Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři epizody komorního příběhu na pokračování, propojené většinou svých postav, jsou vázány k jednomu místu (Telč a jeho historické náměstí) a jedné časové rovině. Jejich tvůrci sledují individuální lidské osudy na pozadí magických jevů a událostí dnů, kdy se střídala staletí. Epizoda první - Vražda šeptaným slovem Velikonoce 1999. Redaktor místních novin je na Velký pátek šéfem pověřen udělat rozhovor s rekordmanem v hodu oštěpem a poněkud naivním moravským básníkem. Epizoda druhá - Zatmění nadějí V den zatmění slunce, 11. srpna, v průběhu jedné hodiny očekává mladý muž a otec stanovení konečné diagnózy své nemoci. Epizoda třetí - Panny pošetilé Tři zcela odlišné zamilované dvojice svede osud neobyčejným způsobem dohromady v průběhu silvestrovského dne a magické noci.
Realizačně rozpačitý povídkový snímek zachycuje atmosféru blížícího se konce tisíciletí, a to v souvislosti jak s náboženskými svátky (Velký pátek), tak astronomickými úkazy (zatmění Slunce). Komorně pojatými příběhy prochází většina postav, spojuje je i místo děje, i když každá epizoda si uchovává samostatnost: v první povídce se novinář z okresních novin setkává se sportovcem, s nímž má připravit rozhovor, v prostřední sledujeme mladého muže, netrpělivě očekávajícího ortel o své chorobě, v závěrečném příběhu, který se odehrává během silvestrovské noci, se protnou osudy několika dvojic. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Hodnotit povídkové filmy je poněkud obtížné, protože kvalita může být rozdílná. Když si vzpomenu na Začátek světa, napadají mě přívlastky jako mdlé a nevýrazné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdička snad jen za krásu samotné Telče. V níž se díky neschopnému režisérovi potácejí neschopné a podivné postavy, o nichž vlastně nic moc zajímavého nezjistíme, nezajímají mne jako diváka, a vlastně ani nějaké napětí se nekoná, něco, čím by film měl být zajímavý, vše je tak nějak odfláknuté a nijaké. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Takový čistý mindfuck s upřímnými hereckými výkony, vykonstruovanou snahou zaznamenat přelom tisíciletí a velmi naivním vztahovým propletencem. Souhrnně jde o film z kolekce Krysařů, kdy účel neposvětil prostředky, nicméně v sérii Plyšových lvů působí jako pěst na oko. ()

zputnik odpad!

všechny recenze uživatele

Vždy se snažím v jakémkoliv filmu najít alespoň něco zajímavého, netradičního či nového. U tohoto filmu mi to však skutečně nešlo. Pro mě osobně obsahoval tolik „filmařských hříchů“ (od špatně odvedené práce všech tří tvůrců, amatérských hereckých výkonů, nevydařených scénářů atd.), že zde již není místo na jakoukoliv shovívavost. Ač nerad, není pro mě jiné cesty - odpad! Shrnuto a podtrženo: jde o snímek, který pro mě definuje nejnižší stupeň hodnocení filmů. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčeno v Telči. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama