Piráti z Pacifiku - Zrada, vášeň, magie a pomsta!
Puen yai jom salad
Queens of Langkasuka
Dobrodružný / Fantasy / Historický
Thajsko, 2008, 57 min
Nonzee NimibutrObsah
V hlubokém modrém oceánu leží lži, zrada a magie... Jedná se o největší filmový příběh asijské kinematografie, jaký dosud spatřil světlo světa. Jde o epický příběh založený na pravdivých událostech vášně, lstí, magie a konspirace. V roce 1600 královna Hijaou pocítila žár mezinárodního konfliktu, když se vzbouřený princ spojil s pirátskou bandou, aby vyvolal povstání. Podařilo se jim dokonce ukořistit vysoký počet velkorážních děl z holandské lodi. Tajný plán však fatálně selže, když se loď potopí do hlubokého příkopu spolu s cenným nákladem i celou posádkou.Osudová nehoda se stane ve stejný den, kdy se narodí člověk se schopností komunikovat s mořskými zvířaty. V následujících letech mají být jeho schopnosti použity k poražení krutých pirátů. Velryby, sirény, delfíni a mořští hadi budou zavoláni na pomoc v obrovské bitvě, kterou si lidé budou pamatovat na věky. (oficiální text distributora) -
Příběh odehrávající se před čtyřmi sty lety vypráví o královně Langsuky, princezně Hijau, která chrání své bohaté království proti hordám nájezdníků, pirátů a jiných nepřátel. Pro tyto účely se rozhodnou získat obří děla, kterými by se mohli bránit zpoza hradeb, ovšem situace se zkomplikuje, když tato děla padnou do rukou pirátů. (cubajz)
Kordus
Zcela bez prdele slusne ctyri hvezdicky. S Evou jsme čekali zábavnou sračku na večer a ona to taková sračka ani neni. Jasně, na obalu jsou psány věci jako "podle skutečné události" a "největší filmový příběh asijské kinematografie", ale známe MIDO. Samotný film je překvapivě dobře udělaný, občas z něj čiší ateliér a občas hýří dráty, ale z které Asie ne :-)(24.3.2010)
MartinezZ
Vezměte si rendlík, nasypte do něj Piráty z Karibiku a přidejte ostudně zkrácenou evropskou verzi Chi Bi (Red Cliff), zamíchejte a podávejte jako Queens of Langkasuka. Jako parodie na dvě výše zmíněné ságy hezké, ale oni to mysleli vážně :D ~~~ 2* za snahu, bohužel jsem měl to "potěšení" vidět to s českým bezpohlavním dabingem, takže nakonec jen *.(23.4.2011)
Terva
50%(14.1.2012)
Prochy38
Piráti z Karibiku to opravdu nejsou, ale jinak jde o oprvadu kvalitní snímek. Ve chvíli, kdy si uvědomíme, že jde o thajský film, úžas nemizí. Akční, romantická podíváná se skvělou hudbou a sympatickými herci. Mně to tedy moc vyhovovalo. 85%(10.4.2010)
DaeGurth
Pokud přežijete střih, za kterej občas patří uříznout ruce v ramenou, toporný překlad, kde občas bádáte, jak to bylo myšleno a sem tam slabší triky, tak dostanete výborný příběh, který má hlavu a patu. Hlavně by se MIDO mohlo naučit, že používat na všechno americké poznámky o největších hitech v čechách moc nefunguje. Je to výborný Thajský film, i když to nejlepší asie není - to ani zdaleka ne.(20.12.2010)
Olík
Thajská produkce se nás "hloupé" Evropany snaží nalákat na blíštivé pozlátko. Banda pirátů, nějaká ta princezna, trocha bojového umění, nádech orientu, kostýmy jak z maškarního - ale jak by řekli naše babičky: navrch huj, vespod fuj!!!(21.12.2010)
DJ Kritik
Je to typická thajská fantasy, takže od toho netreba ani nič iné čakať. Tento prvý diel je tak nejak svižnejší a má vačší záber i čo do dejovej línie. Viac sa tu toho udeje. Vtiahnutie do deja: **** Akcia: ***(27.3.2011)
chosan
Entovina na entou už nikdy ne filmy z Mida. Absolutně ve všem nepovedený film. Dávám 25% a to ještě jsem hodnej.(13.4.2010)
blekekeke
Dumdulum bundulum, a jseš zapikanej :o) Chvíli mi trvalo, než jsem si urovnal kdo je kdo a kdo ke komu patří (to vypadalo, jak když tam hrají celé rodiny, jak si byli podobní :o) Jinak je to jak na maškarní tancovačce ....(23.8.2011)
pr.del
odpad!Kravina na entou...................ani sem to nedokoukal.Tenhle shit už nesmí do DVD.Hawk(24.1.2010)
Peetee84
(1. část) Film jako takový hýří výbuchy jako u Pirátů z karibiku a akčními zcénami pro fanoušky bojového umění. Ale zase takové "Bé"čko to teda není. V celku jde o mnohem víc. Např.: u hlavního hrdiny jde o zajímavý životní vývoj. No a víc neprozradím ;)(14.9.2010)
| Na levném DVD od: | 11.12.2009 North video |
|---|---|