Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v malé jihomoravské vesnici Mouřínov, v níž končí silnice. Obyvatelé touží stát se obcí „průjezdní“, a protože je mezi nimi přeborník ve vábení jelenů, vynaloží velké úsilí, aby se v obci konalo mistrovství Evropy v této ojedinělé, avšak zajímavé disciplíně. Obec žije přípravami, ale nejen jimi. Souběžně s nimi se rozvíjejí zřejmé i nevyslovené vztahy obyvatel, a jak přípravy ovlivňují jejich život, tak jejich vztahy ovlivňují průběh příprav. A jednoho dne konečně mistrovství vypukne... Jak dopadne, a zda budou mít obyvatelé skutečně obec „průjezdní“, na to si už počkejte do uvedení filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tož kurva hoši (guten tag), to jsem teda nečekal. Snímek, který je ve svých kárajících připodobněních přímočarý a často též otřelý a povrchní, oplývá humorem založeným z velké části na trapnosti a bizarnosti postav (co s tím měl společného Troška?) a světe div se - ono to nějak funguje. Člověk se výborně baví i uznale kývá hlavou, když se Sedláček trefuje do černého (což se bohužel děje méně často, než by bylo záhodno). Všechna trapnost, upachtěnost a malost zůstává na plátně, kde je vystavena na výsměch, a nepřelévá se do obecenstva ani se nestává charakteristikou samotných tvůrců. O to víc mrzí značná neukotvenost (film se rozlévá v různých polohách a žánrech, ale ani jedné se nedrží) a několik těch stupidních scén, které opravdu zapadjící spíš do Kameňáku (Czáková). Přesto velmi příjemné překvapení...70% (LFŠ 2009) ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Robert Sedláček se zúčastnil soutěže prvoplánovosti a uspěl. Využil k tomu veškerých příležitostí a to beze zbytku, neunikla mu jediná scéna, kde by nepoužil tu nejvíce se nabízející repliku. Gratulujeme. -------- o několik týdnů později -------- Doplňuji tento komentář, aniž bych jej smazala, protože jsem byla upozorněna na to, že jsem "nepochopila Sedláčkův koncept". Abych tvůrci nekřivdila, pustila jsem si tedy víc jeho filmů, snad proto, abych prozřela. Z tohoto prozření pak vzniklo doplnění předešlého komentáře, hodnocení bohužel zůstává. Pokud je konceptem, to co si myslím, že jím je, připadá mi velmi nuceně a mechanicky naplňován. Jakoby Sedláčkovi chyběla lehkost, zřejmě proto mne ani nenapadlo, že by mohlo jít o uskutečnění propracované myšlenky. Teoreticky propracovaná myšlenka to patrně je, to ano, ale bohužel už ne její realizace. I trapnost, topornost, prvoplánosvost a banalita se přeci dá zasměšnit lehce. Pokud ve filmu nejde vyloženě o onu vynucenost ... Chybí mi tu jakási intuitivnost ... Nebo se jednoduše mýlím a Sedláček prostě jen není a zřejmě ani nikdy nebude můj šálek kávy ... ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ne taková ta "hezká česká komedie ze života", ze kterých už mi naskakují pupínky. Naopak je to film, který je spíše o postavách a okořeněn nějakou tou satirou. A docela to vychází. Seznámení s postavami tam sice docela chybí a první hodinka je docela pomalejší, ale pak už ten film jenom sviští a ke konci jsem se docela často smál. Herci jsou výborní, Robert Sedláček za kamerou stále nadějní a pár vtipných situací a hlášek k zapamatování by se tu taky našlo. 70% ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle filmu jsem se velmi dlouho vyhýbal, abych si ho pak na odpočinek střelil mezi dvě náročný klubovky. A byl jsem velmi příjemně překvapen. Vlastně si nevzpomínám, kdy mě něco takhle překvapilo. Jedná se o komplexní obraz společnosti na velmi kvalitní úrovni. Muži v říji komentují společnost, ale ne vtíravě, vulgárně a prvoplánově (jako to udělal třeba Vorlův v Miliardář). Naopak zde můžeme vidět snahu o velmi inteligentní vhled. Postavy nejsou jenom hloupé karikatury. Sedláček vsadil na inteligenci diváka - není třeba všechno zjednodušovat, třeba divák pochopí. Díky tomu se ve filmu objevuje místy naprosto úžasný humor, který je sofistikovaný, jemný, rafinovaný a vedle toho se zde objevují emočně silné situace, které jsou neuvěřitelně lidské a vlastně i o něčem vypovídající. Sedláčkovi se podařilo obě dvě roviny syntetizovat a klišovitě řečeno "nastavit nám zrcadlo". Přemýšlel jsem, že dám pět, ale k dokonalosti něco chybí, některé momenty mi ve filmu úplně nesedly (možná, že kdybych film shlédnul znova, tak vše zapadne). Přesto si dovoluji ještě vyjádřit znechucení nad zdejším hodnocení, které je pro mě nepochopitelné. Myslím si, že se jedná o sofistikovaný film, ale zároveň i o film, který nemá jak koho urážet. Sleduji hodnocení a lidé, jejichž názoru si vážím, hodnotí kladně. Nezbývá mi než předpokládat, že nízká hodnocení jsou pouze symptomem české hlouposti a neschopnost ve filmu vidět dál než k srozumitelnosti příběhu.. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Jo tak proto jsme se nemohli dostat do Milotic na zamek... Nataceli tam toto! Film stojici na vedlejsich postavach plny absurdit a humoru, co misty neni k smichu - presne pro mne. Barese se pro "roli" premiera narodil a dovedl bych si ho tam bez problemu predstavit, stejne tak ostani az na Plesla. Zda se, ze "zlata sedesata" maji pokracovani - a vubec ne spatne... Sice bez kalkulu uspet v zahranici, ale o to je mi vic sympaticky ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Při incidentu na železniční trati, možná kvůli vhodnějšímu pozadí pro kameru, je sice točeno na správném (autentickém) železničním přejezdu, ale auto, které na přejezdu uvízlo, travesty skupina Satyr i ministerská delegace přijíždí již ze směru od Mouřínova. (HonzaR.)
  • Natáčelo se mimo jiné na nádvoří zámku Milotice. (X_mole)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama