Reklama

Reklama

Soukromé pasti

(seriál)
Česko, (2008–2011)

Hrají:

Zdena Studenková, Jan Budař, Martha Issová, Josef Polášek, Marek Daniel, Miroslav Etzler, Klára Issová, Roman Zach, Vilma Cibulková, Aňa Geislerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ty nejhorší pasti si na sebe stražíme sami. Někdy s pomocí našich blízkých. A těm zase pomáháme my. Soukromé věci jsou složité a nikde se to neučí. Navíc býváme zmatení. Nemluvě o tom, že doba je rychlejší než my a všechno se mění – než si s něčím poradíme, je to jinak. (TV Nova)

Recenze (280)

Adam Bernau

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen Něžného vetřelce (vtipný název: diverzní organismus v břiše) a stačilo. Dvě a půl hvězdičky. Příručková modeláž dilematické situace, na přebalu uvedená slovy "mateřství je krásné, ale svoboda taky". Jakže? Volí snad hrdinka, jak strávit dovolenou? Nehledě k tomu, že jsem neobjevil, v čem má být ta svoboda. Ve "vysněné práci" spočívající v obětování všeho v zájmu prodeje nějakého lhostejného zboží? Samotná modeláž není špatná: solidně napsaná hlavní postava, T. Vilhelmovou skvěle a charakterně zahraná. Také je dobré si uvědomit, že nesledujeme jakoukoli ženu v této situaci, ale právě jen ženu, pro niž je to dilema. Překvapivě působivý závěr - opět díky Vilhelmové. ()

JayZak

všechny recenze uživatele

1. Něžný vetřelec; Tady převládá hlavně bezchybný výkon Tatiany Vilhelmové, byla radost se na ni dívat. Bylo to dobře napsané, s uvěřitelným příběhem, prostředím(zajímavé mikroklima kanceláře) i charaktery. Jestli SP v dalším díle udrží laťku, tak se mám na co těšit... 4* ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele

Z českých seriálů poslední doby ten, na který jsem měla chuť se podívat jako na celek. Každá epizoda měla něco do sebe. Po dlouhé době jsem měla pocit, že se dívám na seriál, který se nestylizuje a docela trefně pojmenovává životní úskalí současného českého (a nejen) života. A přestože seriál vzešel z pera různých tvůrců, ve výsledku působí velmi soudržně. Hercům byly poskytnuty nové herecké polohy. A dvojí účinkování Jana Budaře ve dvou úplně rozdílných rolích vřele doporučuji zhlédnout. Za zajímavost považuji i to, že Soukromé pasti uvedla NOVA, od níž jsem podobnou dramaturgickou koncepci vůbec neočekávala. Tato řada vyčnívá nad dlouhodobým průměrem o hodně řádů pojišťoven štěstí, letišť, VKV, ordinací v růžové zahradě apod. seriálového braku. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V době svého vzniku byly Soukromé pasti oslavované, mnou ovšem zatracované. Dal jsem si po letech poctivé opakování a mé hodnocení není tolik příkré, ovšem i tak je mi líto, většina částí jsou víceméně klišovité příběhy, jakých je dvanáct do tuctu a v nichž si nova hraje na umění a jak se teď říká "quality TV." Více v mých komentářích u  jednotlivých dílů. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Tento seriál se těžko hodnotí. Je to hlavně tím, že každý díl byl úplně o něčem jiném a každý byl také úplně jiný, co do kvality. Velmi dobře zpracované: Něžný vetřelec (Tatiana Vilhelmová, Lukáš Vaculík, Libuše Šafránková), Fajn brigáda (Sandra Nováková, Jiří Langmajer), Láska v moll (Jiří Bartoška, Vilma Cibulková, Emília Vašáryová), Tatínkova holčička (Vanda Hybnerová, Miroslav Etzler). O něco málo horší díly: Jiná láska (Zuzana Norisová, Zuzana Stivínová, Saša Rašilov), Riskantní interview (Eliška Balzerová, Veronika Žilková) a Exmanželkou snadno a rychle (Teraza Brodská, Michal Dlouhý). Díly, které mi nic nepřinesly: Malý terorista (Roman Zach, Aňa Geislerová), Smím prosit o lásku? (Zdena Studenková, Josef Polášek). Naprosto nudné díly, o ničem: DNA jako důkaz (Tereza Voříšková, Jan Budař, Tomáš Hanák), Ukradená spermie (Klára Issová, Marek Daniel, Anna Polívková). Neviděla jsem: Tři do páru (Martha Issová, Jan Budař, Táňa Pauhofová). Už ta jména hereckých hvězd poukazují na slušnou podívanou, bohužel to vždy tak nebylo. Takže celkem mi to vyšlo na 3*. ()

Galerie (250)

Zajímavosti (11)

  • Jako hotel, v němž se odehrála zásadní část dění, byl použit zámek Blažkov, jenž se nachází v obci Myštěves. V jednom záběru, kdy Katka (Tereza Ramba) nešťastně pozoruje rvačku mezi Viktorem (Jan Budař) a jeho otcem (Tomáš Hanák), je za Katkou nad oknem vidět erb rodu Ritter von Mallmann, včetně latinského nápisu: „Procellae non terrent,“ v českém překladu: „Bouře neodradí.“ (Nick321)
  • V epizodě "Tatínkova holčička" ve scéně, kdy mlátí Ondřej (Miroslav Etzler) Veroniku (Berenika Kohoutová) opaskem přes zadek, mládil Etzler místo herečky, aby jí neublížil, Etzler opaskem o své stehno. Po nátačení ho měl plné modřin a celé od krve. (MTHRFCKR)
  • V epizodě "Manželství, nebo život", která se odehrává v zimě, slavili svátek Ivanové, ve skutečnosti však Ivan jmeniny slaví v červenci. (Lindush)

Související novinky

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama