• Houdini

Český Lev 1 : Herečka HR - Iva Janzurová + 4 nominace: Nejlepší film, Režie, Herec VR - Václav Jakoubek, Scénář(7.9.2004)

Docela obyčejný film se skvělou Ivou Janžurovou, který mě osobně ale stačil vidět jednou.(26.10.2004)

Slusny povidkovy film, ve kterem nade vse cni vykon Ivy Janzurove v posledni povidce.(4.8.2002)

Film svěží jako jarní vánek. Nejlepší je povídka Stoh, která je prakticky dokonalá. Ke konci už však snímku dochází dech, ale i tak vysoký nadprůměr.(11.7.2003)

Velmi příjemný a zajímavý povídkový film. Nejvíce se mi líbila povídka Stoh; hlavně dětští herci a Klára Issová v ní byli báječní.(2.1.2006)

Nejvíc si z tohoto filmu pamatuju urychleně přerušenou Vávrovu úvodní povídačku při premiéře v ČT. A tak by to asi být nemělo.(14.8.2007)

Není to špatný snímek, ale možná ztrácí na tom, že obsahuje 3 samostatné povídky, které na sebe nijak nenavazují (společné mají orpavdu jen to žito). Pokusím se je nějak okomentovat: 1. Ten jsem příliš nepochopil :-) 2 mladí lidé chodí po polích a baví se de facto o ničem (tedy pardon, vlastě se celou cestu baví o osině ;-)) + ta podivná ufounská hudba mě taky nějak nebrala. 2. U toho jsem se docela pobavil. Parta mladých kluků, kteří si udělají bunkr v obrovském stohu slámy a pak hle, co (resp. koho) tam (ne)najdou. Mladou a hezkou holčinu, která jim za jídlo a vybavení brlohu poskytuje jen jedinou protislužbu-prostou přátelskou pusu. Ten konec se mi už tolik nelíbil, to jak ti kluci utekli, mohlo to skončit docela špatně. 3. Tenhle u mně vyvolal docela depku, pocit zmaru, nudy a ničeho hezkého, na co by se člověk měl ve stáří těšit. No, nejsem si jist, že by Iva Janžurová podala tak excelentní výkon (v jiných filmech zahrála lépe). Čekal jsem nějakou pointu nebo poetičnost, ale toho se mi nedostalo. Hodnotím průměrem.(10.5.2008)

Celovečerní debut Romana Vávry, v kterém se odráží jeho dosavadní dokumentární tvorba - a to perfektně vystavěnou a promyšlenou atmosférou. Ta je společným jmenovatelem všech tří povídek, které jsou ostatními atributy zcela rozdílné. Je v nich kus poetiky, hlubší klukovské romantiky, humoru, ale i hořkosti. Ale vtahující a všudypřítomná letní atmosféra převládá nad vším a to se mnohdy nepovede ani zkušenějším režisérům. Výborný počinek!(5.5.2009)

Je to příjemná komedie , která byla překvapivě jedním z nejvydařenějších a nejoceňovanějších českých filmů v roce 1998.(8.12.2006)

V celku zajímavý povídkový film s variabilní kvalitou.(19.3.2005)

Velmi sympatický film, kterému se podle mě podařilo vyhnout neduhům debutů, které sice v první povídce prosakují na povrch, ale ostatní dvě jsou hlavně díky hereckému obsazení a zajímavé stylizace již zcela profesionální. Iva Janžurová je v poslední z nich krásně dojemná.(6.5.2008)

Takovej zvláštní feel, co řikáte(3.10.2009)

Pekné 3 poviedky, ale kvalitu filmu dodáva hlavne posledná s parádnym výkonom Ivy Janžurovej.(21.9.2005)

Osina v zadku :-D no jako tak přesně na mne ta slečna působila. Iva Janžurová byla klasicky o třídu výš a z filmu vyčnívala.(2.5.2008)

Ja nechytím nič , lebo do žita nechodím.... Tento film len zapadol do zabudnutia......55%.(9.12.2010)

Poměrně zajímavé příběhy s lehce nadprůměrným zpracováním. *** Ve zkratce: Žito.(14.1.2010)

Osina neměla chybu a musím říct ve mě nechala nejsilnější dojem, tam jsem se opravdu bavil. Janžurová samozřejmě skvělá jako vždy, ale jinak průměr.(3.11.2011)

• Gore

Jedině povídka Stoh mě dokázala vtáhnout do děje, jinak zbylé dvě byly nesnesitelně pekelná nuda(4.5.2008)

Iva Janžurová je Paní herečka. Bohužel nehraje v ostatních povídkách...(12.7.2011)

První povídka milá, nenásilné vyjádření charakteru dvou mladých v kulisách letního pole. Ufóni jen jako příklad, co občas zaujme dorostence, méně již dorostenku. První povídka stojí za vidění jako zajímavost, trocha letní vůně a vůně mládí :-) Druhý příběh o partě dospívajícíh kluků o prázdninách je pouze ne zcela vyvedený. Ovšem třetí příběh je depresivní matly patly starších lidí v blátě, kterým by slušelo pobýt v klidu a pohodě. Tři hvězdy jen díky prvnímu příběhu...(8.1.2012)