Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Výlet je vlastně deníkem jedné zvláštní rodinné výpravy. Ovdovělá matka, dvě dospělé, tápající dcery, snad až příliš hodný zeť, temperamentní babička a malý vnuk - tihle všichni se nasoukají do dvou aut a vyrazí z Rakovníka směrem na Slovensko, aby vyhověli otcovu poslednímu přání. Fádní rodinná povinnost se ovšem brzy začne měnit v putování, které má změnit vše, co následuje. A tak zatímco do stařičkého Wartburgu a nablýskaného Renaulta nasedá nesourodá skupina lidí, z nichž každý má už svůj život a svoje problémy, samotná cesta se stává důkazem toho, že pokud se její účastníci neotevřou a nevyřeší minulost, nepohnou se z místa ani jejich osobní životy. (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

sud 

všechny recenze uživatele

Iva Janžurová prostě pořád dokazuje, že je skvělá herečka s darem od pána Boha. To se ovšem nedá říci o jejích dcerách. I když pominu fyzickou stránku (fuj!), obě byly nevýrazné až běda. Jinak Igor Bareš byl skvělý, ostatně taky jako vždy. Alice Nellis určitě točit umí, ovšem po scénáristické stránce to vázne. Chvílemi dost. A dalo by se říci ořepanou frází: První polovina nemá chybu, druhá jich má spousty. I humor u mě fungoval tak na 50%. Jisté je, že "Výlet" je dobrý film a určitě jeden z našich lepších porevolučních filmů. Kdyby se více zapracovalo na druhé polovině a scénáři jako takovém, mohlo z toho být víc, než 65%, na které to já vidím. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Časť po štátnu hranicu - pomerne vydarený pohľad na klamné a sebaklamné vzťahy vnútri rodiny. Po príchode na Slovensko: všetko zle. Prestal som vo filme "zo života" spoznávať tvár krajiny a ľudí, s ktorými som pravidelne v kontakte. Zápletka a jej riešenie sa snažia zaujať za každú cenu. Okolie Nového Mesta nad Váhom poznám a nespoznal som ho. Charakteristické črty či rozpory boli vo filme vynechané. V tomto zmysle je mi ľúto, že režisérka odstúpila od pôvodného zámeru natočiť slovenské scény v Starej Turej! (podľa nej obsah mesta nezodpovedal jeho názvu, Turá vôbec nebola vraj vôbec stará a sídlisko mali dokonca na hlavnom námestí). ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Už to bude dávno, co tenhle film dávali v televizi a já jsem se dívala. Zdálo se mi to místy hektické a chaotické, ale ještě si většinu pamatuju, takže to svědčí o kvalitě. Alici Nelis jako mladé režisérce fandím a paní Janžurová tu byla opět dokonalá. Tohle je takový normální příběh o dost nenormální rodince, místy celkem vtipný, moc se nenudíte... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Teto? Co je to houmlesák?--No, to je takový zvířátko, který se hrabe v popelnicích za poliklinikou..... Nádhera, vážně nádhera. Dlouho se mi nestalo, abych dal plné hodnocení českému filmu. Alice Nells je v psaní "obyčejných" scénářů dokonalá a ve Výletu prakticky není hluchého místa. Je tak improvizačně zahraný a neuvěřitelně lidský, reálný, že i moje mamka řekla: "Bože, to jako by dali kameru do našeho života!" Což je pravda, protože pokud jste podobnou situaci zažili, tak vám budou postavy ještě více blízké.__Projížďka stařičkým varburgem po českých luzích a hájích k tomu famózní songy a Iva Janžurová (po Morgianě její životní role) se svými dcerami, no co víc si přát. Tenhle výlet bych si ještě rád zopáknul. Prostě, Nellis je pro mě nejlepší českou režisérkou a Hřebejk se Svěrákem si můžou jít rvát vlasy!! ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Výborná scéna - zachycení postavy manžela (Igor Bareš) při umývání auta - chlapi přece nepláčou... Za vedlejší roli by si zasloužil cenu Žahour:-) Alice Nellis si pohrála i se závěrečnými titulky, takže Aňa Geislerová a Kryštofem Hádkem si můžou do filmografie připsat zajímavé postavy (divka a kluk tlačící škodovku). Vedle Bareše v této poeticky laděné tragikomedii herecky koncertuje rodina Janžurova. Skvělá hudba - Tomáš Polák. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Film byl oceněn dvěma Českými lvy: Scénář (Alice Nellis) a Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli (Iva Janžurová). (M.B)
  • Natáčelo se v okolí Prahy, v Telči, Rakovníku i na Slovensku v Novém Mestě nad Váhom. (hippyman)
  • Auta s poznávací značkou RAK v Rakovníku nikdy nejezdila. (rakovnik)

Reklama

Reklama