Reklama

Reklama

Roland Sallinger je policista z L.A., který poté, co ho postřelil a málem zabil jeho zkorumpovaný partner, byl nucen odejít ze zdravotních důvodů do důchodu. Po uzdravení ho starý přítel Connor Wells (Steph DuVall) najme jako bodyguarda pro jeho dceru Nikitu (Liezl Carstens). Roland tedy odjede do San Antonia v Texasu. Connor je bohatý podnikatel, kdysi byl také policistou a Rolandovým kolegou. Když Roland odvede Nikitu do nočního klubu, kde se má setkat se svým přítelem Masonem, všimne si podezřelého muže. Věci se seběhnou tak, že Mason Nikitu zavede do léčky a unesou ji. Roland sice několik únosců zabije, ale Nikita je i tak pryč. Dá se do jejich pronásledování, aby Connorovu dceru zachránil a ochránil. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (125)

majo_svk 

všechny recenze uživatele

Po solídnom Driven to Kill sa Steven opäť vracia na filmovú scénu kvalitným snímkom The Keeper. Môžem smelo povedať, že všetko je na najlepšej ceste k vysnívanému Under Siege 3 (dúfam, že sa tento projekt nakoniec zrealizuje). Strážca je naozaj dobrý film (možno najlepší od Lovca policajtov) s pomerne kvalitným príbehom, ktorý však padá na nízkom rozpočte, prehistorických spôsoboch natáčania a neskutočne čudnom dablérovi. Vo filme je menej ručných súbojov a viac padajú prázdne nábojnice. Dva (celkovo boli asi tri) súboje, v ktorých sa Steven stretol zoči voči padúchom, boli v celku fajn. Seagal (stále s dosť veľkou nadváhou) ukazuje svoj jedinečný (nenapodobiteľný) bojový štýl z klasických segaloviek. Strelecké súboje boli tiež ok. Seagal vie ako treba držať zbraň, colt 1911 mu jednoducho sekne a úchvatný bol i so sniperkou. Veľkým pozitívom filmu je aj to, že na Stevenovi konečne badať emócie, ktoré mu slušia. A za to, že páni filmári zaspali dobu (otrasné zábery na idúce, respektíve stojace auto pred pozadím...no fuj...hnus), Steven naozaj nemôže. Všetko kazil aj kameraman, ktorý približoval Steveho auto, v ktorom sedel niekto, kto sa na Stevena nebude podobať ani po dvadsiatich plastických operáciách. Áno, dablér ja kapitola sama o sebe. Brutálne, ale skutočne brutálne vidieť všade prítomného dabléra. Ak sa to nezmení, bude to posledný klinec do Steveho filmovej rakvy. A to si naozaj neželám. Spamätajte sa páni filmári, žijeme v 21. storočí, kde už aj autoboti vyzerajú reálne a Vy neviete natočiť reálne jazdu v aute alebo jednu obyčajnú automobilovú naháňačku?! To už neviete natočiť ani rozhovor, kde by sa rozprával naozaj Seagal?! To musíte všade pchať o dvadsať rokov mladšieho (a o tridsať kilo ľahšieho) dabléra?! Ale prosím Vás, strčte sa niekam. Toto fakt nemusím. Ja už naozaj neviem, prečo sa aj na Steveho nenalepí kus šťastia, ktoré by mu umožnilo natočiť svoj veľký filmový comeback. On si ho zaslúži ako nikto iný. Verím, že ak dostane príležitosť natočiť Under Siege 3, urobí všetko pre to, aby schudol a dostal sa do formy, ktorá snímku takéhoto mena prináleží. Čo viac dodať...Steven, držím ti palce, aby to vyšlo. V roku 2010 môže zažiariť i tvoja filmová hviezda. Za The Keeper ti dávam päť hviezd, lebo je to (napriek nedostatkom) veľmi pozerateľný filmík. ()

Zejf3da 

všechny recenze uživatele

no ty vole. Takhle stupidní scénář se jen tak nevidí. SPOILER.Starej kokot Seagal je propuštěnej do důchodu, a tak se strašně nudí. Místo co by chodil na ryby, tak asi půlku filmu čistí bouchačky nebo na dvorku háže nožíky do rohožky. Ještě že mu zavolá starej kámoš z Texasu, že s nim potřebuje mluvit a vypraví pro něj letadlo. No nebyl by to Seagal kdyby si do letadla nepřibalil slovy pět obrovskejch kufrů bouchaček (na co hadry vole, stačí mi tohle kožený sáčko). Úkol ten zněl jasně, kamarádovu dceru se pokusili unést a Seagal ji má chránit. No samozřejmě to posere a stejně ji unesou a potom posere i výměnu od únosců. Zkrátka všechno totálně zmastí, ale stejně se na konci tváří jak kdyby zachránil půlku světa (a možná taky jo, protože se tam mihla nějaká zmínka o uranu.) Ovšem přestože je starej a tlustej jak prase, tak pořád docela zvládá chvaty a je to místama docela prdel. ()

Reklama

Wade 

všechny recenze uživatele

Spánek nepřicházel a v televizi jen tohle tak jsem si řekl, že se z Hlídače může vyklubat alespoň průměrná Segalovka. Nevyklubala. Skoro celý film to k tomu směřovalo, ale ta parodie ve finále a závěrečná údajná akce byla hrůza to už snad i český kriminálky mají lepší akci. Takže Steven se zas jak už je zvykem tváří jak super borec, ale když dojde na souboj nic nejde vidět. 20% ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozne megabrakove filmy kategorie ODPAD (kam drviva vacsina Seagalovej produkcie poslednych 20 rokov patri) sa delia na viacero typov: 1) zle - skratka a jednoduche zle 2) tak zle, az su dobre [poznate to, ed wood-ovsky syndrom] 3) tak zle, az su znova zle [meta-zle ci zle na druhu - vyssia uroven prisernosti] 4) ultimatny bullshit [takmer alebo bezvyhradne nepozeratelne] a napokon 5) The Keeper [Ochranca] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Jeff King /Ruslan/ je tatam a tu si na rezisersku stolicku sadol akysi Keoni Waxman. A nepredviedol nic poriadne : bude to asi dost dobra reziserska lama. Ked odhliadnem od dementneho scenara /klise, vsak Stevov film/, tak to, co je najhorsie na filme, je akcia. Hned ako Stevo dokoncil akciu, bolo treba asi vypit pivo a zjest hamburger, inak si ich uroven neviem vysvetlit. Alebo este je mozna aj ta verzia, ze po natoceni akcnych scen uz cakal za rohom tim resuscitatorov so salatom a reznami, sladkostami a tortou k tomu. Takze velka Stevova bieda v jeho coraz ubohejsej kariere pokracuje, a The Keeper na tom taktiez nic nezmeni. No aspon ze za tu akcnu scenu na konci filmu si The Keeper vydobyl 30 %. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v létě 2009 ve městě Santa Fe v Novém Mexiku v USA. (ssfan)
  • V scéne, kedy Nikita (Liezl Carstens) hádže do seba miešané drinky je oblečená v čiernych šatách. Lenže počas zvracania pri limuzíne ich má už ružové. (johnsnow)

Reklama

Reklama