Reklama

Reklama

Hory zalité krví

  • USA The Hills Run Red (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten příběh jste určitě slyšeli. Vypráví o nejkrvavější, nejkrutější vyvražďovačce, která vznikla v 80. letech, ale záhadně zmizela. A jsme v současnosti: trojice hororových fandů hledá tajné místo, kde se film točil a doufá, že tu najde jeho kopii. To, co objeví, je fakt, že tajemný krvák je víc než jen film. Je skutečný. A oni jsou jeho nejnovějšími hvězdami. Hory zalité krví přicházejí s úplně novým rozměrem hrůzy, protože zděšení filmoví nadšenci musí vzdorovat šílenému vrahovi, který nosí zdeformovanou masku dětské panenky. Ale moment, Babyface je přece jen filmová postava, ne? Ne. On žije. Čeká. A těší se na setkání s fandy, kteří zemřou – pomalu, krutě, otřesně – pro jeho umělecké dílo. Rozjeďte kameru! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (298)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V Dark Castle Entertainment se s největší pravděpodobností stalo něco zázračného. Jak jinak si vysvětlit skutečnost, že společnost, která doposavad vydávala horory přinejlepším průměrné (přičemž většina hororových fanoušků je považuje dokonce spíš za podprůměrné), letos přijde s všeobecně nadšeně přijatým Orphanem (zatím jsem bohužel neviděl) a touhle hixploitation parádou,The Hills Run Red. Osobně jsem nadšen, že se sem tam ještě objeví nějaký takovýhle nenápadný snímek, o němž pomalu předem ani nevím, že se chystá, a dokáže mě takle překvapit a potěšit. THRR je něco mezi poctou subžánru (když se na něj podíváte, tak jste s trochou nadsázky viděli všechny hixploitation, co kdy byly natočeny) a lehkou kritikou žánru (chtěls to vidět, máš to mít), šlape jako švýcarské hodinky (když se vydrží trochu delší, ale ne zbytečný úvod), příjemně si hraje s žánrovými klišé a má (vzhledem k ... ) překvapivě dobrý příběh. Člověk, jenž má buranské vyvražďovačky nasledovány, konečně uvidí "klišovité scény", které skončí trochu jinak, než bývá zvykem. A je to vždycky velmi milé pomrknutí. Jediným slabším prvkem jsou herci, kteří nejsou úplně nejlepší, ale na direct to DVD film bohatě stačí. PS: V závěrečných titulcích je ještě scéna, která poměrně originálním a ojediněle zvrhlým způsobem otvírá dveře sequelu, tak ji nezmeškejte. ()

T2 

všechny recenze uživatele

citeľne tomu chýba lepšia dusnejšia atmosféra, najprv kde nič tu nič a potom sa to valí ako na bežiacom páse krvavých samoúčelných scén /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetko na jeden záber.“ Nedokážem dať 4*, ale zbabelo priznám, že ak by sa jednalo o nezávislý horor od neznámych tvorcov (a nie od producenta Smrtonosnej zbrane 4), asi by som hovoril o udalosti roku. Takto je to „len“ drsný atmosférický krvák kombinujúci to naj zo slasheru, hixploitation a „dokumentárnych hororov“. Podtrhuje to dobré herecké obsadenie (okrem diabolsky blonďavej Sophie Monk satansky uvoľnený William Sadler ako esencia najzvrhlejších hororových režisérov). Znepokojivé a diabolské. V tradícii najlepších (prvých) filmov Roba Zombieho. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ale jo, coby buranská vyvražďovačka to funguje minimálně průměrně, ale okořenění filmařským tématem tomu dodává, hlavně v první polovině, dost koření. Herci na porážku jsou až zbytečně nevýrazní, ale tento fakt je spolehlivě vyvážený jejich zabijáckými protějšky. Tlusté hovado s maskou panenky by nejnovějšího Jasona Voorheese zabilo pouhým pohledem. Slušná podívaná. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Brutální slasher s dobrým přístupem a zajímavým příběhem! Zápletka: V roce 1982 vydal kontroverzní režisér svůj jediný film s názvem The Hills Run Red. Na publikum to ale bylo příliš, tak byl stáhnut z kin a zmizel beze stopy, včetně všech kdo v něm měli přímo prsty. Zbylo jen pár propagačních materiálů a hodně slibně vypadající trailer... A teď se jeden maník rozhodne za každou cenu najít onen z(a)tracený snímek. / Ve spojitosti s tímto filmem bych uvedl LAID TO REST (po stránce svaté trojice krev-násilí-gore je na tom podobně), CARVER (také snuff motivy) a dnes už legendární SCREAM (co se týče hry s žánrovovými klišé, až jakési reflexe celého subžánru). Marně přemýšlím, co vytknout. No, pár slabých míst tam zhruba do poloviny bylo, ale jinak jen samé plusy. Na herce se dalo v pohodě dívat, aniž by jste jim měli nutkání jednu natáhnout, nechyběly pochutiny jako řezání fald oběti nebo stříhání si kůže z tváří, v úvodu se dočkáte i slušné porce erotiky, no a samozřejmě - vrah. Tím je neohrabaný přerostlý hovado s panenkovskou maskou přes zohyzděný obličej, zvaný Babyface. Vím, že to zní ohraně, ale co, charisma mu nechybí a to je dobře. Sečteno podtrženo, rozhodně doporučuji. Ač to mnohým nepřijde, jedná se o svým způsobem dost netuctový kousek. "Enjoy the show for as long as you live." ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela pohodový slasher, jehož hlavní silnou stránkou je kupodivu scénář. Nikdy jsem neviděl slasher s tak originálním a ujetě vymyšleným dějem a scénářem. Zabiják je ok, taková hora masa s krumpáčem, obstojnou maskou a docela slušným "Jasonovským charismatem" ... Jinak se ale jedná o vyložený průměr. Málo gore, slabé goreefekty, nulové napětí, krátká stopáž, nedořešený závěr, ze kterého se dalo vymáčknout opravdu hodně. Nápad s hledáním ztraceného "videonasties filmu" starého 20 let nabízí úžasné možnosti, nakonec od poloviny byly již téměř nevyužity ... Klasický průměr... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Začátek s nůžkama a ukolébavou byl velkej příslib a opravdu sem byl hodně natěšenej na tenhle horor, prvních 5 minut je prostě jednim slovem úžasných, jenže jaksi posléze se z toho vyklubala jenom naprosto obyčejná vyvražďovačka, která se sice snaží působit promyšleně, chytře a vyvarovat se všemožnejm klišé, ale vlastně to je totální předvídatelná kravina s hromadou klišé, kde je tak nehorázně nevyužitej potenciál úchvatný postavy Babyface, že by se z toho nejeden hororovej fanoušek rozplakal, jak malý dítě. Pár gore scén je ale dobrých ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hory, co nemají oči, uši ani mozek a krev z nich cáká jen pro efekt.. Slasher motiv ala Texas Stihl Massacre (vraždící dement a jeho famílie) je už bohužel vyčpělý jak vůně Babyfaceova podpažního deodorantu a nějaké atmosféry prosté found footage, či pseudo-dokumentární variace na tomhle faktu nic nemění. W.Sadler si mezi ostatními "herci" musel připadat jak Laurence Olivier a tak aby ostatní zaujali, je třeba ukázat něco navíc - například Sophie Monk opakovaně vystavila své dvě jediné, ale za to enormní přednosti. Kdyby to tak viděl táta detektiv - snad by v rozrušení začal pít i vodu z kohoutku.. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

To uz pozname. Raz je to rodinka ocitnuta v nejakych HORACH, KTORE MAJU OCI (2006), alebo nejaka parta ludi, ktora sa nestastne ocitla v lese a tym padom to bol uzasny PACH KRVI (2003) pre sadistickych zabijakov. Tentokrat sa opät v lese ocitli filmovi nadsenci, ktori keby vedeli, co ich tam caka, nikdy by tam nevkrocili, ale to by bola nuda, takze dalsia brutalna vyvrazdovacka sa mohla zacat. Otazne je len, kolkokrat ma bude bavit sa na to divat a ci to bude mat rovnaku kvalitu ako uz spominane filmy. Bolo to len o trosicku slabsie, preto 3 *, ale pokial vas bavili uz spominane horory, tak za jedno pozretie to urcite stoji a okrem toho sa pod produkciou prekvapivo podpisal aj znamy producent Joel Silver... 04.12.2010 ________ Sophie Monk - (Alexa) +++ Tad Hilgenbring - (Tyler) +++ William Sadler - (Concannon) +++ Janet Montgomery - (Serina) +++ Alex Wyndham - (Lalo) +++ Ewan Bailey - (Sonny) +++ Danko Jordanov - (Babyface) +++ Produkcia: Joel Silver +++ Hudba: Frederik Wiedman +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Sešroubovaný nesmysl, kterak jeden filmový nadšenec vytáhne blonďatou striptérku z fetu, aby se skrze ní dostal k legendárnímu filmu, který natočil její zesnulý/nezvěstný otec. Ten zplodil v osmdesátých letech legendou opředený krvavý horor, ve kterém řádí týpek s maskou dětské panenky (kohopak je to asi dítko?), jehož jediná kopie však záhadně zmizela. A aktéři natáčení s ní.. Putování za tajemství se čtyřem mladým lidem záhy změní v boj o holý život, nicméně jakkoliv se tvůrci snaží o promyšlenou hru s vidinou vytvořit netuctový snímek, paradoxně padají na hubu pod nánosem klišé – i když právě to klišé mnohdy skončí nečekaně. Berou si to nejlepší ze současné hororové produkce, nechybí jim nadsázka, ale nepochopitelně se nevyvarují ani tomu nejhoršímu (bijícímu do očí), co žánr „nabízí“. Přitom hledání ztraceného materiálu nabízí relativně široké možnosti a zejména v druhé polovině se s nimi mohlo pracovat jinak. Rozpolcené je i obsazení (+ Sophie Monk, William Sadler, - Tad Hilgenbrink), naopak si tvůrci potrpí na detailech (gore scény ze všech různých pohledů, ale i třeba takové zdánlivě nenápadné miniprostřihy na tanga hlavních protagonistek – ostatně erotiky je tu překvapivě hodně). Případné pokračování bych nevyhledával, nicméně ** až *** si to u mě možná vyprosí.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladíkov Carda, Retarda, Jozefina Mutzenbcher a Pretty Woman sa na podnet Cardu rozhodnú vypátrať 20 ročný "bohom zabudnutý", zakázaný horor, ktorý bol natočený opovrhovaným, zvráteným, zabudnutým, nezvestným režisérom "Hitchcockovým" bratrancom z tretieho kolena. Na miesto natáčania do zapadákova tretieho druhu ich zoberie, znovuobjavená, samotná dcéra režiséra, prostitútka Jozefína. Tej však v skutočnosti nejde o objasnenie straty nikdy svetom nevideného onoho hororu, ale o dokončenie samotného "veľdiela" . Horor je klasickou vyvraždovačkou, ktorá je síce lepší priemer video filmu, no napriek tomu neprekvapila ničím, čo by ma zdvihlo zo sedačky. 60 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1982 natočil kontroverzný režisér Wilson Wyler Concannon svoj jediný film "The Hills Run Red". Kvôli hrubému násiliu a sadizmu bol tento snímok zakrátko stiahnutý z kín. Originál, kópie a ostatné dochované materiály zmizli neznámo kam. Z povedomia verejnosti sa vytratili aj všetci ľudia, ktorí mali s týmto filmovým dielom niečo spoločné. Filmoví historici sa už roky snažia tento film objaviť. Zatiaľ však našli len krátky trailer. I po samotnom režisérovi Wilsonovi W. Concannonovi sa akoby zľahla zem. Mladý filmový nadšenec Tyler sa spolu so svojimi kamarátmi pokúsi znova objaviť horror "The Hills Run Red" i jeho tvorcov. To sa mu však stane osudným. ** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Ze zámoří horour! Tak to bude zajisté jiná káva, než horoury místní, ba až oblastní, jako kupříkladu žábovřísky nebo zbábytřísky. Kulyček očekává, že si do prádla přimaluje nějaké ty pruhy a hvězdinky.....Tak nee. Vypadá to, že se nám Kissingerovo děti rozdělili na dvě sorty. Deviantní vidláky, žijící v lese, a mentálně slabší městskou mládež. Všichni konají svou práci víceméně zodpovědně. Haranti lezou do hvozdů aniž by se řádně vybavili, kupříkladu difusilem há nebo spisky páně Smotlachy, burani je porcují a žerou, flaksa neflaksa. Překvapení nečekat. ,,BROILER"! Faktem je, že v této blbárně zvítězí ta sympatičtější strana, neboť oběti jsou šedomyšné, zatímco babyfacka je kouzelné stvoření a stárnoucí slečna Monková, tento prototyp kurvičky s andělským xichtíkem, vás udrží v pozoru i pozornosti po celý čas. Především díky ní je lepší sledovat hentoto, než jak na jiném komerčním kanálu Sámer Hnissá nebo Zounar...stále ještě existuje. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pro svůj 900. komentář jsem si vybral k ohodnocení horor, tedy žánr, k němuž v poslední době zkouším tak nějak postupně a pomalu stírat svou nechuť a filmů natočených v tomto žánru si dopřávám už trochu více, než tomu bylo ještě před měsícem. Zkrátka tomuto žánru, z něhož jsem doposud viděl jen velmi málo filmů, dávám postupně šanci přesvědčit mě, že si mou pozornost plně zaslouží. Film Hory zalité krví jistě není špatným hororem, dokázal ve mně totiž probudit zájem o celý příběh a se zájmem jsem to celé sledoval až do konce. Ale na to, abych tento horor mohl označit za nadprůměrný či snad dokonce brilantní chybí ještě pořádný kus. Předně se mi tam nelíbil ten konec, jakmile se všichni zúčastnění dostanou do toho domu, tak film upadá na kvalitě a ten závěr ve mně zanechal několik nezodpovězených otázek a já mám rád, když je ve filmech po jejich skončení jasno. Ten závěr tedy pokazil jinak velice solidně rozjetý film, který vypadal opravdu hodně zajímavě. Na chvíli jsem dokonce doufal, že se to nepromění v bezduchou krvavou vyvražďovačku, ale to bych toho už asi chtěl po filmu příliš mnoho. Výsledek jsem nicméně ochoten označit jako průměrný, nadšení se postupně změnilo ve znuděnost, a tak si myslím, že označení průměrný horor je zde zcela na místě. Dá se říci, že tenhle film rozhodně neudělal žánru horor v mých očích žádnou ostudu, spíše mě utvrdil v tom, že hororům bych měl začít dávat šanci zřejmě častěji, a asi tak i učiním. V tomhle případě uděluji tedy tři docela solidní hvězdy. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hixploitation/slasher kombinuje staré známe fláky ako Blair Witch Project, Cigarette Burns a Midnight Movie. Úvodná scéna chlapca strihajúceho si tvár pred zrkadlom je fakt hustá, povinný pokec uvedenia do deja spríjemnia prednosti Sophie Monk a cestu z mesta nejaké husté prestrihy (zaberá toto na niekoho, alebo to tam tvorcovia pchajú aby divák nezabudol že pozerá horor?) a ide sa do lesa. Prepad teenagerov vidlákmi ktorých prepadne Babyface (mimochodom má asi 100x viac charizmy ako nový Jason Voorhees) je len jeden z dobrých nápadov tohto filmu. Napríklad konečne sa niekto dovolá mobilom v lese, problém nastáva s udaním polohy =). Ďalší vývin situácie je už klasická schéma vrah v maske vs. obete + pár neprekvapujúcich prekvapení a skvelým nápadom s kinom plným mŕtvych divákov. A zaujímavé nápady si udrží až do poslednej scény. Dark Castle pripravil slušnú vyvražďovačku len pre fanúšikov žánru, dostatočne prešpekulovanú a drsnú. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po úvodných 15. minútach sa režisér rozhodol, že už nebude točiť erotický horor, ale horor s troškou erotiky a partia mladých (ako inak), sa konečne vydáva do lesa. Potom sa to už konečne začína podobať na horor, aj keď všetky pokusy o ľakačky zúfalo nevychádzajú.Postupne krvi pribúda, príbeh je v podstate zaujímavý a z časti aj originálny (film, ktorý žije), ale okrem pár drsných a krvavých záberov, nie je ničím výnimočný. Napriek množstvu krvi, ma film nedokázal vyľakať a ani na chvíľočku navodiť pocit strachu alebo dusnej atmosféry. Preto len slabé tri hviezdičky. Film 50%. ()

Reklama

Reklama