Reklama

Reklama

Roland Sallinger je policista z L.A., který poté, co ho postřelil a málem zabil jeho zkorumpovaný partner, byl nucen odejít ze zdravotních důvodů do důchodu. Po uzdravení ho starý přítel Connor Wells (Steph DuVall) najme jako bodyguarda pro jeho dceru Nikitu (Liezl Carstens). Roland tedy odjede do San Antonia v Texasu. Connor je bohatý podnikatel, kdysi byl také policistou a Rolandovým kolegou. Když Roland odvede Nikitu do nočního klubu, kde se má setkat se svým přítelem Masonem, všimne si podezřelého muže. Věci se seběhnou tak, že Mason Nikitu zavede do léčky a unesou ji. Roland sice několik únosců zabije, ale Nikita je i tak pryč. Dá se do jejich pronásledování, aby Connorovu dceru zachránil a ochránil. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (125)

tron 

všechny recenze uživatele

Jedna z dvoch seagaloviek, ktoré v r. 2009 režíroval Keoni Waxman. Čo sa Stevena týka, pre toho to bol približne (ťažko sa to ráta) štrnásty (!) videofilm od r. 2003. Čo k samotnej snímke dodať... Nemôžem povedať, že by ma prekvapilo, že je to lacná kópia Osobného strážca. U Seagala ma nič neprekvapí. Dokonca ani to, že tentoraz sa podieľal na scenári a produkcii. Patetické nezmyselné chlapské hlášky („Emócie nič neriešia“ povie niekoľkokrát rozvedený chlap), úsečné dialógy („Veľa toho nenahovoria.“ – „To nie.“ – „Ale strieľať vedia.“ – „To vedia.“), občas akcia, inokedy naivná snaha o budovanie medziľudských vzťahov, od začiatku ako sklo priehľadné postavy, príbeh neprekvapí, ani nezaskočí. V úvodnej scéne Seagal leží v nemocnici, údajne v kóme (samozrejme ju predstiera, pretože prečo nie) a padne hláška "Mozog vykazuje aktivitu"... vtedy som si musel riadne hrýzť do jazyka. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Prdím na to, že se Seagal pokouší o nějaké herectví, já ho chci vidět v pořádné akci a to mi opět nebylo dopřáno. Waxman v akčních scénách (je jich poskrovnu) přepne do módu "cholerická kamera" a já z těch fragmentů, které postřehnu, můžu konstatovat, že slůně Seagal se definitivně vysral na aikidó a používá snad jen filipínskou escrimu a kopance do koulí. Jinak tohle se natáčelo tak dva dny a opakuje se pořád a neustále dokola to samé. Mně by to snad ale ani nevadilo, kdyby tam byl opravdovej souboj. Jenže tady Seagal vykryje jeden úder a hned střih, asi aby se mohl na pět minut vydejchat, napít se, znovu se vydejchat a doplazit se na další záběr. Já nechápu, proč jsou fighty tak zmasakrovaný. Filmu chybí tempo, přehlednost v akčních scénách, skutečný záporák a bohužel i charizmatický hlavní hrdina. Seagal se jím chce stát, ale já mu to prostě už nežeru. U mě je to v současné době důchodce s obdivuhodnou minulostí. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

No ... konečně opět jeden z lepších filmíků (současné doby) - Stevena Seagala ... lámání kostí mu tu jde opravdu dokonale. Je to prostě pořád BOREC !!! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dýchavičná, ledabyle zrežírovaná slátanina, v níž džejárův klobouk položený na Seagalovi hlídá jistou anorektickou fiflenu. Při střelbě se komicky pohybuje ve zcela jiném kmitočtu, než zbytek osazenstva na place (Steven, ne ten klobouk), boj na tělo zabere všehovšudy 53 sekund (v nich je 106 střihů) a nakonec jednomu protivníkovi změří tep zevnitř krku, aniž by si jako kvalifikovaný senzibil umazal ruce od krve. Je to smutné, ale mistr aikida dospěl do stavu, že i zenit své kariéry už zná jen z vyprávění.. Mimochodem, všimli jste si, že jsem se zdržel už opravdu trapných poznámek na jeho fyzickou konstituci? Žádné „mělo se to jmenovat Hlídač špajzu, nebo Hlídač s kalhotami číslo 64“, žádné „zaslouží si to méně hvězd, než je počet brad hlavního představitele“, či „tenhle bodyguard by při klusu vedle prezidentské limuzíny dostal infarkt do 30 vteřin.“ Stálo mě to hodně odříkání, ale jak je vidět, udržel jsem se.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dosť dobrý príbeh o policajtovi, ktorý je po jednej obyčajnej akcii ťažko zranený svojim partnerom a následne aj napriek úplnému uzdraveniu prepustený, ale dostane ponuku od svojho bohatého priateľa chrániť jeho dcéru, pretože sa ju pokúšajú uniesť a tak ju prijme, ale čakajú ho problémy so zločineckou organizáciou. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa z toho získať aj výrazne viac. Po slušne zvládnutej úvodnej časti a následnom uzdravení a tréningu sa už začne hlavný príbeh a hlavný hrdina sa stane bodyguardom, ale z tejto časti nemám najlepšie pocity, prakticky polovicu času filmu sa na to síce bez problémov pozerá a pár situácií dokáže zaujať, ale nič výraznejšie sa nedeje, tempo je pomalé, je tu viacero zbytočných scén a dialógov, postava dcéry má až zbytočne moc priestoru, podobne aj jej priateľ, ktorý ma vôbec nebavil. Ale našťastie po únose sa to už rozbehne a záverečná polhodina je už vydarená zábava. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Súboje sú síce krátke a opäť je v nich viac strihov, než by bolo vhodné, ale aj tak sú prehľadné, Seagala v nich vidno a má tu viacero dobrých chvatov, nesklamali ma ani prestrelky, zabitých je dostatok a priestrely sú kvalitné, takže to aspoň pôsobí efektívne a poteší aj zvyšná akcia, obzvlášť likvidácie nožom. A chválim aj zaujímavý výber prostredí, v ktorom sa akcia odohráva, čo ju vždy ešte vylepší. Najviac sa mi páči všetka akcia z poslednej tretiny, ktorá pôsobí vyrovnane. Herecké obsadenie je na tom dobre, Steven Seagal tu pôsobí veľmi dobrým dojmom, je aj celkom vo forme a charizma mu rozhodne nechýba, až na postavu boxera ma nesklamali ani vedľajšie postavy, len ako som spomínal, dcéra má až moc priestoru. A chcelo by to lepších záporákov, tí radoví sú celkom obstojní, ale ten hlavný mi moc nesadol. Réžia a technická stránka sú na pomery súčasných videofilmov výrazným nadštandardom, má to slušnú kameru, väčšinu efektov a výber lokácií, som spokojný. Strážca na pomery súčasných Seagalových filmov určite patrí medzi to lepšie, zápletka, akcia, vizuál a herci ma bavili, ale nesedí mi to rozloženie deja, dcéru mali uniesť omnoho skoršie, tá stredná fáza je až zbytočne moc dlhá, ale zase aj takto je to stále slušná zábava. Objektívna kvalita filmu- 61%, film sa páči mne na 76%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prakticky súhlasím so všetkým, čo napísali užívatelia, ktorí dali filmu dve, respektíve tri hviezdičky. Po dlhej dobe som zaznamenal dokonca nejaké pozitíva v akčných scénach, ktoré by v porovnaní s inými filmami síce neobstáli ani v najmenšom, ale Steven má to šťastie, že mám preňho stále slabosť. I keď niekedy som mal stále pocit, že scény, pri ktorých tak rýchlo kmitá rukami boli len skrytou kamerou nahraté scény keď sa Steven načahoval po nejakých hamburgeroch. 50%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nulový akčňák. Jeden dobrý chvat. Zbytek bída s nouzí. Seagal by už mohl se sebou začít něco dělat. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda. Vůbec nevím za co jsem dal ty původní 2* Možná mi to přišlo profesionálně zpracované, což o to on Waxman není úplný fušer a jakýsi punc profesionality jeho filmy mají, ale jsou strašně nudné a bezkrevné, úplně bez života. Možná bych se měl na to znova sjíždění Segalovek vysrat, protože budu muset jít za chvíli do mínusu (u těch původně odpadových) objevuji totiž, že někdy po tom roce 2005 už Stevo točí jenom dvě kategorie filmů, buďto filmy nacpané akcí které jsou ovšem na naprosto amatérské úrovni a to nikoliv tím zábavným způsobem, ale tím, že jsou regulérně nekoukatelné a nebo profesionálně odvedenou nudu a Hlídač je ten druhý případ no a já pozoruji, že za 5 let se Waxman nikam neposunul a točí furt to samý, což není pro Stevena dobrý pokud se chce ještě někdy vyhrabat z té bažiny do které zabřednul, ale on už patrně nechce...15% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak Ruslan se mi dost líbil, ale Hlídač, navzdory vysokému hodnocení neskýtá žádnou chuťovku. Spíše se jedná o nepoživatelný předkrm. Opět jsem se dočkal spousty pitomin, jako třeba boxer, který vypadá že by trpěl podvýživou a po nocích šňupe kokain. Ke konci Stevenovi přibývá nový pomocník v osobě šoféra Manuela, ale jak už to tak bývá nic neumí. Mám rád tyhle týpky co se hned hrnou pomoci a při prvním výstřelu je trefí a tím pádem jsou pak už vlastně na obtíž. A to nemluvím o tom že se stejně stále někde krčí v pozadí a zabírají místo, které potřebuje Steven. Jinak na konci Steven ukážu svůj nějaký tajemný úder z říše snů, jímž protivníkovi probodne rukou krk. Taky nám tady na sebe vysype že kdysi pobýval v zemi jménem Siam, ale už se neobtěžuje nám sdělit že ta země se už dneska jmenuje Thajsko. Abych uvedl na pravou míru Siam se v roce 1939 přejmenoval na Thajsko a v letech 1945 až 1948 naposledy užíval název Siam. Takže je mi záhadou v kterém životě se tam Steven objevil :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Aj skoro v šesťdesiatich rokoch svojho života je Steven Seagal schopný hrať akčné postavy. Teraz ako penziovaný detektív Rolland prijíma ponuku svojho priateľa a má ochraňovať jeho dcéru. Tá je samozrejme unesená a tak sa ju neohrozený Rolland vydáva hľadať a pokúsi sa ju zachrániť. Súhlasím, že toto je po dlhej dobe lepší film so Seagal, ale zvykol som si u neho na vyššiu úroveň herectva. Film je celkom akčný. Je to film na pohodu ale žiadna jednotka medzi filmami. Kto hľadá akciu tak budiš, ale inak podpriemer. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Akce 7/10/// +Steven Seagal, akce -mohlo jí však být víc, má to své pro a proti/// Není to nejhorší, ale ani ne nejlepší. Je to ale už dlouho co jsem viděl naposledy nějakou seagalovku, takže jsem se na to rád podíval i kdyby to bylo všelijaké. Zápletka velice dobrá, děj mírně nudnější. Důvodem bude asi méně akce, dlouhý rozjez na úvod a celkově menší "Seagalova zuřivost". Prostě hlídá dceru svého přítele a do toho se zapletou mafiáni nebo cosi takového. No prostě nic co by vám vyrazilo dech. Nejlepší jsou asi osobní souboje, kde Steven působí jako nepřemožitelný lamač srdcí, pardon chci říct kostí. Vadil mi však třes kamery, rychlé pohyby kamery a zoomování. Divák ze soubojů měl kulový . Tam kde se kdysi pochybovalo o tom, jestli je to ještě Seagal, tak tady se může pochybovat o tom, zda-li to jsou ještě jeho ruce./// Celkem 64%/// ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nejlepší byl zajímavej příběh. Pohodovej film, kde byly dost dobré hlášky, příjemná hudba. Souboje byly dost kvalitní. Přestřelky na konci filmu velmi slušné. Co mi vadilo ? Nevím jak to popsat, ale film byl až moc mírnej, klidnej, trochu víc akce by neuškodilo. Ale to je detail. 85% = **** ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Až na pár debilných hlášiek (''Ty musíš mít vždy poslední slovo !") a tupých gést ( Manuelovo uznanlivé prikývnutie hlavou po prestrelke v reštaurácii ) ma Stevo príjemne prekvapil po všetkých tých predchádzajúcich sračkoidných nepozerateľnostiach. ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozne megabrakove filmy kategorie ODPAD (kam drviva vacsina Seagalovej produkcie poslednych 20 rokov patri) sa delia na viacero typov: 1) zle - skratka a jednoduche zle 2) tak zle, az su dobre [poznate to, ed wood-ovsky syndrom] 3) tak zle, az su znova zle [meta-zle ci zle na druhu - vyssia uroven prisernosti] 4) ultimatny bullshit [takmer alebo bezvyhradne nepozeratelne] a napokon 5) The Keeper [Ochranca] ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mám silný dojem, že 56% tu zatiaľ (16. 11. 2009) naháňajú len Štefanovi ortodoxní fanúšikovia, pre ktoých sú všetky jeho filmy už klasicky za 5. Tvrdenia v niektorých komentároch, že "příběh je důmyslný a propracovaný" mi privádza na tvár chápavý úsmev učiteľky materskej školy. Ale jedno sa musí nechať, že Steven sa pokúša hrať a natáčanie si užíval (usudzujem podľa toho, že sa asi 2 krát usmial) a ak to pôjde takto ďalej, tak v roku 2075 bude z neho popredný charakterový herec. Mám veľmi rád akčné filmy, ale v tomto žánri existujú rozhodne aj o moc lepšie kúsky. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tlieskam. Veď toto je klasická Seagalovka, presne ako z deväťdesiatkovej éry. Jediné, čo môžem vytknúť, je slabší finálny fight, ale inak je Steven takmer rovnaký frajer ako bol svojho času iný bodyguard - Kevin Costner. Steven hádže nože, drsne hláškuje a dokonca mám pocit, že vyzerá akosi lepšie/chudšie. Staré Seagalovky mám rád, ale zaslúžené štyri som dal len BLESKOVÉMU MUŽOVI a prvému PREPADNUTIU. Po miléniu iba RUSLANOVI. Toto bolo ale tiež blízko. Ešte väčšia spokojnosť než pri BEŠTII... ()

Reklama

Reklama