Reklama

Reklama

Soukromé pasti

(seriál)
Česko, (2008–2011)

Hrají:

Zdena Studenková, Jan Budař, Martha Issová, Josef Polášek, Marek Daniel, Miroslav Etzler, Klára Issová, Roman Zach, Vilma Cibulková, Aňa Geislerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ty nejhorší pasti si na sebe stražíme sami. Někdy s pomocí našich blízkých. A těm zase pomáháme my. Soukromé věci jsou složité a nikde se to neučí. Navíc býváme zmatení. Nemluvě o tom, že doba je rychlejší než my a všechno se mění – než si s něčím poradíme, je to jinak. (TV Nova)

Recenze (280)

danliofer 

všechny recenze uživatele

Z českých seriálů poslední doby ten, na který jsem měla chuť se podívat jako na celek. Každá epizoda měla něco do sebe. Po dlouhé době jsem měla pocit, že se dívám na seriál, který se nestylizuje a docela trefně pojmenovává životní úskalí současného českého (a nejen) života. A přestože seriál vzešel z pera různých tvůrců, ve výsledku působí velmi soudržně. Hercům byly poskytnuty nové herecké polohy. A dvojí účinkování Jana Budaře ve dvou úplně rozdílných rolích vřele doporučuji zhlédnout. Za zajímavost považuji i to, že Soukromé pasti uvedla NOVA, od níž jsem podobnou dramaturgickou koncepci vůbec neočekávala. Tato řada vyčnívá nad dlouhodobým průměrem o hodně řádů pojišťoven štěstí, letišť, VKV, ordinací v růžové zahradě apod. seriálového braku. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Prozatím průměr. Nápad není vůbec špatný, zpracování zajímavé... Je fajn, že se projektu zúčastnilo tolik slavných tváří, ale přece jen to má trošku rušívý efekt. Celou dobu sedíte a říkáte si: Hele, tahle je z Ordinace, tenhle taky... tahle zas hrála v tomhle seriálu... no, uvidíme, co se z toho nakonec vyklube. :) ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale průměrnost projektu vynikne při srovnání s téměř libovolným filmem či seriálem skandinávské kinematografie. Budu opakovat po sto padesáté stejnou výtku a znovu se opřu do papírem šustících dialogů. Téma k tomu svádělo, scénáristé vábničce podlehli a napsali repliky, které trhají uši. Postavy s oblibou recitují filosofická moudra, pronášejí hlubokomyslné úvahy a zpytují svědomí na mnoho způsobů. Pak svou zázračně nabytou duchaplnost opustí a s okolím komunikují veskrze banálními dialogy. Tahle schizofrenie podráží nohy pocitu přirozenosti, o který mělo jít tvůrcům především. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

TV Nova vstoupila do vod, které dosud patřily jen ČT, a začala produkovat televizní tvorbu nezábavního charakteru a nepapundeklového prostředí. Dala svému Plaváčkovi do vínku herce když ne dobré, tak za dobré považované, a stylem "střídavě oblačno" zkompilovala sérii tu více, tu méně dramatických příběhů, z nichž některé nejen že by neměly, ale troufám si říct, že skutečně nebudou, zapomenuty. Žádný díl nebyl vyloženě špatný - pouze prostituční etuda Sandry Novákové byla jak z laciného románu a až na některé rekvizity byla těžce nepůvodní...a hlavní roli hrála Sandra Nováková, která pro mě patří do zmíněné skupiny "ne dobrých" hereček. Ale vyvažme tento největší krok vedle hned prvním dílem o mladé ženě, volící mezi rodinou (tak nějak dvoučlennou) a kariérou, vynikajícími výkony Zuzan Stivínové a !!!NORISOVÉ!!! v díle o problému s orientací, a - jak jinak - Tatínkovou Holčičkou, která byla notně studenou sprchou hlavně díky odporně přesvědčivému Miroslavu Etzlerovi, a pro Soukromé Pasti jako celý cyklus prostě nemůžeme jít pod 70%. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

V rámci současné seriálové produkce nesporně výjimečný cyklus, odhalující stále ještě nevyužitý scénáristický potenciál jednotlivých tvůrců. Kaleidoskop osobních monodramat, přinášejících očekávatelnou diskusi ve vnímání současné české společnosti, je především vynikající studnicí lidských charakterů. Jen minimálně lze v českých seriálech vnímat blízkou sounáležitost rozehrané situace a nebanální uchopení postav, s nimiž je divák chtě nechtě konfrontován. Svého vrcholu tu dosahují bezezbytku také mnohé herecké výkony, ať už v ženských (Brodská, Balzerová, Žilková, Studénková, Kostková, Vilhelmová, Geislerová, Vášáryová, Cibulková, Chýlková, Issová a další) či mužských (Vaculík, Bartoška, Dlouhý, Langmajer, Hádek, Daniel, Budař, Etzler, Kratina, Navrátil a další) partech. Soukromé pasti jsou mimo své výrazné kvality jakýmsi vykoupením z hříchů nekonečných seriálových šuntů, pro něž je TV Nova společným jmenovatelem. Zdá se, že i mezi hnojem existuje malá šance na úspěch. ()

Galerie (250)

Zajímavosti (11)

  • Epizoda "Tatínkova holčička" vzbudila mimořádný ohlas a v roce 2009 získala prestižní ocenění na 11. Mezinárodním festivalu televizní tvorby v La Rochelle. (MTHRFCKR)
  • V epizodě "Jiná láska" Daniela vyhazuje z okna komplet povlečení postele. V dalším záběru je ale s přítelkyní v posteli s bílým prostěradlem. (Twyer)
  • V epizodě "Jiná láska" si jednu z hlavních rolí zahrála Zuzana Stivínová, která v době natáčení měla krátké vlasy. Svou roli proto odehrála prakticky celý v paruce. (MTHRFCKR)

Související novinky

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama