Reklama

Reklama

VOD (1)

Jonas Bechmann je obhájce, který věří systému, jehož je součástí, až do chvíle, kdy je obviněn z vraždy. Vezme věci do svých rukou a pouští se do pátrání po skupině vyděračů, kteří mu vyhrožují, že na něj vraždu hodí. Nic ale není takové, jak se zdá. Vydírání souvisí s minulostí a se smrtí jeho otce, ke které došlo za záhadných okolností před rokem a půl. (Filmbox)

(více)

Recenze (36)

Matty 

všechny recenze uživatele

Neskutečně děravý scénář obsahuje snad všechna myslitelná klišé "hitchcockovských" thrillerů o člověku, na kterého někdo ušil boudu. Plán zdejších zlosynů funguje jenom díky dlouhé sérii náhod, protagonista nemá charisma ani páteř (podle amerického vzoru je vlastně celou dobu trestán za nevěru) a několikanásobný závěrečný zvrat by lépe vyniknul v nějaké parodii podobných filmů. Akční scény sice díky práci kamery disponují určitou dynamikou, ale jak vyjde dřív nebo později najevo, nijak neslouží příběhu, byly přidány čistě pro efekt. Když už má Kasper Barfoed potřebu natáčet (špatné) filmy, měl raději zůstat u těch, které jsou určeny shovívavějšímu dětskému publiku. 50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já si představoval, jak člověk, který se nikdy v životě v životě nedostal do akce a do konfrontace ze zločinem bude asi jednat ale žádná představa se nestotožňovala s chováním hlavního hrdiny. Obsahově možná jiné, ale u celého filmu jsem měl dojem, že si hraje na Bourna (střih, hudba, zoom), ale při psaní scénáře pan Stefan Jaworski asi víc myslel, na to co mu doma žena udělá k večeři. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro mě severská kinematografie byla dříve především plná inteligentních příběhů, který prakticky pokaždé koncem filmu absolutně šokovaly. Poslední dobou ale zjišťuju že i jejich kinematografie je plná průměrných filmů, který se v rámci ostatních nijak nevyjímají. Je tomu tak i v tomto případě, kdy jsem si film na jednu stranu užíval, ale na druhou stranu mě samotný příběh šíleně rozčiloval. Proč to tak tvůrci ale natočili nejspíš nikdy nepochopim. Uchazeč má totiž co se týče příběhu velice zajímavý nápad, ale ten průběh a samotný závěr by si zasloužil facku. Já nevěděl na čem jsem a hlavně kam s tím filmem vůbec spěju. Ještě že byl tak krátkej. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro severské filmy a jestli se nepletu, tak to je snad první dánský thriller, který jsem viděla. Pozitivní bylo, že jsem se vůbec nenudila i když vyústění celého příběhu bylo celkem předvídatelné. Jonas v podání Nikolaje Kaase to jako vždy zvládnul na výbornou. Jen škoda za těch pár menších nedostatků, co jsem zaregistrovala a za kameru, která mně vůbec nesedla. Takže dávám horší čtyřku. Ale za zhlédnutí to určitě stojí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený, působivý thriller. Vůbec první z Dánska, který jsem zhlédla. Místy jsem se sice v příběhu trošku ztrácela, občas jsem měla pocit, že mi jaksi unikla část hlavní linie příběhu, nebo že jsem ji jaksi nestihla pochopit. To mi však nemohlo víceméně jakkoli narušit, mé zcela soustředěné sledování tohoto napínavého děje, se zajímavými okamžiky a pár nečekanými zvraty. O doplňující prvek se stará zvučná hudba, která tak skvěle dotváří určitou atmosféru a pro mě též zážitek z tohoto filmu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že miestami bol príbeh dosť priehľadný, ale na druhú stranu ma vedel občas aj príjemne prekvapiť, niektoré zvraty vyšli na výbornú, atmosféra a napätie išli ruku v ruke a pomerne dobre to zahrali aj herci. Čo ma ale štvalo najviac bola úplne amatérska kamera, ktorá kazila takmer všetky dynamické scény a hudobný doprovod tiež nepobral veľa kvalít. 70%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nikolaj je se svým výrazem permanentního štvance ideálním adeptem na roli Jonase. K tomu navíc skvěle hraje. Velmi se povedla i režie, především souhra kamery a střihu, které společně tvoří ideální symfonii zmatku, paniky, strachu i touhy po záhubě nepřítele. Vlastně se podařilo vše, až na scénář, který jako kdyby vypadl z hollywoodského oka, pln klišé a souher podivných náhod (ten pes v závěru už mě vážně rozesmál) si rozhodně nezasloužil nic z toho, co dostal, skvělé herce, režii, kameru, střih, hudbu a moji pozornost. To poslední mě mrzí nejvíce, ti ostatní alespoň dostali zaplaceno, já se dívala dobrovolně a bez nároku na honorář. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Osobně příliš nefandím filmům, které staví na rapidně se zvyšujícím počtu zvratů k závěru. Tady to, i přes ocenění překvapivé pointy z mé strany, bylo na můj vkus už dost překombinované a zhodilo mi celkový dojem o půl stupně níž. Je to možná škoda, protože jako thriller má Uchazeč neskutečně (nebo napsat raději skutečně?) povedenou a hutnou atmosféru a z valné části si mě hodně získal. Vše je značně ponuré, temné, tísnivé a společně se samotným dějem přidává na zneklidňujících pocitech i roztřesená kamera, ale zároveň takovým zvláštním způsobem, že film ve mě nevyvolával žádnou velkou depresi, jen mě stále neustále držel v napětí. Což mě i mile překvapilo, protože v rámci severských thrillerů jsem měl zatím zkušeností s filmy zavánějící spíše tou depresí či naprostým chladem. Nikolaj Lie Kaas je tu se svým minimalistickým výrazem, nímž současně dokáže vyjádřit spoustu pohnutých a náhlých emocí, jednoduše excelentní a napomáhá svým výkonem i charismatem k strhujícímu zážitku. [75%] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dve tretiny špičkový film, ktorý skončil v neutrále. Výborný Nikolaj Lie Kaas, skvelá zápletka, človek môže aj hádať, čo asi bude, no to rozuzlenie...to napísal nejaký matematik - premiant v kombinatorike. Dá sa povedať, že človek sa síce nenudí ani sekundu, ale na záver mu ostane tá pachu, že čakal niečo viac. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Výborný dánský thriller, u kterého jsem se ani vteřinu nenudil. Možná v něm bylo ale až moc zvratů najednou. Nikolaj Lie Kaas jako vždy ve formě s nasraným výrazem ve tváři. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Síce atmosféricky nasnímané, herecky vďaka Nikolajovi Lie Kaasovi charizmatické, zároveň ale scenáristicky neuveriteľne deravé, založené na príliš veľa náhodách, predvídateľné a málo rafinované. Otázkou ostáva, čo si z príbehu vyberú Američania pre pripravovaný remake so Samom Worthingtonom ?! ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Je to takovej mix Bourna a Hitchcockových thrillerů, jak zde píšou už zdejší. Film působí celkem autenticky, "díky" ruční kameře, děj je hodně dynamickej, za což může spoustu střihů. Mě tohle moc nevoní, protože akční scény jsou pak celkem nepřehledný. Krátkej souboj v noci, co nevyniká v choreografii, jedna pěší honička, pak pár v autech, má to spád, daleko víc mě však bavilo to jemné pátrání, vyslýchání a improvizace hlavní postavy. Je hledanej policií, takže si musí změnit image, nikde se nezdržuje dlouho, zametává po sobě otisky, bere si jenom to nejnutnější, hodně čte okolí a rozhlíží se kolem sebe. Navíc, Nikolaj Lie Kaas je fantastickej, naprosto v pohodě to utáhl, charisma mu nechybí a ten jeho uhnanej výraz dokonale charakterizuje, v jakých sračkách se nachází, navíc v tom obleku vypadá jako nehoráznej stylař. Vyústění je lehce předvídatelný, objeví se několik drobných náhod, ale perfektně to korunuje závěr, kterej jsem sice trošku čekal, ale stejně mě potěšilo, jak vyjebal s hlavním záporákem. Ostatní herci nejsou špatní, hlavně mě potěšil jeho přítel Majkl. Soundtrack sice čerpá něco z Bourna, ale pro tyhle uspěchaný instrumentálky mám vždycky slabost. Na tenhle film jsem se celkem těšil. Mám fakt rád Severské filmy, maj kvalitní kriminálky, herce a ojedinilé specifické prvky. Prostředí se neustále střídá, interiéry jsou hezký, ale pastvou pro oči stejně zůstávaj zejména lesy a celkové prostředí. Už se zatraceně těšim na čtvrtej díl s detektivem Carlem v podání Kaase. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Především díky kameře téměř nekoukatelné, trochu dřel i výkon hlavní postavy, příběh nic moc, škoda. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Skoda té mírné předvídavosti děje a nestálé kamery, jinak film to byl slušný a Nikolaj Lie Kaas je zkrátka sympaťák. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Tož natočené to bylo dobře a ani herci neškobrtali tak moc, jak jsem očekával, ale tolik scénáristických oslích můstků už jsem dlouho neviděl. Hlavní hrdinové/padouši se i po xté totální náhodě stále tváří jako prezidenti kroužku kombinatoriky a pokud mě dokáže na thrilleru něco rozladit, tak to je snaha dělat z hloupého geniální. Nicméně díky délce a absenci vyloženě nudných scén není nad čím brečet, nedělní odpoledne to zaplácne. // 55% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Co naplat, že Nikolaj Lie Kaas se zase jednou herecky zaskvěl, když poměrně nápaditému příběhu chybí kvalitní scénář. Snímku přitom rozhodně nelze upřít napětí i atmosféra je slušná, ale krapet přešvihnutá kamera a předvídatelný konec mu nedovolí odpíchnout se od hranice průměrnosti kamsi k filmovým výšinám. (60%) ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Největší předností Uchazeče je Nikolaj Lie Kaas, je to frajer a jeho hraní sleduji vždy s velkým zájmem, a i když jsou v tomto rychle odsýpajícím thrilleru intriky někdy až příliš zamotané, já byl oproti většině zde příjemně překvapen. ()

Související novinky

Sam Worthington je kandidát

Sam Worthington je kandidát

27.07.2009

...na nejobsazovanější hvězdu budoucnosti. Australský sympaťák už v Terminator Salvation zastínil všechno kolem, na obrázcích ze Souboje titánů vypadá jako drsňák, který by nadělal sekanou i ze… (více)

Reklama

Reklama