Súdobá crazy komédia o troch bohémskych kamarátoch, ktorých vzrušenie z dobrodružstiev na hranici zákona, neviazaná zábava, sexuálna sloboda, radosť z maličkostí a žiadne obavy pred budúcnosťou privedú k spolupráci na krádeži slávneho obrazu Andyho Warhola z jednej bratislavskej výstavy. (oficiální text distributora)
Radyo
Pokud se budou na Slovensku točit takovéto filmy, bude (bohužel) tamní filmový průmysl spadat spíše do kategorie "exotický", než "evropský".(1.10.2002)
Rex Mundi
Samotný film nie je nič extra, ale niektoré hlášky zase stoja za milión. Na rozdiel od podobných porevolučných výkrikov do prázdna je aspoň zábavný.(4.7.2006)
2Pac
...ten film som videl sice uz dost davno, no pamatam si ze vo mne nechal dobry dojem.Podla mojho nazoru realisticke vykreslenie Bratislavy zobudzajucej sa do tvrdeho kapitalizmu.(27.2.2004)
Hunt
HUDBA: John Lurie(12.7.2007)
Had6
I na východ od našich hranic se v době polistopadové najdou filmy, bez kterých by svět mohl existovat v klidu dál. U nás jich však najdeme rozhodně mnohem víc. Několikrát jsem se u tohoto dílka i zasmál. Už si bohužel nepamatuji, zda kvůli nějakému vtipu, nebo jenom z lítosti. Jsem ale rád, že jsem tento film viděl. Člověk by měl zkusit vše. Pro tento film se prostě hodí jedna trefná parafráze. Mnoho povyku pro nic. Rozhodně bych ho neřadil do škatulky s nápisem "kultovní". Toto označení čítám poměrně často u filmů podobného střihu. Jenže - neotřelost není v přímé úměře s kvalitou.(15.12.2006)
Radiq
Úplně nesmyslnej a bezvýznamnej děj je provázen příležitostnejma fórkama nebo sexuálním chováním. Děj hrozně skákal a mělo to hroznej zvuk, že jim ani neebylo často rozumnět. Ta cirkusová atrakce neměla chybu, chch. Viděl jsem to kdysi jako puberťák a vim, že se mi to hrozně líbilo. Teď už ale nejsu tak nadšenej...(16.5.2010)
maxxxim
odpad!Avantgarda vykrvácala alebo ako natočiť film bez kamery a hercov v podaní slovenských trosiek, ktoré nezvládli spoločenský a následne aj inštitucionálny prerod na prelome rokov 1992 a 1993 podčiarknutý neopodstatneným entuziazmom a frenetickosťou doby.(25.6.2009)
klúčik
tento film je pre mňa sklamaním. Ja to tak trochu umelý film. Neprirodzený a vypočítavý......35%.(26.11.2010)
BathoryMan
Pri tejto príjemnej Slovenskej blbosti som nepochopil takmer nič!Možno iba to že Juraj Johanides je trápny herec,Maroš Kramár sa snažil o nejaké to herectvo už dávno a že Ady Hajdu je komediálny talent!V celku ale predsa pozeratelná vtákovina za málo penazí!(19.4.2009)
zolo23
Tak toto mi nikto nezoberie. Môj najobľúbenejší slovenský film(aj keď ich veľa nieje). Príbeh o troch nerozlučných kamarátov a ich bohémsky život. Z tohto kúsku ešte cítiť štipku socializmu a to dáva tomuto filmu tú správnu šťavu. Hajdu na hrad!(8.1.2010)
Sir Ludvig
Toto mi nikto nezoberie - môj najobľúbenejší slovenský porevolučný film. Sladkokyslá-komédia o troch kamarátoch v čudných 90-tych rokoch. Film ktorý sa nesnaží prvoplánovo umelecky pôsobiť (Orbis pictus) a pritom má humánnejší obsah ako jeho "estetický kolegovia". Nádherne vykreslené charaktery postáv, duch doby zachytený, excelentná hudba, fajn uletený príbeh (nie vážny ako hovno), humor, priateľstvo - čo chcieť viac?(22.1.2004)
DJ Kritik
Škoda premárneného potenciálu, ktorý sa dal využiť omnoho lepšie. Bolo tu veľmi veľ možností ako rozvinúť tento film. Takto skĺzol len do kategórie TV príbehov, z ktorých si človek zapamätá len útržky, ale o čom to vlastne bolo nik netuší.(2.5.2008)
OsuDNR
Včera som videl tento film 1x ale zanechal vo mne super dojem.Vela prijemne komických situáci.Mám z toho filmu dobrý dojem.(25.6.2009)
ivo333
neviem prečo je ten film taký podhodnotený .. na slovenské pomery v tom čase je to fakt dobré ..(4.12.2011)
kridlo
oddychova komedia, ktora sa s prehladom zaradi k najlepsim slovenksym komediam, co zasa nie je problem kedze tych je ako safranu...(14.5.2003)
insurgentes
Nechápu, jak může mít tento film tak mizerné hodnocení, když je to jednoznačně nejsrandonější porevoluční komedie (která si - a to zřejmě někoho irituje moc - na nic jiného, než být komedií, ambice nedělá). Já jsem se prostě smál nahlas prakticky od prvního záběru. Je to také možná tím, že Slováci mají trochu jiný smysl pro humor, který Češi díky své provinční řevnivosti nedokážou přijmout, anebo je to prostě tím, že Slováci nemůžou být z principu lepší než Troškův Kameňákov, jako nemůžou být lepší v ničem. Dost ubohý postoj v tom případě. Kdybychom se o podobnou volovinu, jakou je tento film, pokusili my, bylo by to trapné, hrané, nepůvodní a nudné. Těmhle slovenským debilům já jsem po celou dobu věřil, že jsou doopravdy takoví debilové, jací v tom filmu jsou. Klobouk dolů!(11.10.2010)
Ywo
odpad!.Bez pribehu,bez pointy, bez rezijneho zameru.(4.6.2002)
Prubner
odpad!Tak přesně takhle by to dopadlo, kdybych vzal pár kámošů, někam bychom odjeli a tam bychom blbli a blbli, bez smyslu, bez citu pro míru, bez logiky, prostě jen tak, no a občas bychom něco z toho natočili na kameru, potom bychom to poslepovali a film by byl na světě. Tvůrci tohoto filmu udělali asi přesně totéž. No proč ne, kdyby si to chtěli pouštět doma na videu pro pár kámošů a známých. Ale dát to do kin ? Dneska už asi může natočit a distribuovat film kdejaký kokot bez talentu a podle toho to taky vypadá. Že to nemělo žádný příběh, budiž, ale kdyby to mělo aspoň nějaký smysl. Jenže jediný smysl je v tom, aby si herci zašaškovali až do bezvědomí a aby rejža ukázal, jak je hrozně free. Kromě toho mi ti hrdinové byli hrozně nesympatičtí. Obzvlášť Vladimíra Hajdu bych nejradši vystřelil na Jupiter...ne, radši až na Pluto. Ale jak vidím, vždycky se najde dost pseudointelektuálů, kteří klidně dokážou koukat vě hodiny na filmový záznam patníku u cesty, pokud si budou myslet, že ten patník je symbolem osamělosti a tudíž existenciální výpovědí o vyprázněnosti dnešního světa.(13.7.2009)
haffen
Nieco ako kultovka mojho detstva. Film plny dobrych hlasok a absurdit. Je to film, ktory sa zaraduje do kategorie divnych a rozporuplnych. Bud vas uplne pohlti, vychutnate si ho a zostane vo vas, alebo vas znudi az k smrti a budete ho brat ako odpad. Ja nastastie patrim k prvej skupine. V pripade tohoto filmu netreba brat v potaz hodnotenie a pozrite si ho, nech zistite do ktorej kategorie patrite... 80%(20.5.2011)