Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dlouhé věky od dob, kdy Bohové vyhráli svůj mýtický zápas proti Titánům, se zjevuje nové zlo zmítající světem. Šílený touhou po moci, započal král Hyperion (Mickey Rourke) válku proti lidskosti. Hledá bájný luk Epirus, zbraň nepředstavitelné moci, kterou ukoval bůh Áres. Aby luk našel, shromažďuje krvežíznivou armádu vojáků znetvořených jeho vlastní rukou a začíná válečné běsnění a kruté drancování starého Řecka. Jen ten, kdo vlastní tento luk, je schopen vysvobodit Titány lačnící po pomstě, od úsvitu věků uvězněné hluboko v kameni hory Tartaros. V rukou krále Hyperiona znamená luk zkázu lidstva a pokoření moci bohů - ti totiž dle prastarého zákona nesmějí zasahovat do sporů smrtelníků. Jsou tedy bezmocní, ale jen do chvíle, kdy se objevuje jejich jediná naděje, venkovan Theseus (Henry Cavill). (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 090)

POMO 

všechny recenze uživatele

Immortals nemajú príbeh, ktorý by ich niekam posúval, ani postavy, ktoré by im dodali život. A na jedno zahalené ženské telo v nich pripadá tridsať polonahých mužských. Film je ale uspokojivo krvavý, pojatie Bohov a ich sídla nad oblakmi nevyzerá ako z lacného pornofilmu (viz. nový Súboj titánov), a opulentná výprava je na hranici dizajnérskej geniality. Nenudil som sa, nebol vo vytržení, nebolo mi nikoho ľúto ani som nikomu nedržal palce, no i tak som to s chuťou dopozeral do konca. Efektná pózerská prázdnota. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak Zeus už není Dia! Je sladký! ♥ To relativně vysoké hodnocení je jasně zapříčiněno tím, že mu při projekci nejeden z místních gayů zatoužil ostrouhat mrkev o jeho pečlive vysklapovačkovaný abdomen a požvýkat ucho! To já si během filmu myslel, že nám Malík začal točit pod pseudonymem a čumím na Tenkou, červenou válku bohů. Téměř divadelní homopředstavení, plné kýčovitých obrázků, "sofistikovaných" pseudodialogů, děsně žužu antického božstva a velkohubé nudy, které vytahuje ze žumpy snad jen geniálně bezskrupulózní Michal Rúrka. Kdo se těšil na dalších 300 tak jako já, ať raději rychle vychladne, protože tohle je tak maximálě 4 - Bitva u Homopyl! Když teď nad tím ještě přemýšlím, zjišťuji, že zbytečně plýtvám eufemismy. Ty Thermopyly tam klidně mohly zůstat. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vrcholně estetizující záležitost, do níž Tarsem Singh obtiskl své nezaměnitelné, bizarní obrazové cítění. Divadelní stylizace, absence epičnosti a střídmost filmových kulis (přitom tak vizuálně opojných) je autorský záměr, nikoliv znouzectnost a díra v peněženkách pánů producentů. Tohle chci mít na blu-ray. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Čekal se slabší plagiát Třístovky, je to slabší plagiát Třístovky. Není to vyložený průser, pouze filmařská prohra pro jindy neskutečně nápaditého Tarsema Singha, který zde rezignoval z pozice vizionáře na post kopírky. Nic proti tomu, ale Snyder je přeci jen jeden a především v tempu, úzkém záběrování (skutečná velkolepost tomuhle chybí) a nezajímavosti postav je to na Válce Bohů hrozně vidět. Freidu Pinto bych si ale rád vzal domů. A připravil ji o vidiny… ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla pořádná ňamka. Film odsouzený k většinově rozpačitému přijetí. Pro jedny nedostatečně stylizovaná a nedostatečně akční kopie Třístovky, pro druhé příliš stylizované a nevěrné zpracování antických mýtů, pro třetí scenáristický guláš bez jasných motivů a vztahů ... aneb je snadné se proti Immortals nějak kriticky vymezit. Pokud bych měl něco zkritizovat já, tak pak snad jen to, že oproti svému předchozímu filmu Tarsem Singh udělal přecijen krůček vstříc běžnému diváctvu. Ale i přes to natočil velmi originálně pojatý a stylizovaný film, který já osobně do průměru nehodím, ani kdyby mě k tomu někdo nutil. Vizuálně jeden z nejopojnějších filmů loňského roku. Lituju, že jsem zrovna tohle vynechal v kině. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že na Válku bohů se mě moc nechtělo, tyhle filmy mě až příliš připomínají písničku " Jen já, jen já, o mě tu kráčí, jen já,jen já jsem film tvůj, ten který udělá na plátno hačí a k obdivu diváků mu stačí, když se načančá, když se načančá, když se načančá. " Jediný co mě na film vábilo bylo obsazení, přesněji řečeno Mickey Rourke, no a nakonec jsem Mickeymu vábení podlehnul a jal se vyflusnout u pokladen kin další nekřeťanský peníz, doufající že nevbíhám na totální píčovinu. Nutno říct, že jsem byl ve finále příjemně překvapen, především z obrazové složky, žádné přebrevné orgie odtrahávající pozornost od toho hlavního, tedy příběhu, ale nádherně fungující vizualita podporující především divákovi emoce, zejména bitva na slapský přehradě byla fakt delikatesa. Fascinovala mě krutost s kterou strejda Mickey zabíjel své nepřátele, vlastně s kterou zabíjel všechny. Děj mě velmi rachle zatáhnul do hry za což mu taky tleskám na otevřené scéně, nazvučení dokonalý, tenhle film vidět jinde než v kině je opravdu obrovská škoda, stejně jako nepíchat s Freidou Pinto, to je druhá obrovská škoda, protože tahle milka je neuvěřitelně sexy. Na 3D jsem se vysral, dal jsem si film pěkně s titulama a musím říct, že při boží válce jsem se nejednou cítil božsky. Škoda, že ty božské pocity skončily skoro na chlup stejně jako boží válka. Vydržet mé božské naladění alespoň cestu domů, poslal bych bohům tam nahoru o jednu hvězdu víc. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pre ľudí, ktorí sa niekedy zaoberali mytológiou a vedia niečo o výstavbe hrdinskej báje, veľká rozkoš. A vôbec nezáleží na tom, že to s gréckou mytológiou nemá absolútne nič spoločné (ani dejovo, ani povahou bohov, ničím...). Dobre vymyslený a precízne vystavaný príbeh s mocnou gradáciou v závere. Atmosféra super, akčné scény super, Rourke super, štylizácia super, Zeus Evans super, hudba vo filme funguje dokonale. Veľká spokojnosť. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Už žádné souboje reality a snu. Tarsem Singh konečně našel látku, v níž se jeho nezaměnitelný vizuál nestává pouze prázdnou manýrou, ale dokonale slouží zajímavému (byť prostému) příběhu, který se nese v teatrálním duchu velkolepých studiových ‚sandálovek‘ z období nákladných hollywoodských velkoprojekcí z 60. let. Epika se paradoxně zprostředkovává skrze akty neakčního charakteru, což dává vyniknout výborným hercům. Rourkeova záporáka všichni oprávněně vynášejí na Olymp, ale Cavillův charismatický bastard je velkým příslibem nejen pro nového Supermana, ale pro podobný typ rolí všeobecně. Prdelka Freidy Pinto už potom jen tak na okrasu. Další s občasných filmových kousků, kde jsem se nechal vlažnými ohlasy odradit od kina a i přes HD projekci toho budu ještě dlouho litovat. 4 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tarsem Singh je skvělý vypravěč svého fantastického světa. Po dlouhé době tak mám tu čest sledovat režiséra, který do svých filmů dává hodně ze sebe a pokaždé mě minimálně jejich obrazová stránka dokáže bez problémů sejmout. Mrzelo mě ale, že u Války Bohů, které kulisy měla bravurní, mě nebavil samotný příběh. Byl neuvěřitelně nepřehledný a s herci se nedalo nějak sťuknout, aby si na ně člověk zvykl a mohl s nimi směřovat do závěru filmu společně. Byla to škoda, protože vizuální stránka byla naprosto dokonalá. Takovou jsem hodně dlouho neviděl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $83,504,017Tržby Celosvetovo $226,904,017Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,991,843 //počet predaných kusov 1,053,906Tržby za predaj DVD v USA $20,127,001 //počet predaných kusov 1,075,302║ Vizuálne obžerstvo, skoro žiadny dej a úžasné bojové scény, vo veľa veciach je to porovnateľné s filmom 300, ja som si prišiel na svoje, konverzia do 3D skoro zbytočná, tak ako u Súboja Titánov. Henry Cavill moc, moc nádejný Superman. /videl v kine 3D verziu: 85%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je to naštěstí jiné než 300 - a z hlediska mytologického vyprávění mnohem dospělejší a rafinovanější. Co tomu škodí jsou přesně ty momenty, kdy to opouští svéráznou divadelnost Tarsema Singha a snaží se to prodat jako jednoduchý mainstreamový produkt pro fanoušky Snyderova bicepsového cirkusu. Každopádně tenhle amfiteátr (to, co někteří označují jako chudost a nedostatečnou epičnost, já označuju jako sevřenost a úmyslnou "scéničnost") poskytuje celkem solidní porci estetické rozkoše ze svébytného pohledu na antickou mytologii (i když ji používá jako účelovou texturu, dokáže na rozdíl od většiny podobných filmů vytvořit zdání koherentního univerza - paradoxně když si vezmete 300, Souboj Titánů a Tróju, odpovídá Válka bohů antickému předobrazu nejméně). Bavilo mě to, místy dokonce moc. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivější a promyšlenější než 300 (díky Tarseme), ale ve výsledku bohužel ne o dost chytřejší. Ano, bavil jsem se a nedokázal odtrhnout oči od plátna, na kterém se propojovali obrazy bájí a slavných maleb s digitálním prostředím několikrát skoro nerozeznatelného od skutečnosti a kulis. A to pominu perfektní "starý trik" v podobě práce s ostrosti a rozmazaností obrazu. Symbolika a barvy jsou zde tak důležité, jako Theseus pro Día. Vlastní pohled na řecké báje a mýty mě přesto dokázal zaujmout na slabší 4* a i přes některé nelogické detaily (kdo dává vchod do svatyně půl metru za bránu?) nevzít dobrý pocit z kina. PS: detail z 300 s krví sledován, v Immortals ta krev tam je a Theseus naštěstí není absolutní nadčlověk, ale docela často i prohrává. PPS: přechody/střih mezi obrazy několikrát naprosto geniální. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Klíč k tomuhle filmu se jmenuje Caravaggio, z něhož film čerpá co do stylu i co do postav. Jednak se tu očividně pracuje s velmi vysokým kontrastem mezi světlem a tmou, pro něhož se vžil termín šerosvit. Ten dává scénám dynamiku i určitý vznešený patos. Film jde ale místy mnohem dál, poněvadž v některých scénách žene šerosvit do extrému a nechává je docela bez osvětlení, jak je zřejmé třeba na začátku v táboře Hyperiona, kam zavítá zrádce Lysander, nebo při závěrečném rozhovoru Hyperiona a Thésea před bitvou, jimž není vidět vůbec do obličeje. Když si to srovnáme s prvním Kmotrem, kde kameraman Gordon Willis zhruba v deseti procentech času zajistil, že nevidíme Brandonovi do očí, a to tím, že eliminoval boční/doplňkové světlo, které tyto tmavá místa okolo očí vykrývá, tak je zřejmé, že Válka Bohů, kde je obraz místy ponořen do tmy úplně, představuje oproti Kmotrovi ještě radikálnější a drzejší porušení pravidel. Což samozřejmě nelze než kvitovat. Opakem tohoto přístupu nacházíme v televizi, kde je téměř povinnou normou, že každá plocha, byť zcela nevýznamná kdesi v odlehlém rohu, je zasvícená. Na druhou stranu je třeba přiznat, že u Kmotra šlo o záměrnou snahu ponoukat diváky k tomu, aby přemýšleli, co se odehrává Brandonovi zrovna v hlavě, kdežto zde máme co do činění hodně s efektem. Válka Bohů ale nenavazuje na Caravaggia jenom stylem, ale i postavami, jelikož italský mistr byl znám jako člověk, který maloval prosté lidi své doby bez jakéhokoliv přikrašlování, jednou mu třeba jako předobraz k obrazu Smrt Panny Marie posloužila děvka, a v tomhle filmu máme víceméně totéž, poněvadž ty postavy, ať bozi, polobozi či lidé, jsou nedokonalé, chybující a můžeme říct i trochu zabedněné. Třeba takový Théseus (-spoiler-) neodvrátí smrt matky, luk mu seberou přímo před nosem, nezabrání ani vypuštění titánů, a nebýt bohů, tak ho zavalí šutry. Vrcholem je pak jeho hrdinský proslov před bojem, který je spíše k smíchu a má daleko od podobných projevů z Troji nebo Třístovky, ovšem všechno to je záměr, jelikož hlavní myšlenka filmu spočívá zjevně v tom, že skutečnost za velkými legendami často velmi zaostává. Aby to Tarsem Singh patřičně ukázal a zdůraznil, naložil s antickou mytologii stejně jako Caravaggio s Biblí – po svým a dosti svévolně, ale ve výsledku o to lépe. Natočil boží film o polo/bozích, kteří nebyli tak docela božští. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

DUŠE VŠECH LIDÍ JSOU NESMRTELNÉ. ALE DUŠE VŠECH DOBRÝCH LIDÍ JSOU NESMRTELNÉ A BOŽSKÉ..... /// Solidní triky a super zvuk (se zeptej sousedů...), působivej vizuál – včetně lehce drsňáckých ,,gore“ záběrů, vykonstruovaná akce a duchaplná prázdnota. Fanoušci ,,palicí do rozkroku“ budou obdivovat spravedlivýho krále M. Rourka a budou se bavit nad silnejma, bájnejma a moudrejma řečma mezi akčníma obrázkama z třístovky mixnutých Spartakem (tím z písku). Jinak je to samozřejmě pičovina, která má ke smysluplnosti stejně daleko, jako ...Iveta Bartošová k normálnosti. Ale... koho to sere, že? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se poradit Řekům, jak vyčistit ten jejich Olymp. 2.) Vzrušuje mě krev, báje (a pověsti) a ukájím se nad bohyní. 3.) V Barbarovi (Conanovi) bylo málo krve, ve Spartakovi zase málo bohů. 4.) Thx za titule ,,xtomas252“ a ,,johnny.ka“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Až po vyše jednom mesiaci som sa dostal k filmu kde audio-vizualizácia naplnila moje očakávanie. K tomu epické zabíjanie 1vs1 v podaní Thesea (Henry Cavill) a masívne boje medzi titánmi a bohmi sú scény na výbornú, čiže nemám ani najmenší dôvod filmu Immortals niečo vytknúť. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No Wau.. Všichni na film Nadávali, JÁ ho budu Chválit! Neskutečná Bomba! Filmy s Mytologickou tématikou Hlavně Řeckou si vychutnávám většinou Všechny.. a tohle dílo jde na VRCHOL!.. Jakmile se na scéně objevili Bohové Proti Titánům. Já nedýchal.. MASAKR.. Zpomalené záběry zkombinovat s nespočetným počtem utržených HLav.. KRÁSA! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vizuálna stránka je občas takmer o(c)hromujúca, miestami však takmer akoby až televízna. Mickey Rourke je fajn (a asi je dobre, že dal prednosť Vojne bohov, kvôli ktorej odmietol rolu Conanovho otca v Nispelovej mdlej verzii), Stephen Dorff tiež. Henry Cavill nie. Príbeh... čo ja viem, moc ma nezaujal. Akčné scény snaživé, ale aj dosť stereotypné. Proste také... nuž... všelijaké. Ale v zásade bavilo. Každopádne, Tarsem Sing svoj životný film asi už má za sebou (Cela). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Trailer jsem si teda uzil daleko vic. Bohuzel se to neda srovnavat ani s 300. Vizualne to sice vypada pekne, to se musi Singhovi nechat a spomalovacky jsou presne tam, kde bejt maj, ale ze by byl ten vizual nejak oslnujici, to se rict neda. To samy vicemene plati i pro hudbu. O deji se neni asi ani treba vyjadrovat, hodne jednoduchej, misty se to rozpada na jednotlivy sceny, obcas to divne skoci v deji, ale tohle vsechno bych tomu odpustil, kdyby to byla nejaka ultra rubacka, ale to ne. Vzdy to je kecy, kecy, kecy, uz uz to vypada, ze je puda pripravena pro mega akci, pak se to ale sfoukne nejakym drobnym soubojem a pokracujem v kecech dal. Bohuzel v dost nudnejch kecech, ktery dej nijak zvlast neposouvaj kupredu. Nezachrani to ani zaverecna rubacka, ktera buhvijak epic neni. Co se tyce hercu, je fajn, ze nikdo nijak extremne nevycniva a vsichni hrajou obstojne, ale hlavni borec zrovna moc charismatu nepobral. Celkove si tak z filmu budu asi pamatovat jen zaverecnou bitku Bohove vs. Titani, to je nadhernej krvavej masakr. Takze ani tentokrat me Tarsem o nejaky svy vyjimecnosti nepresvedcil, ne ze bych se nudil, ale cekal jsem daleko vic a 3D je v tomhle pripade vcelku zbytecny, nektery sceny vypadaj, ze v 3D ani nejsou, obcas to je mazly a i kdyz to vetsinu casu vypada prirozene, nepusobi to jako neco, bez ceho byste se u filmu neobesli. Slabsi 4*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ne shit, ale příliš stojaté a bez spádu, příliš >chudší verze tří stovky<. V hlavě zůstane: kopí skrz krky, kenovská jednotka z Olympu, nádherný nahý zadeček, Theseova motivační řeč, odzbrojující Mickey Rourke (ano Ruute, i to jeho napumpený panděro). Toť vše. ()

Související novinky

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Superman postaví Velkou čínskou zeď

Superman postaví Velkou čínskou zeď

11.02.2012

Uvidíme, co na to Čínská lidová republika :). Tak nebo tak, Edward Zwick pokračuje v přípravách svého nového historického eposu The Great Wall pro studio Warner Bros. a novou produkční společnost… (více)

Proyasův ráj ztracený?

Proyasův ráj ztracený?

14.12.2011

Studiu Warner Bros. se v posledních týdnech moc nedařilo. Zaručené „hity“ jako Happy Feet 2 a Šťastný Nový rok tvrdě narazily na nezájem publika i nepřízeň kritiků. A přestože Sherlock Holmes: Hra… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama