Reklama

Reklama

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty. (Bioscop)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (216)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dva úhly pohledu. Trošku vlezdoprdelácká pointa, kdy zatímco rádobypočestní a ctění běloši páchají v jednom domě zločinné věci, chtějí obyvatelé rasistického Suburbiconu vypudit jejich nebohé sousedy, mírumilovné a slušné lidi, jen proto, že jsou černí. Naštěstí si malí kluci se sociální rovností hlavu nelámou, což symbolizuje závěrečná scéna, kdy si hází míčkem přes plot. To je hodně laciné. Druhý pohled je tak trochu divadelní. Děj se ubírá předvídatelnou rovinou, kdy se dějí věci podle jasného schématu. Tak jako se v divadelních dramatech nenechává nic na pokračování a postavy si během představení svůj osud najdou, tak i v Clooneyho dílku, dostal každý co si zaslouží. Líbili se mi starý auta, postava pojišťováka(Oscar Isaac), vrahouna(Glenn Fleshler ) a to je všechno. Moorovou nemám rád, ale špatná nebyla. Nelíbilo se mi všechno ostatní. Podle mě to je zbytečný film, který poukazuje na rasisimus v 50.letech jen tak letem světem a linku o podvodu/vraždě ukazuje neosobně a bez nějakého hlubšího sdělení. Trochu zajímavá je jen snaha spatlat to dohromady. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“NAJDI V SUBURBICONU SVŮJ DOMOV…“ /// Suburbicon – ideální místo pro život… Film o obavách bělochů z integrace černochů (řečeno na plnou držku), o rozhodnutích, který jsou dobrý pro rodinu (bílou) a postavách, se kterejma je po Coenovsku po právu zatočeno. Nakonec – nic z toho není dotažený do nejčernějšího konce. Teda možná je, ale … černoši jsou jen kulisou a rodina – tam to dopadlo podle vočekávání. Prostě je to plochý, jak žehlící prkno. Jestli si Clooney myslí, že ty nejlepší černothrillerový kusy vo zločinu budou nechávat Coenovi jemu, tak je magor! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Umřela mi máma. Táta přežil… 2.) Vyrůstal jsem vedle černochů a náš dům byl (vobčas) plnej mrtvol. 3.) Thx za titule „msiticjoe“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se tvůrcům nepodařilo film více oživit, protože jinak nabízel kvalitní retro atmosféru, typické "coenovské" násilí i černý humor, takže výsledek mohl být mnohem lepší. Místy jsem se totiž lehce nudil a zapracování problémů černošské rodiny do příběhu mi přišlo úplně zbytečné. Kromě těchto připomínek jsem byl se snímkem vcelku spokojen, slušně jsem se pobavil a vidím to na 3*+. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Přistihl jsem se, že se v komentářích nevyjadřuji úplně kultivovaně a na úrovni, za což se omlouvám a rád bych svoji chybu napravil právě teď. Takže: Do píči, to teda byla kurevská sračka. Sice celkem dobře udělaná, ale bylo mi totálně, kurva, jedno, co se tam, do prdele, děje. Zmrdi! Takže tak. 25% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

George Clooney měl po ruce coenovský scénář, chtěl natočit coenovský film, ale nějak to prostě není ono, jako kdyby neměl tu správnou kuráž, jako kdyby chtěl jen napodobovat. To mi přijde jako škoda. Prostředí je skvělé, rasistická vsuvka výborná, ale hlavní příběh mě prostě nedokázal pořádně zaujmout. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Natáčať sa začalo v októbri 2016 vo Fullertone, 30 kilometrov južne od Los Angeles. (Scraffy)
  • V závěru filmu pronásleduje hlavního hrdinu (Matt Damon) modrý VW Brouk a v něm holohlavý muž. Velice podobná scéna se objevila také ve filmu Big Lebowski (1998), který mají na svědomí také bratři Coenové. (Lukoboss)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama