Reklama

Reklama

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty. (Bioscop)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (215)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé a nezábavné. Přesně takhle by se dal popsat snímek Suburbicon od George Clooneyho, jehož adaptace scénáře od bratří Coenů téměř ihned "zapadá" do filmového průměru. Za tento "stav" může především mdlá režie, která nabídne jen několik světlých momentů, takže zejména v první polovině budete docela často zívat. Naštěstí pak ale přijde polovina druhá, která se točí zejména kolem vražedné "vybíjené" téměř celého osazenstva, a právě v tu chvíli se dá na film Suburbicon vcelku obstojně dívat a relativně si ho i užívat. Jen škoda, že režisér nenasadil takové tempo hned od začátku a ve vetší míře. „I have to make decisions like what's best for the family.“ ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Clooney celkem dobře režíruje. I když má pořád ohromné charisma, asi už ví, že není takový kočičák jako dřív a tak jen tvoří a tvoří. Matt Damon tady předvedl skvělý výkon a do role se vžil suprově. Na Julianne se krásně koukalo, jako vždy. A ten malý kluk se taky hezky rozbrečel, takže vše v pořádku. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Idylka amerického predmestia 50.rokov. Dokonalé domy s precízne zastrihnutým trávnikom a naleštenými autíčkami na príjazdovej ceste, v ktorých žijú dokonalé rodinky v perfektnom oblečení s uhladenými účesmi. Prvých 15 minút vyzerá ozaj výborne a máte veľké očakávania - od fešnej upútavky na mesto Suburbicon cez úhľadne zoradené domčeky až po prvý cudzí element - negerskú rodinu. Nechýba čierny humor a zaujímavé postavičky, ku koncu nás čaká nárast prekvapení. George Clooney siahol po námete, ktorý ležal roky v šuplíku bratov Coenovcov, a skombinoval ho s úplne odlišným príbehom podľa skutočnej udalosti. Snímka je pomerne zábavná, zaujímavá a určite bola točená s Clooneyho najlepšími úmyslami. A divákovi zostanú po filme skvelé dojmy. Suburbicon je zvláštnou zmesou dobrých nápadov a veľmi zvláštnych rozhodnutí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Nekočkuj se s pojišťovnou, to se radši zabij rovnou!" Temná lichvářská story, vyděračsky nutící diváka thrilleru splácet za Američany 70 let staré rasistické dluhy. No nic. Suburbicon, ráj na zemi. Při věšení prádla vám každý den vesele vyhrává sousedská kapela a kluk odnaproti chce být vaším prvním (a jediným) kamarádem. Jmenuje se Nicky a má sice bílou, ale přesto blbou karmu. Táta domů zve nezvané hosty, máma to přehání s chloroformem, strýček Mitch je kašpar (říkal táta) a tetička Margaret je macecha na baterky. Místo chlapce hýčká svou vdavekchtivost a navíc mu ve sklepě předvedla, při jaké (přes)stolní hře stačí jí a tátovi jen jedna pingpongová pálka. Co mě ještě zaujalo? Lichvářské prase, pěkně vykrmené (tomu bych dlužit nechtěl) a vůl pojišťovák, který si řekl o kafe s louhem... Taky kuchyňský váleček, ideální nástroj pro láskyplné drcení opravdu velké hromady prášků. Nejvíc však otcovský rozhovor se synem, na férovku. Poletí radši na Arubu nebo poletí nahoru, za maminkou? ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Suburbicon mě celkem bavil svým trailerem a jsem rád, že mě následně nezklamal tolik, jak jsem se vlastně i bál. Úvod, část která předchází jakémusi prvnímu bodu obratu, mě ohromně bavila. Užíval jsem si skvělou výpravu, která vhodně doplňuje po celou dobu filmu atmosféru a bavil mě ten zpočátku zamotaný a nelogicky coenovský propletenec. V momentě, kdy děj filmu opravdu začíná jde Suburbicon o level dolů a mění se v takovou černohumornou blbinku. Nicméně i ta je furt chvílemi zábavná a mile absurdní. Nečekejte od toho mnoho, nejsou to Coeni v nejlepší scenáristické formě, ale jako film na oddech dobré. 6/10 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Film je voľne založený na incidente z roku 1957 v Levittowne, kde sa černošská rodina prisťahovala do belošského prostredia, čo viedlo k rasovo motivovanému obťažovaniu a násiliu voči rodine. (Scraffy)
  • V závěru filmu pronásleduje hlavního hrdinu (Matt Damon) modrý VW Brouk a v něm holohlavý muž. Velice podobná scéna se objevila také ve filmu Big Lebowski (1998), který mají na svědomí také bratři Coenové. (Lukoboss)
  • V čase 1:23:40, kdy strýček Mitch (Gary Basaraba) si v Nickyho pokoji sedá vedle postele a telefonuje, tak to není možné, protože v čase 1:14:10 slečna O'Roryová (Julianne Moore) vytrhla telefonní kabel ze zdi. (SniperG1)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama