Reklama

Reklama

V noci láska, ve dne válka... Příběh svižné komedie začíná v Londýně, když se zámožný a konzervativní Carter Harrison (Rock Hudson) seznámí s temperamentní Italkou Toni (Gina Lollobrigida). Manažer ropné společnosti a bohémská politická aktivistka propadnou milostnému vzplanutí, které vzápětí korunují svatbou. V rekordně krátkém čase zjistí, že nemají prakticky nic společného, a jejich soužití se rozpadne. Znovu se setkávají až po mnoha letech odděleného života, v předvečer rozvodu. Tehdy zjistí, že milostná jiskra mezi nimi zdaleka nevyhasla… (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Flego 

všechny recenze uživatele

Tuctová komédia, ktorá by zapadla prachom, keby v nej nehrali atraktívne hviezdy danej doby. Vhodné pre upršané nedeľné popoludnie. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

O pár let dříve se ti dva - Rock Hudson a Gina Lollobrigida potkali ve vynikajících Italských prázdninách. Jak už bylo zmíněno, tohle je sladkobolný, romantický a komediální předchůdce Války Roseových. Ti dva se prostě vzali aniž by se poznali. Nemají nic společného a navíc stojí i názorově na opačných pólech. Jenže on ji potřebuje a tak začne lhát. Do té doby je film více dobový a zčásti romantický, ale od té chvíle jsem se opravdu chechtal. Jenže člověk na to musí vydržet skoro hodinu. Pak se nastartují bláznivé záměny, nedorozumění a řada dialogových vtípků. A že to všechno dobře skončí je skoro jasné. Ale i tak jsem se bavil. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia o vzťahu manželov, ktorých vzťah je na pokraji rozpadu pre ich rozdielne povahy. Ona je umelkyňa, aktivistka a on je kariérny pragmatik. Získa však pozíciu, v ktorej je vyžadovaná usporiadaná rodina. To vyvoláva rad komických situácií, zblíženiam a rozchodom. Medzi najvtipnejšie patrí keď Carter hľadá Toni v pohrebníctve a následne ju tam prinesie zranenú na ošetrenie, hádka v taxíkoch s odkazmi cez taxikárov. Produkcia je dobrá a Gine Lollobrigide rola s jej kukučom a talianskym temperamentom sedí, Rock Hudson síce nijako nevyniká ale svoju rolu tiež zvláda dobre. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh naivní americké komedie šedesátých let, které tak nemám rád. Vztah Rocka Hudsona a Giny Lollobrigidy nedává smysl. Jediné pozitivum z filmu vidím to, že tvůrci Války Roseových se zde evidentně inspirovali. Nevtipné, sladkobolné až běda, prostě poplatné době. U Giny jsem navíc nevěděl, jestli v sobě něco má nebo nemá. Nakonec jsem zhodnotil, že spíš má, když jsem na ní pořád tak čuměl, ale nedokázal jsem určit, co přesně to je. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama