Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Podle traileru jsem čekal atmosférickou pecku s výtečnou hudbou, ale nenechte se zmást. Film je úplně jiný a mnohem horší. Výprava a kamera je pěkná, ale hudba je narozdíl od zminovaného traileru hodně nevýrazná. A málo klasiky. Celé mi to navíc připadalo podané tak nějak zkratkovitě a mám pocit že pozornost se věnovala jiným věcem než by měla. Například období snad 30 let, kdy byl Dorian pryč, trvalo na plátně asi dvě minuty a vlastně jsme se vůbec nedověděli kde byl a co dělal. A najednou hup a po Londýně jezdí místo drožek auta. Nebo naprosto zbytečná vsuvka s bratrem Jimem, kterého nakonec naprosto směšně srazí vlak, který byl asi na elektrický pohon, protože jel naprosto neslyšně. Ano, film měl i silné místa, především v první půlce. Naopak konec mě nadobro přesvědčil o tom, že na čtyři hvězdy to nemá. Ke cti režiséra musím přičíst, že bylo opravdu vidět, že se hodně snažil, ale na víc asi nemá. Škoda. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Mizerně pojatá první část dost sráží celý film. Jednu scénu tu máme Doriana, jak vyjukaně kouká na nádraží, v další scéně se zamiluje a okamžitě zasnoubí, najednou se účastní orgií, pak zase brečí, vzápětí je zase v klidu a jde zas do bordelu... No prostě divný. Ale jakmile začne bejt zlej se kvalita zvedá. Dobrý vizuál, hodně dobrá hudba a solidní výkony Bena Barnese a Colina Firtha a většiny ostatních vedlejších postav. Povedly se scény s obrazem, ačkoliv samotný obraz tam zas tak často vidět není. Konec by možná mohl být lepší, ale byl docela uspokojivý. A tak by se koneckonců dal shrnout celý film. ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

Obraz Doriana Graye není látka úplně nejkompatibilnější s filmovým plátnem,nicméně nevěřím,že tohle nešlo natočit lépe.Bez laciných hororových vsuvek,zbytečných efektů,stylizovaného Londýna a vpasování samotného Doriana do role nadrženého hezouna bez hlubších vrstev.Se ctí z filmu vychází pouze Colin Firth,ale Henry Wotton se hraje se všemi těmi svými vděčnými průpovídkami skoro sám.Konec ale zabíjí i tuhle báječnou postavu a definitivně mě utvrdil v tom,že tahle adaptace si zaslouží být okázale ignorována. 35 % ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus o zfilmování Obrazu Doriana Graye. Kvalit knihy to bohužel nedosáhlo, ale tvůrcům se alespoň povedlo navodit atmosféru, která mi knihu připomněla (sic jim to trvalo třetinu stopáže). Oceňuji důraz na detail a pokus o naturalistické ztvárnění odpudivých scén. Colin Firth zahrál skvěle, Ben Barnes mě moc nepřesvědčil, ale aspoň vypadal jako obraz. Slabší 4*. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nepochybne originálny námet, ktorý čerpá z pravdepodobne (som neznalcom predlohy) veľmi kvalitnej, knižnej predlohy, prerobený do jemne nadpriemernej, filmovej verzie. Vychádza mi to tak na tri hviezdy. Colin Firth, of course, ako vždy bravúrny, ale na hlavného predstaviteľa musím povedať, že ... no, nechápte ma v zlom, ale akosi mi do danej role nesedel. Ak by som smel za Doriana zvoliť svojho favorita, bol by ním Stuart Townsend z Queen of the Damned. Rád by som pochválil výbornú, miestami až mrazivú atmosféru snímku a skvelý hudobný podmaz, ktorému ale v kontraste nesedel miestami nedotiahnutý príbeh (chýbala mi najmä Dorianova cesta z domova, kde bol, čo zažil). ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Film financovala Národná lotéria prostredníctvom UK Film Council's Priemere Fund a to sumou 500 000 libier. (Greenpeacak)
  • V knižnej predlohe má Dorian kučeravé blond vlasy. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama