádechem. Poměrně úspěšně se totiž tvůrci strefují do citlivých amerických míst, hlavně do jejich typické přetvářky, konzumu nebo urputné honby za slávou a úspěchem. Středoškolský učitel prochází krizí středního věku, na krku má dospívajícího syna a letitý sen stát se úspěšným spisovatelem. Komediálně laděný vztah otec a jeho opovrhující syn ale brzy přeruší nečekaná tragédie. Výsledek zůstal někdy na půli cesty. Tak trochu se chce zalíbit všem, přesto potenciál poměrně naplnil - a samotný Williams? Nezklamal a vlastně ten jeho návrat se mým představám docela přiblížil!! PS: Alexie Gilmore si budu příště víc všímat.. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak nějak přemýšlím, jak začít tento komentář, protože z tohoto filmu mám jakési zvláštní pocity a vlastně tak nějak nevím, co si o něm mám myslet. Do jisté míry je to geniální nápad nechat hlavního hrdinu, aby využil hodně zvláštní smrti svého syna pro svou vlastní slávu, ovšem na druhou stranu je tenhle film z morální stránky velice problematický. Každý divák, který má v sobě zakořeněné určité morální zásady musí nad chováním hlavního hrdiny nevěřícně kroutit hlavou a říkat si, na co že se to vlastně dívá. Na jednu stranu film udílí divákovi lekci z přetvářky a parazitování na nešťastných událostech, ale na druhou stranu nutí diváka samotného přemítat nad tím, jak by se asi v takové situaci zachoval on sám. Film je zkrátka sám o sobě velice originálním počinem, který si určitou pozornost zaslouží a svým závěrem si nakonec získává na svou stranu diváky, kteří nesouhlasili s počínáním hlavního hrdiny. Navíc po dlouhé době se mi stalo, že jsem viděl film, u kterého jsem nedokázal odhadnout, co se stane v příštích několika minutách, a i to nakonec rozhodlo, spolu s netypickým dějem a perfektním výkonem Robina Williamse, že filmu udělím nadprůměrné čtyři hvězdičky. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No začátek sliboval vulgární podívanou, jenže pak se to změnilo v něco, co jsem absolutně nečekal. Popravdě nevím, jak se k tomu mám postavit. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film mě velice překvapil a to jak v přůběhu sledování svým svižným a neomšelým dějem, tak i po svém skončení, když jsem se konečně podíval na nějaké bližší info k němu, jaký byl můj úžas když místo režiséra okupoval známý psychouš z Policejní akademie ZED. Pokud bych se ale vrátil zpátky k příběhu tak fakt že tento notně narušený a zvláštní film natočil takto narušený režisér se jeví jako logická volba. Tohle samozřejmě berte jako pozvání ke sledování tragikomedie která se neřídí podle žádných pravidel. Takže k filmu snad jen ještě tolik že Robin Williams UNDER PRESSURE nehrál lépe od dob Willa Huntinga. 65% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi milý snímek o tom, kterak dokáže otec "využít" smrti svého syna k sebeprosazení v "literární společnosti", ke zviditelnění své práce... Konec očekávatelný. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Tento film sa pohybuje niekde medzi genialitou a totálnym šialenstvom aspoň čo sa nápadu, obsahu a spracovania týka. Robin Williams sa pre túto rolu narodil, síce ja osobne ho veľmi nemusím, no po tomto výkone mením názor.. Už v Policajnej akadémii som bola presvedčená, že Bob Goldthwait je tak trošku morbiďák, čo sa ani v režisérskych sklonoch nezaprie..výsledný dojem je viac než uspokojivý, mierne pokrivkáva len v dvoch momentoch -v rozťahanom úvode a síce pekne vypointovanom, ale u mňa v závere bez emócií. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Možná si, objektivně, tenhle film zasloužil víc, ale vzhledem k tomu, že mě do půlky prudil patnáctiletej parchant, film mě nudil a nemohl jsem se dočkat konce, tak to je tak za 30%. A nějaké pozitivum? Under Pressure! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Příběh otce, který tak trochu těží ze smrti svého syna. Ale taky dokázal přimět lidi ve svém okolí, aby jeho syna milovali, zatímco ve svém nitru duše jej nenávidí. Jenže nic netrvá věčně, ani přetvářka... Robin Williams nám sice stárne - kdo né, že? - , ale to nic nemění na tom, že po schodech běhá jako kamzík a potápí se jako delfín :-) Ano, takový je nejlepší táta na světě, vážný, ale občas si tu cestičku ke srandě najde... 72% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hodně zajimavý snímek. Ze začátku spíše komedie o americkém looserovi, kterého neposlouchá syn a nedaří se mu ani v životě, ale ve druhé půlce spíše drama a oblibenost učitele jde nahoru a taky se mu lépe daří. Škoda jen jednoduchého a boužel trošku amerického konce. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně podivná černá komedie s exceletním Robinem Williamsem v roli muže, kterýmu se v životě takřka vše se*e. Williams zde předvádí další z pro něj atypických rolí a je tím jediným proč stojí za to film dokoukat. Je zde pár povedených scén ale jako celek film příliš nezaujme a popravdě ani moc nefunguje. Ale takového Robina jste ještě neviděli a díky němu stojí za to tenhle film risknout. Navíc jsem po letech slyšel ve filmu hudbu od Queen a navíc v nejpovedenější scéně filmu. ()

Reklama

Reklama