Reklama

Reklama

Soukromé pasti

(seriál)
Česko, (2008–2011)

Hrají:

Zdena Studenková, Jan Budař, Martha Issová, Josef Polášek, Marek Daniel, Miroslav Etzler, Klára Issová, Roman Zach, Vilma Cibulková, Aňa Geislerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ty nejhorší pasti si na sebe stražíme sami. Někdy s pomocí našich blízkých. A těm zase pomáháme my. Soukromé věci jsou složité a nikde se to neučí. Navíc býváme zmatení. Nemluvě o tom, že doba je rychlejší než my a všechno se mění – než si s něčím poradíme, je to jinak. (TV Nova)

Recenze (280)

Jansen 

všechny recenze uživatele

Ze začátku ohromen pro český televizní seriál netypickou formou a chladným od citů oproštěným vyprávěním jsem se nechal unést hrdinčiným k neštěstí neodvratně spějícím příběhem. Postupem času jak jsem vstřebal netypickou formu vyprávění a soustředil se na samotný obsah, napětí ze mě postupně začalo vyprchávat. Až jsem dospěl ke konci a uvědomil si, že pod chladně stylizovanou slupkou se skrývá vlastně úplně obyčejné televizní drama osekané do délky seriálu. A s dalšími díly to bylo velmi podobné. I přes to se jedná o jednu z lepších věcí, co pro nás televize Nova letos připravila. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní, moderní série, s občas chytře obsazenýma rolema, která netrpí nemocemi ostatní Novácké produkce. Jednotlivé epizody se svou kvalitou liší a zasloužily by si samostatné hodnocení, aby bylo zrno odděleno od průměrných plev. Skvělé a napínavé díly: lesbičky, Tatínkova holčička se zábavným Etzlerem a IT maniak Hádek v Síti, zajímavý díl byl i Něžný vetřelec s Vilhelmovou. Oproti těmto povedeným epizodám, které zapadají do vyhlášeného konceptu, člověk nechápe realizaci průměrných dílů bez pointy - díl s Balzerovou a Žilkovou, nic moc díl o eutanazii s Bartoškou a suchá epizoda o vraždícím Langmajerovi (jaký je smysl nebo pointa této jinak dobře zahrané a celkem svižné epizody, jsem vážně nepochopil :) ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

V rámci současné seriálové produkce nesporně výjimečný cyklus, odhalující stále ještě nevyužitý scénáristický potenciál jednotlivých tvůrců. Kaleidoskop osobních monodramat, přinášejících očekávatelnou diskusi ve vnímání současné české společnosti, je především vynikající studnicí lidských charakterů. Jen minimálně lze v českých seriálech vnímat blízkou sounáležitost rozehrané situace a nebanální uchopení postav, s nimiž je divák chtě nechtě konfrontován. Svého vrcholu tu dosahují bezezbytku také mnohé herecké výkony, ať už v ženských (Brodská, Balzerová, Žilková, Studénková, Kostková, Vilhelmová, Geislerová, Vášáryová, Cibulková, Chýlková, Issová a další) či mužských (Vaculík, Bartoška, Dlouhý, Langmajer, Hádek, Daniel, Budař, Etzler, Kratina, Navrátil a další) partech. Soukromé pasti jsou mimo své výrazné kvality jakýmsi vykoupením z hříchů nekonečných seriálových šuntů, pro něž je TV Nova společným jmenovatelem. Zdá se, že i mezi hnojem existuje malá šance na úspěch. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tohle se vážně celkem povedlo a musím zopakovat, to co už bylo zmíněno- že se konečně podařilo natočit český seriál, který si právem zaslouží vyšší hodnocení než *. Taky musím říct, že hodně záleží na tom, jaký díl člověk zrovna vidí, protože některé jsou dobré, a jiné spíš slabší, ale celkově mě tahle série mile překvapila. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

1. díl - dost omletou zápletku oživuje výkon Táni Vilhelmové a hlavně výborná Šafránková. Jejich dialog v parku zastínil celý zbytek děje, který byl poněkud mdlý.*** 2. díl - lepší námět, lepší atmosféra a takřka filmové zpracování. Sandra Nováková už předvedla své herecké kvality v Pusinkách a zde je jen potvrzuje. Jen ten konec se trochu vymikal realitě.****4. díl - opět silný příběh na téma nevěra s následky, kterému neskutečně prospěly skvělé herecké výkony, jimž vévodí civilní Voříšková a Bydžovská, která každou roli neskutečně prožívá. Zatím pro mě nejlepší díl.****6. díl - spíše banální historka, která ničím nezaujme a ani není vtipná, spíše televizní průměr s docela sympatickou Geislerovou.***7. díl - Velmi silný námět probíhá víceméně standartně, občas je cítit sžíravé napětí, ale pak přichází spíše zklamání a když se k tomu přidají směšné scény s rohlíky, nebýt katarzního závěru výsledek by za moc nestál.*** ()

Galerie (250)

Zajímavosti (11)

  • Jako hotel, v němž se odehrála zásadní část dění, byl použit zámek Blažkov, jenž se nachází v obci Myštěves. V jednom záběru, kdy Katka (Tereza Ramba) nešťastně pozoruje rvačku mezi Viktorem (Jan Budař) a jeho otcem (Tomáš Hanák), je za Katkou nad oknem vidět erb rodu Ritter von Mallmann, včetně latinského nápisu: „Procellae non terrent,“ v českém překladu: „Bouře neodradí.“ (Nick321)
  • Herce Miroslava Etzlera (Ondřej) si někteří diváci až příliš spojili s jeho rolí v této epizodě a zažil kvůli tomu nejednu nepříjemnou chvíli. Když jel po odvysílání epizody metrem, přistoupil k němu muž a se slovy: „Ty víš, za co to je,“ mu plivl do tváře, zavzpomínal v pořadu Exkluziv (od r. 2013). (Lauralex)

Související novinky

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama