Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Od hradu k hradu prochází jen s písní a z dávných časů obrazy si vysní…“ Dívčí hlas se nese pod klenbami hradu Kudla a neslyší jej nikdo, jen starý rytíř se smutnýma, laskavýma očima – Kornelius (J. Hanzlík). Celé dny vysedává před obrazem černovlasé mladičké krásky, o níž pověst říká, že když zapláče, kutálejí se jí po tváři pravé perly. Však i do rámu obrazu tajemné Perlové panny je zasazená veliká perla. Kornelius žije jenom pro svůj sen. A tato touha jej nakonec vyžene z hradu do světa poté, co mu černý rytíř Cyprián (R. Žák) ukradne milovaný obraz. Do Perlové panny se ale zamiluje i komediantský mládenec Vendelín (F. Blažek). Kdo najde krásnou pannu (K. Sochorová) a komu se nakonec zaslíbí? (Česká televize)

(více)

Diskuze

joemax

joemax (hodnocení, recenze)

bloke

Zrovna nad tím samým koumám. Koukám po očku na film v TV a zírám, co je to za půvabnou tvářičku... Škoda že tu Karolína Sochorová nemá sebemenší zmínku! 

Jinak pohádka (spíš tedy pohádkový příběh) je to zajímavá, rozhodně co do filmařiny určitě lepší než Troškovy, herecké obsazení nadprůměrné - výborný Lukavský!

bloke

bloke (hodnocení, recenze)

Tu uvedené "Hrají: Jitka Ježková" = podvod, ona tam nehrala ani pol záberu, ale iba "mluvila" za Karolínu Sochorovú. Tá stvárnila jednu z hlavných úloh, no ale na csfd musí byť zas mišmaš - uviesť do náhodne vybraného zboru účinkujúcich hercov najposlednejšie šteky (dabing), a hlavnú postavu vôbec herecky neuviesť....

na příspěvěk reagoval joemax

Reklama

Reklama