Reklama

Reklama

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty. (Bioscop)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (215)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový nemastný, neslaný. George Clooney snad nikdy nenatočí dobrý film. Přišlo mi to hodně kostrbaté, nezábavné a zdlouhavé. Matt Damon se mi do role příliš nehodil, zápletka mi nesedla, vtipné jsem zde nenašel vůbec nic a ve finále dojde na menší krájení chyba, ale film to už nezachrání.Docela jsem se trápil. 35% ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Kdo čekal něco víc, než standardní coenovku, bude nejspíš zklamán. Já, jakožto velký fanoušek coenovských krimi thrillerů s hořkou příchutí, jsem byl naprosto spokojen. Jelikož mám Coeny nakoukané, tak pro mě byly některé zvraty a postupy v příběhu předem předvídatelné a dá se říct, že mě nic ve filmu nepřekvapilo, ale vůbec to nevidím jako nějakou obrovskou nevýhodu. Já si tento typ filmů prostě užívám a i zde jsem se výtečně bavil. Celý film v mých očích tak trochu ukradl sám pro sebe Oscar Isaac, a i když se zde objevuje jen krátce, obě scény s ním jsou pro mě highlightem celého filmu. Ve výsledku jsem tedy rád, že tenhle zapomenutý osmdesátkový scénář bratří Coenů nezůstal v propadlišti dějin a dočkal se svého zpracování. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Suburbicon, holení a sestřih 8.500. To mi přijde dost za holení a sestřih. I na Suburbicon." V Suburbiconu bych chtěl žít. Slunce tam svítí, klid z toho místa přímo vyzařuje, všichni mají stejné domy, domobrana funguje skvěle a těch pár mrtvol beru jako cenu za dokonalost. Jen mě trošku zaskočilo, že jsem tam nepotkal žádného sympatického souseda. Jediní sympaťáci totiž byli šikanovaní černoši, ale já mám podezření, že tady pouze scénárista popustil uzdu své fantazii. Takže sympaťáci chyběli, jako postava mě bavil jen strýček Mitch, ale brodění v krvi mi zas tak moc nevadí a navíc jsem se naučil nepoznat pachatele při rekognici. To by měl umět každý dobře pojištěný občan. Stejně jako zlikvidovat dotěrného pojišťováka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $5,775,178Tržby Celosvetovo $12,751,667▐ Ako to len môže dopadnúť keď sa Clooney spojí s bratmi Coenovými. Máme tu ďalší bizardný film, ani nie čiernu komédiu, skôr čiernu drámu, ktorá načrie hneď niekoľko tém - rasové nepokoje, využívanie rodinných príslušníkov na poistné podvody. Herecky dobre zahrané, retro atmosféra splnená, aj keď len filmový priemer, ktorý sa ale oplatí vidieť. /60%/ ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dva úhly pohledu. Trošku vlezdoprdelácká pointa, kdy zatímco rádobypočestní a ctění běloši páchají v jednom domě zločinné věci, chtějí obyvatelé rasistického Suburbiconu vypudit jejich nebohé sousedy, mírumilovné a slušné lidi, jen proto, že jsou černí. Naštěstí si malí kluci se sociální rovností hlavu nelámou, což symbolizuje závěrečná scéna, kdy si hází míčkem přes plot. To je hodně laciné. Druhý pohled je tak trochu divadelní. Děj se ubírá předvídatelnou rovinou, kdy se dějí věci podle jasného schématu. Tak jako se v divadelních dramatech nenechává nic na pokračování a postavy si během představení svůj osud najdou, tak i v Clooneyho dílku, dostal každý co si zaslouží. Líbili se mi starý auta, postava pojišťováka(Oscar Isaac), vrahouna(Glenn Fleshler ) a to je všechno. Moorovou nemám rád, ale špatná nebyla. Nelíbilo se mi všechno ostatní. Podle mě to je zbytečný film, který poukazuje na rasisimus v 50.letech jen tak letem světem a linku o podvodu/vraždě ukazuje neosobně a bez nějakého hlubšího sdělení. Trochu zajímavá je jen snaha spatlat to dohromady. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2017 na filmovém festivalu v Benátkách v Itálii. (ČSFD)
  • V čase 1:23:40, kdy strýček Mitch (Gary Basaraba) si v Nickyho pokoji sedá vedle postele a telefonuje, tak to není možné, protože v čase 1:14:10 slečna O'Roryová (Julianne Moore) vytrhla telefonní kabel ze zdi. (SniperG1)
  • V závěru filmu pronásleduje hlavního hrdinu (Matt Damon) modrý VW Brouk a v něm holohlavý muž. Velice podobná scéna se objevila také ve filmu Big Lebowski (1998), který mají na svědomí také bratři Coenové. (Lukoboss)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama