Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Výlet je vlastně deníkem jedné zvláštní rodinné výpravy. Ovdovělá matka, dvě dospělé, tápající dcery, snad až příliš hodný zeť, temperamentní babička a malý vnuk - tihle všichni se nasoukají do dvou aut a vyrazí z Rakovníka směrem na Slovensko, aby vyhověli otcovu poslednímu přání. Fádní rodinná povinnost se ovšem brzy začne měnit v putování, které má změnit vše, co následuje. A tak zatímco do stařičkého Wartburgu a nablýskaného Renaulta nasedá nesourodá skupina lidí, z nichž každý má už svůj život a svoje problémy, samotná cesta se stává důkazem toho, že pokud se její účastníci neotevřou a nevyřeší minulost, nepohnou se z místa ani jejich osobní životy. (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Filmy Alice Nellis vyprávějí o o lidských, potažmo rodinných či partnerských vztazích a mají jen minimum děje. Dívám se na ně, tohle všechno mnou proplouvá a při závěrečných titulcích zjistím, že se mi to líbilo :-) Tohle platí o Ene Bene i o Výletu - někdo může namítnout, že je to stále to samé (zvlášť při podobném obsazení), mě to ale tak nepřipadne. Tenhle argument podpírá i vynikající Igor Bareš, černočerný humor a Theodora...která je...kočka ;-) Navíc s paní Ivou Janžurovou jsem měl možnost se osobně setkat, je to příjemná, zajímavá herečka, vůbec se nedivím, že si vybírá takovéhle netradiční a přitažlivé herecké příležitosti! ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Příjemná a občas i vtipná a vkusně dramatická ukázka ze života jedné obyčejné české rodiny. Možná by byl i příhodný titul road movie, když urazili takovou dálku z Rakovníka na Slovensko(mimochodem díky tomuto filmu si snad začnu myslet, že jsou Slováci pěkní megeráci :-D)a v Pusinkách pouze přes dvě vesnice, ale tak tedy to asi "není" ta pravá definice road movie :-D. Popravdě jsem se dívala hlavně kvůli obsazení Kryštofa Hádka, ale to mě ani nenapadlo, že se zjeví všeho všudy na pět minut a řekne dohromady tak 5 slov. Mě docela i baví sledovat mizérie normálních rodin u kterých bych v jejich situaci pravděpodobně nebyla schopna normální reakce, ale sama se tomu u filmu zasměji. A děkuji Alici Nellis za můj již druhý příjemný filmový zážitek(Perfect Days). ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ten skvělý opěvovaný český film Výlet!? Nenašel jsem jediny vtip kteremu bych se zasmal, zato jsem se u toho neuvěřitelně nudil a nejvíc mě štvala ta příšerná hudba v angličtině. Říkám to nerad, ale to i Kameňák, na který jsem to po hodině přepnul, byl zábavnější. Ale jsou ještě horší filmy. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Typický divný český film. Nekonečná, nudná výprava, podkreslená příšernou hudbou. Kdyby byla aspoň v češtině, ale opravdu mi nesedne kombinace filmu z rádoby staré školy a někdy až hardrockovými skladbami v angličtině. Zbytek, jak jsem už říkal, nudná výprava, nudné postavy, nudné příběhy. Snaha o humor ve formě nekonečného kecání na mě osobně nefungovala. Ne, film mě prostě nebavil. ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Další pokus o českou road movie. Slibné herecké obsazení zprvu naznačuje, že by se mohlo jednat o celkem dobrou situační komedii. Macháček ale záhy vypadne ze scény a rodinka odjíždí. Pár pokusů o černý humor, trocha sladkobolných keců a potom už jenom deprese. Scénář sice není špatný, ale řešení rodinných problémů mě tentokrát moc nechytlo. A s tím popelem mi to přišlo strašně vykonstruovaný. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Auta s poznávací značkou RAK v Rakovníku nikdy nejezdila. (rakovnik)
  • V rámci propagační jízdy ve dnech 16. a 17. 3. 2002 proběhla „Výletová road-show“, promoakce a pozvání na film za účasti režisérky a hlavních představitelek snímku po městech kopírujících pomyslnou trasu „Výletu" - Beroun, Žebrák, Hořovice, Příbram, Milevsko, Tábor, Jindřichův Hradec, Telč, Třebíč, Kyjov, Veselí nad Moravou, Uherské Hradiště a Uherský Brod. (hippyman)
  • Film byl oceněn dvěma Českými lvy: Scénář (Alice Nellis) a Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli (Iva Janžurová). (M.B)

Reklama

Reklama