Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Výlet je vlastně deníkem jedné zvláštní rodinné výpravy. Ovdovělá matka, dvě dospělé, tápající dcery, snad až příliš hodný zeť, temperamentní babička a malý vnuk - tihle všichni se nasoukají do dvou aut a vyrazí z Rakovníka směrem na Slovensko, aby vyhověli otcovu poslednímu přání. Fádní rodinná povinnost se ovšem brzy začne měnit v putování, které má změnit vše, co následuje. A tak zatímco do stařičkého Wartburgu a nablýskaného Renaulta nasedá nesourodá skupina lidí, z nichž každý má už svůj život a svoje problémy, samotná cesta se stává důkazem toho, že pokud se její účastníci neotevřou a nevyřeší minulost, nepohnou se z místa ani jejich osobní životy. (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Před začátkem sem dostal varování :"Tohle se ti určitě líbit nebude". A byla to prauda :o). Bohužel sem neměl sílu pustit si něco jinýho, navíc v TV v pondělí to není žádná hit paráda. Tak sem to dokoukal celý. No, byl to můj 2.filmy od týhle režisérky a oproti parádně zabavnýmu Revivalu je tohle hroznej šit. Porád samý kecy, kecy a problémy, který by se daly krájet komoušovskou nebroušenou rybičkou. Je ale vidět, že v režisérký hlavě je spousta kvalitních nápadů. Ale ty nápady se týkaj jen záběrů... Scénář stojí za starou belu. A to si to všecko píše Nellis sama. No, 1*, za to, že sem to dokoukal dokonce, což se mi teď zpětně zdá neuvěřitelný. No a druhou * za supr víkend na Orlici :o) ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které Vás ohromí a přibijou do sedadla na první "pokuk" a pokud je vidíte víckrát, na to prvotní oslnění nikdy nezapomenete. A pak jsou filmy, které zkouknete, jsou příjemné, ale máte pocit, že znova už je vidět nepotřebujete. Film Výlet jsem zhlédla v kině těsně po premiéře, řekla si fajn, dala mu tři hvězdičky a skoro na něj zapomněla. Teď jsem ho viděla - a to v TV! - podruhé a musím jednu hvězdičku přidat. Proč? Možná už jsem se tak nepídila po příběhu - který, aspoň dle mne, není tak podstatný - možná že jsem trochu zestárla, takže už víc chápu postavu Ivy Janžurové, možná mi víc došlo přísloví I CESTA MŮŽE BÝT CÍL, možná.... ale co - možná zkuste dát druhou šanci tomuhle nenápadnému filmu taky a uvidíte! ()

Reklama

Čtec 

všechny recenze uživatele

Vypečený výlet s babičkami aneb road movie á la Alice Nellis. A vynikající. Á propos - proč je u Svěrákovy Jízdy napsáno jako žánr Road movie a tady ne? První třetina filmu sice nějak neměla drive, ale zbytek vše bohatě vynahradil. Výborné dialogy, situační humor, skvělá Iva Janžurová i její dcery. Kdo někdy někam cestoval s několika babičkami, ví své... A jak vidno, ví to i Alice Nellis. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl hodně nudnej výlet. Na těch několik málo podařenejch vtipů připadá zhruba stejnej počet vyloženě trapnejch momentů. Ale zvládnul jsem to dokoukat na jeden zátah. I když u toho natahovanýho a překombinovanýho závěru už jsem jenom odpočítával minuty do konce. Jinak celkem slušně zahráli Bareš s Janžurovou. Naopak dcery Janžurový moc hereckýho talentu nepodědily. Obzvlášť ta tlustá. A opravdu nepochopim, jak může někdo natočit takovou blbost, že slovenský celníci dokážou z malýho techničáku vyčíst, kdy bylo auto na emisích. 35% ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Rodina, kterých je tisíce, situace, které nejsou většinou ani moc vtipné ani smutné ani tragické, ale vlastně všechno dohromady. Dcery Ivy Janžurové nejsou moc dobré herečky, Sabina se mi herecky líbila trochu víc. Ale právě jejich fyzická a hlavně hlasová podobnost dodává autentičnost. Výborná byla babička, podobná jako ta naše. :-). Oceňuju, že jsem se opravdu skoro vůbec nenudila. A přítomní Slováci, prosím, promiňte. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Film byl oceněn dvěma Českými lvy: Scénář (Alice Nellis) a Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli (Iva Janžurová). (M.B)
  • Natáčelo se v okolí Prahy, v Telči, Rakovníku i na Slovensku v Novém Mestě nad Váhom. (hippyman)
  • V rámci propagační jízdy ve dnech 16. a 17. 3. 2002 proběhla „Výletová road-show“, promoakce a pozvání na film za účasti režisérky a hlavních představitelek snímku po městech kopírujících pomyslnou trasu „Výletu" - Beroun, Žebrák, Hořovice, Příbram, Milevsko, Tábor, Jindřichův Hradec, Telč, Třebíč, Kyjov, Veselí nad Moravou, Uherské Hradiště a Uherský Brod. (hippyman)

Reklama

Reklama