Reklama

Reklama

Ghost in the Shell 2.0

(festivalový název)
  • Japonsko Kōkaku kidōtai 2.0
Trailer

Obsahy(1)

V Japonsku roku 2029, v době, kdy každá část těla lze nahradit kyberimplantáty a většina lidí je neustále připojena k síti, vzniká speciální jednotka (sekce 6) určená ke stíhání hackerů. Když ovšem zatknou hackera, který si říká loutkař, zjistí, že to není člověk, ale pouze samoudržovací program zhotovený pro státní účely. Stojí tedy před otázkou, zda je tento program, který si vyvinul osobnost, bytost nebo ne.
Ghost in the Shell 2.0 je pouze remake původního filmu z roku 1995. Je překreslený do moderní animace a jsou přidány realističtější zvuky. (Mello)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nevím, esi sem zrovna neměl tu správnou náladu, ale tenhle film mě vůbec nebavil, cca v půlce sem vytuhnul a pak už sem neměl vůbec chuť to dokoukávat. A to při tom podobný kousky můžu. Celkově mám rákosnický anime hodně v lásce, ale jak říkám, tohle se se mnou potkalo tak, asi jako náš 1.svatební tanec s manželkou :o)). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tancem okouzlím ženu, tancem zastíním svit Měsíce............ Úvodní píseň je nádherná a zazní ve filmu hned třikrát. Při jejím druhém poslechu někdy okolo 66 minuty si můžete vlastně vychutnat krásný videoklip souboje Monoko s obrněným obranným tankem - nádherná scéna. Také co chcete od kyborka v lidském dívčím těle. To japonská manga prostě dokáží - udělat z lidského ženského těla umělecké dílo. Stroj s duchem v těle toužící překročit hranice bránící mu v expanzi. CITÁT - Každý program má svou chybu....... Na příběhu je nádherné to, že už asi v druhé třetine chápete, jak příbeh bude končit a jste tak rádi, že to víte, že se už jen těšíte na to, jak se vám to potrvdí. Tenhle příběh je tomu důkazem. Krásně kreslené, krásně ozvučené a s krásným scénářem. To je příběh pro který stojí za to žít. CITÁT - Tak co budu dělat teď, Tahle síť je opravdu obrovská............ ()

Reklama

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Remake doslova, do písmene, do každého záběru.... Nová vizualizace starého filmu vypadá docela dobře, ale ani tak nejde o žádnou velkou revoluci. Skvělá Kawaiho hudba zůstala zachována, což je jedno z hlavních kladů. Jinak jde ale jde o docela zbytečný film, který nebyl nutný. Pro fanoušky je to určitě parádní, ale pro obyčejného diváka je repete původního filmu už i celkem nudné. 55%. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem jediný, kdo si říká že dělat remake filmu, který má něco málo přes deset let je trošku mimo. Tohle navíc není ledajaký film. Co je tu nového? Vlastně vůbec nic. Celý snímek je jakoby vzatý přes kopírák a doplněn o trochu 3D pozlátka. Hudba je stejná, postavy jsou stejné (jen Motoko je při úvodním seskoku kompletně ve 3D) příběhově nečekejte nic nového (ale to bych nebral jako negativum, i malá změna by mohla znehodnotit celkové vyznění filmu). No nevím jak tento film mám vlastně zhodnotit, protože do GiTS universa není ničím přínosný a považuji ho za mírné zklamání, proto ho dočasně ponechám bez hodnocení. Edit: Tak po dvou letech jsem se na podíval znova a nakonec hodnotím jako originál - není proč se zlobit :) ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

Stáhl jsem si obě verze, Kōkaku kidōtai z r. 1995 i tuto verzi se značně vylepšeným audiovizuálem...a jednoznačně mohu doporučit tuto (nutnost 1080p rozlišení). Ze začátku je sice rušivý přechod 3D/2D animace, ale to je problém jen začátku a především se týká jen těla Majorky. Bohužel ale jsou postavy namluveny jiným hlasem než jsem byl zvyklý ze seriálů a hlavně Majorka byla o dost méně sexy (ty modrý oči jí fakt neslušely..) ...ale tak to bylo i v původní verzi z r. 1995...takže na ni se skutečně nemá cenu dívat (a z pc ji taky mažu). Taky se zkvalitnily titulky od toho r. 1995 :-) ..doporučuju ty od Lukasinga...nemají chybu. Film jako takový je ojedinělý ve své snaze se zamýšlet nad podstatou života a podstatou duše...ale popravdě mnoho nám toho neřekne. Je to hodně i detektivka, akčňák, velmi dobré sci-fi, ale především umělecký film...filosofie je v něm trochu druhořadá, stejně jako byla i v seriálech, je pouze kořením, byť důležitým. Myšlenky ve filmu obsažené jsou inspirativní, ale měly být mnoooohem podrobněji diskutovány. Na druhé straně, filmů kvalitních alespoň tak, jako je tento, je skutečně naprosté minimum, takže i přes jeho určité nedostatky dávám plných pět. Celkově: 93% ()

Galerie (5)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama